Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
HABERLER>GUNCEL
15 Şubat 2023 Çarşamba - 05:11

Türk Milleti Ensar’ın izinde

Tevbe suresindeki ‘Muhâcirlerin ve ensarın ilkleri ile onlara güzelce uyanlardan Allah hoşnut olmuştur, onlar da O’ndan razıdırlar. Onlara, sonsuza dek hep içinde kalmak üzere altından ırmaklar akan cennetler hazırlamıştır. Büyük bahtiyarlık işte budur. ‘ müjdesi Türk Milleti için ufuk oldu

Türk Milleti Ensar’ın izinde

Tevbe suresi 100. Ayetindeki ‘Muhâcirlerin ve ensarın ilkleri ile onlara güzelce uyanlardan Allah hoşnut olmuştur, onlar da O’ndan razıdırlar. Onlara, sonsuza dek hep içinde kalmak üzere altından ırmaklar akan cennetler hazırlamıştır. Büyük bahtiyarlık işte budur. ‘ müjdesi Türk Milleti için ufuk oldu

GÖNÜLLER BİR

Depremzedeler için seferber olan, ekmeğini, maaşını kardeşleriyle bölüşen Gakkoşlar, Dadaşlar, Bitlisliler, Muşlular şimdi de depremzedelerin konaklama ihtiyacını giderme yolunda gönüllerini birleştirdiler.

MUHACİR VE ENSAR

Türk Milleti, Muhacir ve Ensar arasındaki dayanışma, yardımlaşma ve kardeşliği örnek alıyor. Doğu Anadolu Bölgesindeki illerde, tüm ülkede olduğu gibi vatandaşlar evlerini depremzedelere açıyor, mağdur aileleri kardeş ediniyor.

 

AĞRI'DAN SEKİZİNCİ YARDIM TIRI AFET BÖLGESİNE GÖNDERİLDİ
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde "Türkiye İçin İyilik Vakti" sloganıyla başlatılan yardım kampanyası sürüyor.
Bu kapsamda Ağrı İl Müftülüğü, ve Türkiye Diyanet Vakfı Ağrı Şubeleri öncülüğünde hayırseverlerin desteğiyle hazırlanan soba ve yakacak malzemeleriyle dolu tır, Ağrı İl Müftüsü Celal Büyük'ün yaptığı duanın ardından Malatya'ya uğurlandı.
Isıtma malzemeleriyle dolu tırda toplamda 300 soba, 1200 soba borusu, 6 ton kömür ve 9 ton odun bulunuyor.

BİNGÖL'DE JANDARMA EKİPLERİNİN TOPLADIĞI YARDIMLAR, DEPREMZEDELERE GÖNDERİLDİ

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük deprem sonrasında Bingöl İl Jandarma Komutanlığı personeli tarafından toplanan yardım malzemeleri, depremzedelere gönderildi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen iki büyük deprem, 10 ilde yıkımları ve can kayıplarını beraberinde getirdi. Afet bölgesindeki vatandaşların yaralarının sarılması için, ülke genelinde olduğu gibi Bingöl'de de kurumlar seferberlik ilan etti. İl Jandarma Komutanlığına bağlı personeller tarafından, deprem bölgelerinde yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara ulaştırılmak üzere temel gıda ve temizlik malzemeleri, ısıtıcı, battaniye, kıyafet, hijyen malzemeleri hazırlanarak deprem bölgelerindeki vatandaşlara gönderildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, depremzedeler için kurulan çadırlar bölgesinde emniyet ve asayişi sağlarken bölgeye gönderilen yardımların taşınması ve dağıtımına da yardımcı oluyor. Depremden etkilenen çocukların psiko-sosyal yönden desteklenmesi amacıyla bölgede bulunan kadın astsubaylar ise çocuklarla ilgileniyor. Çocuklarla oyunlar oynayan ekipler, çocukların deprem travmasını atmakta yardımcı oluyor.

Bölgede bulunan hayvanları da unutmayan Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timleri hayvanları beslemek için çalışmalarını sürdürüyor. Depremden etkilenen her canlının yardıma koşan ekipler, aç kalan hayvanlara mama veriyor.

ERZİNCAN TSO’NUN 2. YARDIM TIRI YOLA ÇIKTI

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ila 7,6 şiddetinde ki depremler sonrasında Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası 2’nci yardım tırı, Malatya Battalgazi ilçesine gitmek üzere yola çıktı.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ila 7,6 şiddetinde ki depremler sonrasında afet bölgesindeki depremzedelere ulaştırılmak üzere Erzincan'da yardım toplama kampanyası devam ediyor.

Yardım tırını uğurlamak üzere, Erzincan Vali Yardımcıları Ömer Özbay, Yunus Emre Temel, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tanoğlu, Meclis Başkanı Mehmet Ali Aksu, AFAD binası önünde hazır bulundular.

Duyarlılıklarından dolayı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Tanoğlu ve Meclis Başkanı Mehmet Ali Aksu’ya teşekkür eden Vali Yardımcıları Özbay ve Temel, depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla, il genelinde Valilik koordinesinde devam eden yardım kampanyasına destek veren tüm vatandaşlara da teşekkür etti.

ÜZÜMLÜ’DEN DEPREMZEDELERE ERZİNCAN KETESİ GÖNDERİLİYOR

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem sonrası tüm Türkiye’de olduğu gibi Erzincan’da da bölgeye yardımlar konusunda halk seferber oldu.

Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde 7’den 70’e herkes deprem yaralarının sarılması için ellerinden geleni yapıyor. Son olarak ÜSYED gönüllüleri Üzümlü halkının da desteğiyle yaptığı 450 Erzincan ketesini deprem bölgesine gönderilmek üzere yetkililere teslim ettiler.

GAKKOŞLAR DEPREMZEDELER İÇİN TEK YÜREK

Kahramanmaraş merkezli yaşanan 2 büyük deprem sonrasında Elazığ tek yürek oldu. Bu çerçevede kadınlar tarafından pişirilen ekmek, poğaça, patila, kek ve börekler, şehirde konaklayan depremzedelere ulaştırılıyor.

Daha önce 6.8 büyüklüğünde deprem yaşayan Elazığ, kendileri ile aynı kaderi yaşayan depremzedeler için tek yürek oldu. Bu çerçevede Elazığ Belediyesi Hayme Ana Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nde faaliyetlerini sürdüren kadınlar, depremzedeler için seferber oldu. Kadınların pişirdikleri ekmek, poğaça, patila, kek ve börekler Elazığ merkezde konaklayan depremzedelere ulaştırılıyor.

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ DEPREM BÖLGESİNDE YARDIMLARINI SÜRDÜRÜYOR
Kars Kafkas Üniversitesi deprem bölgesinde depremzedelere desteğini sürdürüyor.
Rektör Prof. Dr. Hüsnü Kapu başkanlığında 30 kişilik yardım ekibi ve 7 araç ile Malatya’ya götürülen yardımlar depremzedelere dağıtılmaya başladı.
KAÜ’den Malatya’ya giden ekip, İnönü Üniversitesi’nin tahsis ettiği yemekhanede yaptığı yemekleri günlük olarak 3 bin kişiye dağıtıyor. Ayrıca depremzedelere battaniye, ayakkabı, mont, atkı, bere, eldiven, çocuk bezi, çocuk maması, temizlik malzemesi, elektrikli ısıtıcı, çadır, su ve gıda malzemesi gibi birçok ürününde ulaştırılmasını sağlıyor.

VALİ ÖKSÜZ, DEPREMZEDELERLE BİR ARAYA GELDİ

Kars Valisi/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, deprem bölgesinden ilimize gelen depremzedelerle bir araya geldi.

Deprem bölgesinde Kars’a gelen ve KYK İpekyolu Öğrenci Yurdu'nda ağırlanan depremzedeleri ziyaret eden Öksüz, depremzedelere geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Depremzedelerin sorun ve taleplerini dinleyen Öksüz, kendilerinin Kars’ta en iyi şekilde ağırlanacağını ve gerekli tüm ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi.

Bir süre depremzedelerle sohbet eden Vali Türker Öksüz, daha sonra İpekyolu Öğrenci Yurdu’ndan ayrıldı.

ARDAHAN BELEDİYESİ DEPREMZEDELER İÇİN SEFERBER OLDU

Türkiye tarihinin en büyük felaketlerinden birinin sınavını verirken depremzedeler için tüm imkanlar da seferber edildi. Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir öncülüğünde belediye ekipleri vatandaşlarla el ele vererek bölgeye hem yardım gönderiyor hem de lojistik destek sağlıyor.

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. İlki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. Tüm ülke yüzyılda bir görülebilecek felaketin yaralarını sarmaya çalışırken yerel yönetimlerde imkanlar dahilinde bölgeye yardım elini uzatıyor. Sosyal devletin ve belediyeciliğin öneminin bir kez daha ortaya çıktığı bu afet günlerinde Ardahan Belediyesi bölgeye tam 4 ayrı çalışma ekibi gönderdi. Ayrıca deprem için hemen bir sosyal yardımlaşma kampanyası başlatıldığını duyuran Başkan Faruk Demir, 3 TIR ve 1 kamyon; gıda, giyim, ısınma malzemesi olmak üzere 1 sıcak yemek dağıtım aracını bölgeye gönderdi. Kapalı otopark altında belediye öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasına Belediye çalışanlarının yanı sıra Ardahanlı gönüllüler ve üniversiteli gençler de destek verdi. El birliğiyle ayrıştırılan ve paketlenen yardım malzemeleri deprem bölgesine gönderildi. Ardahan Belediyesi ayrıca Fen İşleri müdürlüğünden 5 kişilik teknik ekip, 1 İtfaiye aracı ve ekibi, 1 cenaze aracını da deprem bölgesinde görevlendirdi. Belediye elindeki konteynerleri de depremzedelere barınma hizmeti vermesi için afet alanına gönderdi.

Ardahan Belediyesi ekipleri, Kahramanmaraş- Elbistan, Hatay, Malatya ve Şanlıurfa'da çalışma yürütüyor. Alanda ise toplam 9 araç ve 14 kişi çalışıyor. Yaşanan büyük afetle ilgili açıklama yapan Başkan Demir, ''Ülke olarak büyük bir acı yaşıyoruz. Bu acının gerçekten tarifi yok. Tüm illerimiz gibi biz de Ardahan Belediyesi olarak alanda çalışıyoruz. Yardımlarla yaraya merhem olmaya çalışan tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum'' dedi.

IĞDIR’DAN DEPREM BÖLGESİNE KAVURMA İÇİN HAYVAN DESTEĞİ

Iğdır’da deprem bölgesine yardımlar kesintisiz bir şekilde devam ederken vatandaşlar kavurma yapılsın diye canlı hayvan bağışında bulundu.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremin ardından afet bölgesine destek için tüm Türkiye'de olduğu gibi Iğdır'da da yardımlar kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Iğdır’da her yardım çağrısına kulak veren vatandaşlar bölgeye gönderilmek üzere kavurma için canlı hayvan desteğinde de bulunuyor. Halfeli Belediyesinin çağrısı ile bağışta bulunan vatandaşların evlerinde hayvanlar Jandarma, belediye görevlileri ile gönüllü vatandaşlar tarafından teslim alınarak kesimhaneye gönderiliyor. Mezbahanede kesilen hayvanlar kavurmalık şekilde doğrandıktan sonra kentteki yemekhanelerde kavrularak paketlenip deprem bölgesine gönderiliyor. Şehrin dört yerinde bu tür yardımlar devam ederken bütün vatandaşlar destek vermeye devam ediyor. Koyun yardımında bulunan Osman Avina aynı felaketin kendi başlarına da gelebileceğini belirterek; “Türkiye’mizde afet meydana gelmiş bizde elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Meydana gelen bu depremden dolayı bende bir koç bağışında bulundum. Helali hoş olsun” dedi.

Yaşanan depremin kendilerini çok etkilediğini söyleyen Mehmet Arıslı ise; “Milletimize çok geçmiş olsun bu olay herkesin başına gelebilir. Bizde bundan dolayı bir koyun bağışladık Allah hayrımızı kabul etsin. Herkesi bu yardıma davet ediyorum çünkü böyle bir olay herkesin başına gelebilir” dedi.

DEPREM BÖLGESİ MALATYA’DA ÇOCUKLARA PSİKOSOSYAL DESTEK

Kahramanmaraş merkezli iki şiddetli depremin ardından Malatya’da depremden etkilenen çocuklar için kurulan psikososyal destek çadırlarında görevli personeller etkinlikler düzenleyerek çocuklarla eğlenceli vakit geçiriyor.

Malatya’nın da aralarında bulunduğu ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin ardından depremden etkilenen çocuklar için Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda İl Müdürlüğü bünyesinde sosyal çalışmacı, çocuk gelişimi, sosyologlardan oluşan psikososyal destek ekipleri, çadır kentlerde ve geçici konaklama merkezlerinde kurulan psikososyal destek çadırlarını resimlerle, bayraklarla süsleyen ekipler çocuklarla oyunlar oynayıp, yüz boyama yapıp, resim çiziyor.

Elazığ Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görevli olarak gelen ve Malatya Kayısı Araştırma Enstitüsündeki çadır kentteki psikososyal destek çadırında Psikolog olarak görev yapan Seda Bulut, amaçlarının depremden en çok zarar gören çocuklara destek olduğunu belirterek, “Bakanlığımız görevlendirmesi ile gönüllü olarak arkadaşlarımızla birlikte Elazığ’dan Malatya’ya geldik. Burada çadır alanlarında görevlendirdik. Öncelikli olarak çadırlarda ailelerle psikososyal destek anlamında görüşmeler yaptık. Depremden en çok etkilenen çocuklarımızla çadır alanında çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Oyunlar oynuyoruz, boyamalar yapıyoruz. Amacımız çocukların bir nebzede olsun bu durumu daha çabuk atlatması” dedi.

VAN EKİBİ MALATYALI DEPREMZEDELER İÇİN KONTEYNER KENT KURUYOR

Van’dan Malatya’ya giden ekipler, depremden etkilenen vatandaşların barınması için konteyner kent kuruyor.

Van Valisi Ozan Balcı koordinasyonunda Malatya’nın her noktasında depremin yaralarının sarılması için çalışan ekipler, ilk etapta kurdukları çadırların ardından konteyner kent kuruyor. Vali Ozan Balcı; altyapı, elektrik ve su bağlantılarının Van Su Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) tarafından büyük bir hızla sürdürüldüğü kurulma aşamasındaki konteyner kentte incelemelerde bulundu. Vali Balcı, büyük bir azimle çalışan ekiplere teşekkür ederek, çalışmaların kısa sürede tamamlanıp, vatandaşların konteynerlere yerleştirileceğini söyledi.

ARVAS: “ALLAH’IN İZNİYLE BU ZORLUKLARI HEP BERABER AŞACAĞIZ”

AK Parti Van Milletvekili Abdulahad Arvas, Erciş ilçesindeki KYK yurtlarına yerleştirilen depremzedelerle bir araya gelerek ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulunarak taleplerini dinledi.

Milletvekili Arvas ile Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu ile KYK yurtlarına yerleştirilen depremzedelerle bir araya geldi. ‘Geçmiş olsun’ dileklerinde bulunarak taleplerini dinlediği depremzedelere yemek de dağıtan Arvas ve Mehmetbeyoğlu, bir araya geldiği çocuklara da kitap ve oyuncak dağıttı.

Daha sonra yardım toplama merkezine geçip burada da incelemelerde bulunan Milletvekili Arvas, Kaymakam Mehmetbeyoğlu’ndan bilgi aldı. Erciş Kaymakamı Mehmetbeyoğlu, toplamda 41 tır malzeme gönderdiklerini ifade ederek, “İnsanlarımız üç ayrı noktada yoğun bir çalışma yaptı. Hamdolsun bu milletin birliği, asrın felaketiyle nasıl başa çıkma konusunda mücadele ettiğinin ve 85 milyon milletin tek yürek olduğunun göstergesi Erciş’te yaşanmıştır. Ben sizin huzurunuzda tüm Ercişli hemşehrilerime teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Milletvekili Arvas da, depremde birçok şehrin etkilendiğini söyleyerek, “10 ilimiz etkilendi. İnsanlarımızın acısını dindirmek için milletimiz cansiparane bir şekilde deprem bölgelerine akın etti. 110 milletvekilimiz illere dağıldık. Felaket yerinden dün akşam geldik. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla nöbetçi bakanlıklar ve koordinasyon merkezleri kuruldu. AFAD'ımız, jandarmamız, askerlerimiz, polislerimiz, sivil toplum örgütlerimiz herkes fedakar bir şekilde yardıma koştular. Bu konuda Van halkına teşekkür ediyorum. 2 depremi yaşamış halkımıza gösterdikleri fedakarlıktan dolayı teşekkür ederim. Hakikaten devlet millet kaynaşması burada en güzel şekilde ortaya konuldu” dedi.

Türkiye’nin güçlü bir devlet olduğunu da dile getiren Arvas, “Allah'a hamdolsun devletimiz milletinin yanındadır. Vefat edenlere Allah rahmet etsin. Kalanlara Allah acil şifalar ve sabırlar versin. Bugün Erciş’te yardım toplama merkezindeyiz. Burada ciddi bir şekilde yardım toplanıyor. Sivil toplum örgütlerimiz, kaymakamlarımız, teşkilatlarımız hepsi buralarda milletine yardım etmek için seferber oluyorlar. Bütün iş makinelerimizin hemen hemen çoğu Malatya ve diğer illerimize gönderilmiş. Koordinasyon merkezleri güzel çalışıyor. Biz bunu biliyoruz ki bu felaketleri de aşacağız. Allah’ın izniyle bu zorlukları hep beraber aşacağız” diye konuştu.

 

 
Deprem şehitleri için Mevlid-i Şerif okundu
 
ERULDER’den depremzedelere destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yürekleri sızlattı
Hatay’da yıkılan binanın enkazından 36 saat sonra çıkarılan ve tüm ailesini ...
Erzurum’da ağırlanacaklar
Depremden etkilenen Adıyamanlı vatandaşların tahliyesi için belirlenen ...
Vali Memiş koordinatör vali olarak görevlendirildi
Erzurum Valisi Okay Memiş bölgede koordinasyona destek sağlamak üzere ...
 
ALO 144 yönlendirme hattı olacak
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardım Hattı ALO 144’ün Olağanüstü ...
Büyük Millet olmak bu işte
Bu dayanışmada gösteriş yok, reklam yok, kişisel hiçbir çıkar yok. Amaç ...
Ateş düştüğü yeri değil hepimizin yüreğini yaktı
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde, ...
 
Kurum: 'Devlet-millet el ele'
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Devlet-millet ...
Diyanet İşleri Başkanlığından fitre açıklaması
2023 yılı fitre bedelini 70 TL olarak belirleyen Din İşleri Yüksek Kurulu, ...
Bakanlık, uydu ve İHA’larla hasar tespiti yapıyor
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, depremden etkilenen ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri