Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum 2024 FİNTÜRK-3 verileri açıklandı
Erzurum 2024 FİNTÜRK-3 verileri açıklandı
Erzurum’da 4 ayda 774 kaza, 5 ölü
Erzurum’da 4 ayda 774 kaza, 5 ölü
Taraftar ‘Kutlu’ diyor
Taraftar ‘Kutlu’ diyor
TRENDYOL 1. Ligde veda haftası
TRENDYOL 1. Ligde veda haftası
Trendyol 1. Lig'de son haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de son haftanın programı açıklandı
HABERLER>SİYASET
27 Nisan 2024 Cumartesi - 02:35

Kurtulmuş: 'Bundan sonra eylem zamanıdır'

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, “İsrail’in zulmü karşısında söylenecek sözlerin neredeyse tamamı söylenmiştir. Bundan sonra eylem zamanıdır” dedi.

Kurtulmuş:  Bundan sonra eylem zamanıdır

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, “İsrail’in zulmü karşısında söylenecek sözlerin neredeyse tamamı söylenmiştir. Bundan sonra eylem zamanıdır” dedi.
Bahçelievler’de "Filistin için Özgürlük ve Bağımsızlık" temalı 5’inci Parlamenterler Arası Kudüs Platformu Konferansı düzenlendi. Bir otelde düzenlenen konferansa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Parlamenterler Arası Kudüs Platformu Başkanı Hamid Abdullah Al Ahmar, Parlamenterler Arası Kudüs Platformu Türkiye Başkanı Nureddin Nebati, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve yerli ve yabancı 600’e yakın milletvekilinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ardından videolu tanıtım gösterimi ile başladı. Kur’an-ı Kerim, Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi İmamı Bünyamin Topçu tarafından okundu.
Parlamenterler Arası Kudüs Platformu Türkiye Başkanı Nureddin Nebati, yaptığı konuşmada bugüne kadar çok büyük katılımlı toplantılar düzenlendiğini kaydederek, teşekkür etti. Nebati, “Biz kurtuluşu kadimde özde ararken, Batı hoyrat, içi boşaltılmış bir ilerlemeler taahüttünden medet ummaktadır. Her zaman katliamlar, soykırımlar, acılar ve savaşlar olmuştur. Toplumları geride kalanlar olarak görerek kendilerinden sözde ilkel toplumlara güç kullanarak istediği şekli verme hakkı gören sapkınların gideceği yer tarih çöplüğüdür. Onlar istedikleri kadar tarihin sonunun geldiğine inansınlar. Bizler tarihin döngüler halinde ilerlediğini en yakından bilenlerdeniz” dedi.
Nebati’nin ardından sahneye çıkan Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Filistin'de insanlık tarihinin yakın zamanlarda gördüğü en büyük soykırım ve katliamın yaşandığını ifade ederek, İsrail Başbakanı Netanyahu'yu ve ona destek verenleri eleştirdi. Kurtulmuş, “Bu toplantının bizim tahminimizden çok daha güçlü sonuçlar doğurabilecek bir toplantı olabileceğinin altını çizmek isteriz. Dünyanın hemen her yerinde halklar sokaklara çıkıp Filistin halkının haklı davasına destek vermek üzere meydanları ve caddeleri doldururken, üniversite kampüslerinde kendi ülkelerinin yönetimlerine rağmen hakkın ve adaletin sesini yükseltmeye devam ederken, bazı yönetimlerin halen İsrail’deki siyonist işgalci Netanyahu ve çetesine destek olmaya devam ettiklerini ne yazık ki üzülerek takip ediyorum” diye konuştu.
“İsrail’in zulmü karşısında söylenecek sözlerin neredeyse tamamı söylenmiştir, bundan sonra eylem zamanıdır”
Kurtulmuş, konuşmasında Filistin’e destek mesajları vererek, “Güney Afrika Cumhriyeti’nin Uluslararası Adalet Divanı'na başvurusu ile birlikte Filistin davası bakımından da, İsrail’in bölgedeki siyaseti bakımından da yeni bir dönem başlamıştır. Uzun yıllar sürecek mücadeleye hazır olmak zorundayız. Şimdiye kadar İsrail’in zulmü karşısında söylenecek sözlerin neredeyse tamamı söylenmiştir. Bundan sonra eylem zamanıdır. Bundan sonra mücadele etme zamanıdır. Netanyahu ve çetesinin ve buna bağlı olarak siyonist emperyalizminin uluslararası sistem içerisinde yalnızlaştırılmasının sağlanmasıdır. 2’ncisi başta İslam ülkeleri olmak üzere yeryüzünde mazlumlardan yana olan bütün milletlerin bir araya gelerek işbirliğini artırmasıdır” şeklinde konuştu.

 
‘Filistin’in yanında olmaya devam edeceğiz’
 
Gazze’de can kaybı 34 bin 356’ya yükseldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uçar: ‘Durmak yok yola devam’
Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, hizmetlerinin ve çabalarının hız ...
 Vali Çiftçi’den Başkan Çelebi’ye ziyaret
Vali Çiftçi, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Oltu Belediye ...
‘Büyüklerin hatalarının bedelini çocuklar ödüyor’
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Türkiye olarak, Cumhurbaşkanımız ...
 
Kurtulmuş 1. Meclisten seslendi
Kurtulmuş, "O gün nasıl farklı fikirler altındaki milletvekilleri burada ...
Kurtulmuş’tan siyasi üslup vurgusu
Kurtulmuş, "Yeni anayasa tartışmalarını yaparken özellikle üsluba da herkesin ...
Kurtulmuş’tan yoğun gündem
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in ...
 
TBMM’de Özel Oturum
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin, “Hemen ...
Küçük başkan halkın beklentisini seslendirdi
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 23 Nisan ulusal Egemenlik ve ...
‘TBMM Türkiye demokrasisinin kalbi’
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "23 Nisan 1920, sadece bir tarih olmanın ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri