Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
24 Şubat 2023 Cuma - 07:59

Yanık: 'Biz sürekli sahadayız'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kahramanmaraş merkezli depremin hemen ardından riskli olabileceği değerlendirilen deprem bölgesindeki kuruluşları tahliye ettiklerini açıkladı

Yanık:  Biz sürekli sahadayız

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kahramanmaraş merkezli depremin hemen ardından riskli olabileceği değerlendirilen deprem bölgesindeki kuruluşları tahliye ettiklerini belirterek, “Misafirlerimizi daha sonra geri yerlerine döndüreceğiz ama ilk etapta hiçbir canı riske etmemek için vatandaşlarımızı güvenli bölgelere naklettik” dedi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Konya’da Devlet Tiyatroları tarafından depremzede çocuklar için sergilenen oyuna katıldı. Bakan Derya Yanık tiyatronun ardından merkez Selçuklu ilçesi Sille Mahallesinde bulunan Meliha Ercan Huzurevi’nde depremzede aileleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
6 Şubat gecesi peş peşe 2 büyük deprem atlattıklarını hatırlatarak sözlerine başlayan Bakan Yanık, “Maalesef bu süreç devam ediyor. Biz de devlet, bakanlıklar, kurum ve kuruluşlar olarak depremin yaralarını sarmak, yaralılarımızın bir an önce tedavilerini sağlamak, evi, iş yeri, barındığı yeri, hasar gören, yıkılan vatandaşlarımıza bir an önce güvenli, huzurlu, sıcak barınma mekanları oluşturabilmek için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Biz sürekli sahadayız. Dün de nitekim Osmaniye’de, İslahiye’de ve Nurdağı’nda Cumhurbaşkanımızla beraber deprem bölgelerini ziyaret ettik. Bizim milletimiz büyüktür. Allah’a şükürler olsun ki imanı kavidir. Bir felaketin ne olduğunu, ona nasıl mukavemet gösterilmesi gerektiğini iyi bilen bir milletiz. Dua edeceğiz, elimizden geleni yapacağız. Bundan sonra üzerimize düşen sorumlulukları eksiksiz bir biçimde yerine getirmeye devam edeceğiz. Bir taraftan da çok kayıplarımız oldu ama inşallah o yaraları da milletçe, hep beraber birlik, kardeşlik içerisinde kültürümüzün, inancımızın, örfümüzün bize öğrettiği şekilde dayanışmayla yolumuza devam edeceğiz. İnşallah o yaraları da saracağız” dedi.
"Her ne ihtiyaç olursa gerekli çalışmalar yapılacak"
Bakan Yanık, deprem bölgesindeki Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı kuruluşlar hakkında da bilgi vererek, “Depremin hemen akabinde riskli olabileceğini değerlendirdiğimiz bütün deprem bölgesindeki kuruluşlarımızı tahliye ettik. Misafirlerimizi daha sonra geri yerlerine döndüreceğiz ama ilk etapta hiçbir canı riske etmemek için çocuklarımız, büyüklerimiz hepsini güvenli bölgelere naklettik. Nitekim Meliha Ercan Huzurevi’nde 138 sakinimiz var, bunlardan 68’i depremzede misafirlerimiz. Buraya Hatay’dan ve Kahramanmaraş’tan misafirlerimizi getirdik. 26 misafirimiz Kahramanmaraş’tan 42 misafirimiz de Hatay’dan. Kuruluşlarımızla ilgili Kahramanmaraş ve Hatay’daki çalışmalarımız bitene kadar misafirlerimizi burada ağırlamaya devam edeceğiz. Her ne ihtiyaç olursa arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yapacak. Yemek, hijyen, barınma gibi ihtiyaçları zaten huzurevi ortamında yapıyoruz ama diğer kişisel ihtiyaçlarla alakalı da arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yapacak” diye konuştu.
Bakan Yanık, depremzede ailelerle sohbet edip, isteklerini dinledikten sonra huzurevinden ayrıldı. Ziyaretlerde Yanık'a Konya Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu ile AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem de eşlik etti.

 
Afet bölgesinde TYÇ süreci
 
Spor camiasından ortak bağış kampanyası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kırım Türklerinden gönül köprüsü
Kırım Tatar Türkleri tarafından hazırlanan yardım tırı, deprem bölgesine ...
Koca: ‘İhtiyacı yerinde karşılıyoruz’
Koca, ‘51 bin 208 hastayı afet bölgesinden başka şehirlerdeki sağlık kurumlarına ...
Depremzedeler için battaniye üretiyorlar
Erzurum Büyükşehir Belediyesi (ESMEK) ve Erzurum Uzundere Halk Eğitim ...
 
Yanık: 'Bin 314 çocuk ailelerine teslim edildi'
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Vatandaşlarımız artık Bakanlığımızın ...
‘Yer yarıldı, içine düştük sandım’
"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlere ...
ERKADIN: ‘Felakette hep birlikte el eleyiz’
Türkiye, son yüzyılın en büyük deprem felaketlerinden biri olarak gösterilen ...
 
Yanık: ‘Koruyucu ailelik müessesesi devam ediyor’
Bakan Derya Yanık, TRT Haber canlı yayınında gündeme ilişkin soruları ...
‘10 ilde eş zamanlı olarak inşa sürecini başlatacağız’
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Deprem bölgesinde ...
Büyükşehir, Adıyaman’ın altyapısını onarıyor
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri