Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
HABERLER>GUNCEL
23 Ocak 2024 Salı - 02:56

Erbaş: ‘Nesillerimiz için dua edelim’

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde sabah namazında vatandaşlarla bir araya gelerek, şehit Mehmetçikler için dua etti.

Erbaş: ‘Nesillerimiz için dua edelim’

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde sabah namazında vatandaşlarla bir araya gelerek, şehit Mehmetçikler için dua etti.
Merkez Aşağı Camii’nde sabah namazını kıldıran ve Kur’an-ı Kerim okuyan Başkan Erbaş, namaz sonrası yaptığı konuşmada, “Onlar ki; ‘Rabbimiz, biz iman ettik. Bizim günahlarımızı bağışla. Bizi ateş azabından koru’ diyenler, sabredenler, doğru olanlar, huzurunda gönülden boyun büküp divan duranlar, Allah yolunda harcayanlar ve seherlerde Allah’tan bağışlanma dileyenlerdir.” ayet-i kerimesini hatırlatarak, “Bizler şu anda seher vaktinde Allah dedik, estağfurullah diyoruz, Rabbimize tövbe istiğfar ediyoruz, Peygamber Efendimize (Sallallahü aleyhi ve sellem) salatü selamlar getiriyoruz. İnşallah bizler Rabbimizin o ayette tanıttığı mümin kullarından oluruz” dedi.

“Nesillerimiz için dua edelim”
Başkan Erbaş, gençler ve çocukların ibadet eden nesiller olarak yetiştirilmesi tavsiyesinde bulunarak, “Hz. İbrahim; ‘Rabbim beni ve zürriyetimi namazı dosdoğru kılanlardan, devamlı kılanlardan eyle’ diye dua etti. İşte bizler Hz. İbrahim’in kabul olunmuş dualarıyız. Biz de neslimiz için, çocuklarımız için dua edelim” diye konuştu.

Dünyanın çeşitli bölgelerinde Müslümanlara yapılan zulme ilişkin Başkan Erbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bizler elhamdülillah sıcak bir ortamda ibadetlerimizi yapıyoruz ama şu anda bu imkanı bulamayan dünyanın farklı yerlerinde mazlum duruma düşmüş, zalimlerin, işgalcilerin zulmü altında inim inim inleyen Müslümanlar var. Nerede? İşte Kudüs’te, Filistin’de, Doğu Türkistan’da, Myanmar’da, Arakan’da, Keşmir’de dünyanın çeşitli yerlerinde Müslümanlar var, onlara dua edelim. Peygamber Efendimizin (Sallallahü aleyhi ve sellem) bir hadis-i şerifi var; ‘Üç dua vardır ki kabul olunmasında şüphe yoktur. Mazlumun duası, yolcunun duası ve anne babanın çocukları için yapmış oldukları dua. İşte bizler de hem çocuklarımız için hem mazlumlar için Fakir fukara, garip guraba, ülkemizde ve yeryüzünde nice insanlar var. Onlar için, şehitlerimiz için dua edelim.”

Şehadete kavuşan Mehmetçikler için dua etti
Başkan Erbaş, konuşmasının ardından, şehadete kavuşan Mehmetçikler ve tüm şehitler için ettiği duasında şu niyazda bulundu:
“İlahi Ya Rabbi! Hasıl olan sevabı vatanımızın içinde ve sınırlarımızın ötesindeki düşmanlarla, terör odaklarıyla mücadele ederken fedai can eden tüm şehitlerimizin ruhlarına hediye eyledik kabul eyle Ya Rabbi! Ruhlarını melei alada ferahnak eyle Ya Rabbi! Gazilerimize acil şifalar nasip eyle Ya Rabbi!
İlahi Ya Rabbi! Vatanımızı, milletimizi her türlü kazalardan, belalardan, düşman işgalinden, terör saldırılarından muhafaza eyle. Şanlı ordumuzu karada, havada, denizde, her yerde ve her zaman mansur ve muzaffer eyle Ya Rabbi! İlahi Ya Rabbi! Şu anda uzun zamandan beri yurtlarında, yuvalarında, bebek, çocuk, masum demeden yukarıdan atılan bombaların altında can veren Filistinli kardeşlerimize rahmet eyle. İlahi Ya Rabbi! Orada yurtlarını, vatanlarını, yuvalarını, çocuklarını korumak için mücadele eden kardeşlerimize zaferler nasip eyle. Düşmanlarını kahru perişan eyle Ya Rabbi! İşgalci zalimleri birbirlerine musallat eyle ve müminleri salimen ve ganimen zafere ulaştır Ya Rabbi! İlahi Ya Rabbi! Milletimizi, devletimizi ilelebet payidar eyle. Birliğimizi, dirliğimizi, beraberliğimizi daim eyle Ya Rabbi! Milletimizi birbirine düşürmek isteyen dahili ve harici hainlere fırsat verme, onların milletimiz için kurmuş oldukları her türlü tuzakları kendi başlarına makus eyle Ya Rabbi!”

 

 
'Yeni bir dönemin kapısını araladık'
 
MHP miting takvimi açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gezeravcı: ‘İstikbal göklerdedir’
Uzay yolculuğu başlayan Alper Gezeravcı’nın uzay mekiğindeki ilk cümleleri ...
Gezeravcı'nın uzay yolculuğu başladı
Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’yı taşıyan uzay ...
2 bin 396 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı Basın Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Aktürk ...
 
Nereden nereye?
Milli Uzay Programı kapsamında "ilk insanlı uzay misyonu" hedefini gerçekleştirecek ...
A.Gazi’de ani elektrik kesintileri vatandaşı bezdirdi
Erzurum’un Abdurrahmangazi semtinde son bir haftada yoğunlaşan ve günde ...
1948’den bu yana en büyük dram
Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık ...
 
Tunç’tan Yargı Reformu açıklaması
Tunç, “Önümüzde bir Yargı Reformu Strateji Belgemiz var. Bunun hazırlık ...
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezince hazırlanan 15 ...
Akgül: 'Şehitlere rahmet, hainlere ebedi lanet'
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği, 81 ilde Pençe-Kilit ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri