Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
HABERLER>BÖLGEDEN
1 Mart 2023 Çarşamba - 06:48

‘Depremzedelerin acısı acımız, yarası yaramızdır’

Erzurumlusu Karslısı, Elazığlısı Erzincanlısı, Iğdırlısı Tuncelilisiyle Doğu Anadolu Bölgesi illeri, kardeşleri için seferber halde. Verilen desteğin bağış değil, paylaşma olduğunu, kardeşliğin bunu gerektirdiğini ortaya koyan Bölge halkı, ‘Depremzedelerin acısı acımız, yarası yaramızdır’ inancında.

‘Depremzedelerin acısı acımız, yarası yaramızdır’

Türk Milleti depremzede kardeşlerinin yaralarını sarmak, acılarını dindirmek odağında kardeşliğini ortaya koyuyor. Yardımlaşma, paylaşma ve dayanışmada küresel ezberleri bozan kardeşlik iklimi deprem bölgesine hakim durumda.

Erzurumlusu Karslısı, Elazığlısı Erzincanlısı, Iğdırlısı Tuncelilisiyle Doğu Anadolu Bölgesi illeri, kardeşleri için seferber halde. Verilen desteğin bağış değil, paylaşma olduğunu, kardeşliğin bunu gerektirdiğini ortaya koyan Bölge halkı, ‘Depremzedelerin acısı acımız, yarası yaramızdır’ inancında.

AĞRI ÇADIR KENT" PROJESİ TAMAMLANDI

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'ın girişimleri sonrasında hayırsever vatandaşlar tarafından gönderilen çadırların kurulumu, "Halkın Hizmetkârları" grubu tarafından tamamlandı.

Ağrı Belediyesi ekipleri tarafından Kahramanmaraş Merkez'de hayata geçirilmesi planlanan çadır kentte çalışmalar tamamladı. Depremzede vatandaşlar için tüm ihtiyaçların karşılanacağı bir alan oluşturan Ağrı Belediyesi "Halkın Hizmetkârları" grubu, bölgede banyo ve tuvalet alanlarını da hizmete açacak. Bölgeye kurulan çadırlar; sıcak ve soğuk havayı geçirmeyerek, zorlu hava koşullarına karşı dayanıklılık sağlıyor. Kahramanmaraş Merkez'de kurulan Ağrı Çadır Kent’te, yetkililer tarafından yönlendiren depremzedeler konaklayacak.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, şu ifadeleri kullandı:

"Kahramanmaraş'tayız. Büyük deprem sonrasında burası da çok etkilenmişti. Biz de depremin ilk gününden itibaren Ağrı ekibi olarak çalışmalara başladık. Diğer illerde de çalıştık, daha sonrasında genel merkez bizi Kahramanmaraş’ta görevlendirdi. Ağrılı iş insanlarının gönderdiği, başta Şinasi Ünsal Bey'in gönderdiği çadırları bu alana kurduk. Hayırsever iş insanlarımız hala çadır göndermekte; onlarla birlikte Ağrı Çadır Kent'i kurduk. Gücümüzün yettiği kadar Kahramanmaraşlı kardeşlerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. İsterdik ki imkanlarımız çok daha büyük olsun, çok daha güzel imkanlar sağlayalım ama elimizden ne geliyorsa, samimi bir şekilde kardeşleri olarak Ağrılılar adına burada çalışma yapıyoruz. Allah katkı yapanların hayrını kabul etsin. Allah herkesten razı olsun. Depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Burada Ağrı her zamanki gibi kardeşliğini gösteriyor."

BİTLİS’TEN DEPREMZEDELERE TAM DESTEK
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden dolayı Bitlis’e yerleştirilen depremzedelere her konuda destek veriliyor.
Bitlis genelinde kamu misafirhaneleri, otel, yurt ve ikametlerde misafir edilen 5 bin 869 depremzede, geldikleri ilk günden bugüne kadar her ihtiyaçları karşılanırken, aynı zamanda sağlık ve psikososyal destek de sağlanıyor.
Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, deprem nedeniyle şehre gelen depremzedelerden 2 bin 472 kişiye psikososyal destek verildiği belirtilerek, “3 bin 314 kişi hastanelerimizde tedavi oldu ve 757 öğrencinin il genelindeki okullara nakilleri yapıldı. Öte yandan, Bitlis İl Jandarma Komutanlığı personellerimiz deprem bölgesinde her türlü yanında oldukları depremzede vatandaşlarımızı Bitlis’te de yalnız bırakmadılar. Personellerimiz Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Beşminare Kız Öğrenci Yurdunda misafir edilen depremzede vatandaşlarımızı ziyaret ederek moral verdi” denildi.

ERZİNCAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 6. YARDIM TIRINI UĞURLADI

Erzincan İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinesinde okullarda başlatılan yardım kampanyaları hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede 6. yardım tırı Hatay’a gitmek üzere uğurlandı.

Ayni ve nakdi yardım kampanyasına veliler, öğretmenler ve öğrenciler büyük bir dayanışma ruhu ile katkı yapıyor. Bu vesile ile toplanan yardım malzemeleri ile dolu yeni bir tır daha Hatay'a uğurlandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, depremden etkilenen illere bugüne kadar 5 tır insani yardım malzemesi ulaştırıldı.

İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün'ün de katıldığı yükleme işlemlerine Erzincan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri gönüllü olarak destek oldular. İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, Cumhuriyet tarihinin en büyük afetlerinden olan ve 11 ili etkileyen depremle ilgili velilerin, öğrencilerin, eğitim camiasının tüm paydaşlarının göstermiş olduğu hassasiyet ve duyarlıktan dolayı müteşekkir olduğunu ifade etti.

KÖY SAKİNLERİNDEN DEPREMZEDELERE ANLAMLI DESTEK

Elazığ’ın Maden ilçesine bağlı Kavak köyünde yaşayan vatandaşlar depremden zarar gören afetzedeler için topladıkları 171 bin lirayı AFAD yardım hesabına yatırarak örnek bir davranış sergiledi.

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından yaraların sarılması için destekler sürüyor. Destekler çerçevesinde Elazığ’ın Maden ilçesine bağlı Kavak köyünde yaşayan vatandaşlar depremden zarar gören afetzedeler için topladıkları 171 bin lirayı AFAD yardım hesabına yatırdı. Kavak köyü sakinleri daha sonra Maden Kaymakamı Rahmi Bulut’u ziyaret etti. Kaymakam Bulut yaptığı açıklamada, ''İlçemiz Kavak köyü sakinlerinin depremden zarar gören afetzedelere yardım için topladıkları 171 bin 741 lirayı AFAD yardım hesabına aktararak örnek bir davranışa imza attılar. Köy sakinlerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederiz’’ dedi.

ELAZIĞ BELEDİYESİNDEN KONTEYNER KENT KURULUMUNA DESTEK

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde AFAD öncülüğünde kurulacak olan konteyner kent çalışmalarında Elazığ Belediyesi ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Malatya'da depremzedeler için konteyner kent kurulumu sürüyor. Yeşilyurt ilçesinde AFAD öncülüğünde kurulacak olan konteyner kent çalışmalarında Elazığ Belediyesi ekipleri de destek sunuyor. Elazığ Belediyesi 11 iş makinesi ve 20 personel ile konteyner ve çadır kentlerin kurulumunun yapılacağı bölgelerin alt yapılarının hazırlanması için çalışma yürütüyor.

HAKKARİ'DE DEPREMZEDELER İÇİN UYKU TULUMU ÜRETİLİYOR

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlar için üretilen uyku tulumu atölyesini ziyaret etti.

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen afetin ardından, ülke genelinde başlatılan yardım seferberliği Hakkari’de de devam ediyor. Hakkari TOBB Mesleki Eğitim Merkezinin öğretmen ve öğrencileri, yaşanan deprem felaketi sebebiyle depremzede vatandaşların çadır kent ve diğer yerleşim yerlerinde kullanımı için 570 adet su geçirmez uyku tulumu üretti. Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür ile üretilen tulumları yerinde inceledi.

Milli Eğitim Bakanlığının göndermiş olduğu ödenekler ile alınan kumaşlardan toplamda 570 adet tulum dikilerek deprem bölgelerine ulaştırılacak.

Yaşanan deprem felaketi nedeniyle geçmiş olsun dileklerinde bulunan Vali Akbıyık, "Tüm Hakkarililer gibi eğitim camiamızın tüm fertleri, deprem bölgesindeki vatandaşlarımız için seferber halinde gönüllü olarak yardım faaliyetlerine katılarak yaraların sarılmasına yardımcı oldu. Özellikle meslek liselerimiz, daha önce pandemi döneminde maske, nevresim, hasta önlüğü gibi ürünlerin üretiminde olduğu gibi bu zor günlerde de 'kara gün dostu' olduğunu bir kez daha ispat etti. Tüm meslek liselerimiz, bu süreçte kendi imkanlarına göre yaralara merhem olmaya çalıştı. Depremin ilk günlerinden itibaren yürekleri sarsın diye uyku tulumu, bere, atkı, polar, anne-çocuk seti ve battaniye, üretilen sobalarla ve mobil mutfaklarında hazırladıkları sıcak yemeklerini kardeşçe paylaşarak yürekleri ısıttı. Bu vesile ile necip Hakkari halkımıza, katkılarından ve gayretlerinden dolayı tüm kurumlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına ve eğitim camiamıza teşekkür ediyorum" dedi.

KARS’TAN DEPREM BÖLGESİNE YARDIMLAR SÜRÜYOR

Kars’tan deprem bölgesine yardımlar sürüyor. Susuz’da toplanan hayvan bağışları deprem bölgesine gönderildi.

Kars’ın Susuz ilçesinde bir araya gelen vatandaşlar, Kaymakam Onur Yılmazer’in koordinasyonunda İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasına canlı hayvan bağışında bulundular.

İlçe Tarım Müdürlüğü öncülüğünde hayırsever vatandaşlar tarafından toplanan hayvan bağışları, deprem bölgesine ulaştırmak üzere Kaymakam Onur Yılmazer’in katılımıyla yapılan duaların ardından hayvan yüklü araçlar deprem bölgesine gitmek için yola çıktı. Toplanan yardımlar, depremzedelere dağıtılacak.

EPCİM: “MALATYA’MIZI YENİDEN ESKİ İHTİŞAMIYLA BULUŞTURACAĞIZ”

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Malatya'ya Koordinasyon Valisi olarak görevlendirilen Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Kars Valisi Türker Öksüz ve Van Valisi Ozan Balcı’yla birlikte seyyar mutfaklar ile Malzeme depolarını ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İhtiyaca göre kriz merkeziyle koordineli bir şekilde talimatlarda bulunan Vali Epcim, depolardaki malzemelerle birlikte Çadır teminini gerçekleştiriyor.

Afetten etkilenen 11 ilin yeniden eski ihtişamıyla buluşacağını ifade eden Vali Cüneyt Epcim, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde, Deprem felaketinde zarar gören Malatya'mız başta olmak üzere diğer 10 ilimiz de, Allah’ın izniyle yeniden eski ihtişamına kavuşacak. Depremin ilk anından itibaren bugüne kadar yardımlarını esirgemeyen kadirşinas Bayburtlu hemşerilerime ayrıca teşekkür ediyorum." dedi.

BATTALGAZİ İLÇESİNE 3 BİN 600 KONTEYNER KURULUYOR

Asrın felaketi sonrası büyük yıkımın olduğu Malatya’da depremzedelerin barınması için geçici barınma merkezlerinin yapımı hızla sürüyor. Battalgazi ilçesinde 11 ayrı noktada kurulacak konteyner kentler içinde Battalgazi Belediyesi alt yapı çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Osman Güder, “Battalgazi bölgesinde yaklaşık 3 bin 600 ilk etapta konteyner kurulacak. Kurulduktan sonra hedefimiz yaklaşık 20 gün içerisinde vatandaşlarımız konteynıra taşımak” dedi.

Asrın Felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından deprem bölgesi Malatya’nın Battalgazi ilçesinde belediye tarafından vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması ve hayatın normal akışına dönmesi için çalışmalar devam ediyor. Depremin ilk anından itibaren belediye olarak tüm çalışanlarla vatandaşların ihtiyaçlarını gidermek için seferber olduklarını belirten Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Depremin ilk anından itibaren belediye olarak iş makinalarımızla yaklaşık bin 200 personelimizle afetten etkilenen vatandaşlarımızın üzerindeki yükü kaldırma noktasında belediye olarak seferberiz. Gıda, temizlik, ulaşım, barınma noktasında hükumetimizle birlikte çalışmalarımızı aralıksız devam ettiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Yaşanan depremlerin ardından konteyner kurulacak yerlerin altyapı çalışmalarını hızlandırdıklarını ifade eden Güder, “Malatya’mızda 35 bin civarında çadır dağıtıldı. Vatandaşımızı kısa sürede konteyner ile buluşturmamız gerekiyordu. Belediye olarak konteyner kurulacak yerlerin alt yapısını hızlı ve seri şekilde yapmamız gerekiyordu. Hanımın çiftliği mevkiinde buraya ilk etapta 450 daha sonrasında 600 konteyner yerleştirebileceğimiz alanın çalışmaları yapılıyor. Sadece burada değil şuan 7 noktada iş makinalarımız çalışıyor. Battalgazi bölgesinde yaklaşık Tekno kentin yanı dahil olmak üzere 3 bin 600 ilk etapta konteyner buralara kurulacak. Kurulduktan sonra hedefimiz yaklaşık 20 gün içerisinde vatandaşlarımız konteynıra taşımak. Şuan kış mevsimi zeminin uygun olmaması, buralara yeniden altyapı döşeniyor. Su, kanalizasyon, trafolar kurulup elektrik sistemi verilecek. Bu zaman alıyor ama biz kısa sürede vatandaşımızı konteyner ile buluşturma noktasında 7-24 nöbetleşe olarak çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” diye konuştu.

Vatandaşların mağdur olmaması ve kurulumu gerçekleştirilen konteyner alanlarının kısa sürede tamamlamak için diğer belediyelerle istişare içerisinde olduklarına da değinen Güder, “ Vatandaşımız müsterih olsun biz, devlet, hükümet, yerel yönetim olarak bu yükün de altında kısa sürede kalkacağız. Amacımız vatandaşlarımızın rahat etmesi, ekiplerimiz 7/24 nöbetleşe çalışıyor sürekli istişareler ile diğer beledilerle ile bakanlarımız ile sürekli istişare hakindeyiz İnşallah bunun sonucunda amacımız vatandaşlarımız Ramazanda konteynere girmesi ifade etmeleri. Çalışmaları gerçekleştirirken sadece Battalgazi Belediyesi değil burada Bağcılar Belediyesi alt yapıyı düzenliyor diğer alanlarda da başka belediyelerle yerel yönetimlerden gelen başkan yardımcımız şuan Malatya’da 1 büyükşehri 4 il 28 ilçe belediyesi ihtiyaç duyduğumuz noktalarda bizlere destek veriyor kendilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

DEPREMZEDE VATANDAŞLAR İÇİN HOBİ KURSLARI AÇILDI

Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Danişment Gazi Yurdunda misafir edilen depremzede vatandaşlar için hobi kursları açıldı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen vatandaşlar için Danişment Gazi Yurdunda çeşitli etkinlikler düzenlendi. Depremde evleri yıkılan ya da ağır hasar gören vatandaşlar, geçirdikleri travmayı hobi kursları ve psikolojik destek programları ile aşıyor. Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından açılan hobi kurslarında zaman geçiren depremzede vatandaşlar, verilen hizmetten memnun.

Depremzede vatandaşlarla bir araya gelen Muş Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, depremzede vatandaşlara yönelik hobi kurslarını açtıklarını ifade ederek, “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı Danişment Gazi Yurdundayız. Burada depremden etkilenen ve ilimize gelen 209 vatandaşımız barınıyor. Bakanlığımız tarafından yurdumuza 500 depremzede vatandaşımız daha yerleştirilecek. Böylelikle sayımız 700’e ulaşacak. Şu an burada el sanatları atölyesi, takı tasarımı atölyesi, çocuk etkinlik bölümleri, satranç ve resim boyama gibi etkinliklerimiz bulunmaktadır. Bu etkinliklerle vatandaşlarımızın moral ve motivasyonunu en üst seviyede tutmaya çalışıyoruz. Açmış olduğumuz bütün sportif etkinliklerimizin amacı depremzede vatandaşlarımızın yaralarını sararak psikolojik olarak destek vermektir. Deprem sonrası oluşan sorun ve sıkıntıları gidermenin amacını gütmekteyiz. Depremzede vatandaşlarımıza yönelik hizmet veren sosyal marketlerimiz var bunlar tamamen ücretsiz. Bunun dışında hayırseverlerin getirdikleri malzemeleri de kendilerine dağıtıyoruz. İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından görevlendirilen doktor ve hemşireler de burada görev almaktalar. Valiliğimizin himayesinde ilimizde bulunan tüm kurum ve kuruluşlarla koordineli bir şekilde yurdumuzda bulunan depremzedelere hizmet vermekteyiz. Yurdumuzda kalan depremzede vatandaşlarımızın çocuklarının okula kayıtlarını yaptırdık. Ayrıca yurtlarımızda etüt salonları ve bilgisayar sınıfını oluşturarak hem üniversite öğrencilerimizin hem de diğer öğrencilerin derslerinden geri kalmaması için gerekli tedbirleri almış bulunmaktayız. Burada yapmış olduğumuz tüm etkinliklerle depremden etkilenen vatandaşlarımızın moral ve motivasyonunu artırarak aile ortamını sağlıyoruz. Yurdumuzda barınan vatandaşlarımıza günde 3 öğün sıcak yemek veriyoruz. Ayrıca kantinimiz sürekli açık, çay sınırsız ikram edilmekte ve bunlar için bir ücret alınmıyor” dedi.

Evleri ağır hasar gördüğü için Gaziantep’ten Muş’a gelen depremzede Afife Kaya ise “Burada açılan kurslarda çok güzel zaman geçiriyoruz. Burada örgü, bileklik gibi el işleri yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Depremzede çocuklardan Ayşe Kınay da, “Bizler için oyun alanları kurulmuş ve çok eğleniyoruz. Boyama yapıyoruz. Atık malzemeden aldığımız kavanozları boyuyoruz. Bileklik yaptık” şeklinde konuştu.

İnsanların kendilerine çok yardımcı olduklarını söyleyen depremzede çocuklardan Elif Seda Odacı da, “Burada çok mutluyuz. İnsanlar bizimle oyuncaklarını paylaştılar, bunun için çok teşekkür ederiz. Derslerimiz için bize kitap, defter ve kalem verdiler. Burada resimler yapıyoruz. Boyama yapıyoruz. İnsanlar bize çok yardım ettiler” diye konuştu.

Açılan hobi kurslarında ebru sanatını öğrendiğini belirten depremzedelerden Merve Yeşilyurt ise burada mutlu olduğunu ancak bir an önce memleketi Çelikhan’a gitmek istediğini belirterek, “Burada bizler için oyun parkı oluşturuldu. Bunun yanında el sanatları atölyesi açıldı. Burada bizim için tokalar, bileklikler yapılıyor. Burada ebru sanatı var onu yapıyorum. Gönüllü abiler ve ablalar bizi çok eğlendiriyor. Burada çok mutluyum ve bir an önce Çelikhan’a dönmek istiyorum” dedi.

Hobi kursları sayesinde depremi unuttuklarını dile getiren depremzede Sabiha Toptaş da, “Muş’a yerleştik. Ciddi anlamda bizimle çok iyi ilgileniyorlar. Öğleden önce çocuklarımızı okula gönderiyoruz. Ondan sonra Kur’an-ı Kerim kursumuz var oraya gidiyoruz. Onun dışında halk eğitim tarafından açılan kurslarda örgü yapıyoruz. Bizimle o kadar çok ilgileniyorlar ki deprem bile aklımıza gelmiyor” ifadelerini kullandı.

TUNCELİ’DEN DEPREM BÖLGESİNE SU DESTEĞİ

Tunceli’de yardım faaliyetleri çerçevesinde deprem bölgesine 2 tır dolusu su gönderildi.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubatta meydana gelen depremlerin ardından Türkiye tek yürek olarak yardım faaliyetlerine başladı. Bu çerçevede Tunceli Valiliği koordinesinde düzenlenen yardım faaliyetleri kapsamında deprem bölgesine 2 tır su gönderildi.

 
Erzurum sahada
 
Aydemir: 28 Şubatçıları ve zihniyetlerini telin ediyoruz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum sahada
Erzurum’dan deprem bölgesine giderek, ibate, iaşe, giyecek desteği ulaştıran; ...
Kırgız Arama Kurtarma Ekibi coşkuyla karşılandı
Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan ve Manaslı öğrenciler, ...
Tortum Gölü'nde su seviyesi düştü
Uzundere ilçesinde, 1800’lü yıllarda heyelan sonucu oluşan Tortum Gölü'nde ...
 
Yakutiye’den Hatay’a konteyner mahalle
Uçar, Belediye olarak Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem sonrası depremzedelerin ...
‘Yüreğimiz depremzedelerle atıyor’
Doğu Anadolu Bölgesi ilerinde, tüm ülkede olduğu gibi depremzedeler için ...
Vali Memiş: ‘Yaralar sarılıyor’
Erzurum Valisi Okay Memiş, “Depremin ilk gününden itibaren devletimiz, ...
 
Artvin-Erzurum karayolu trafiğe açıldı
Heyelan nedeniyle 23 Şubat günü ulaşıma kapanan Artvin-Erzurum karayolu ...
Depremin 20’nci gününde canlı olarak kurtarıldı
Adıyaman’da depremin 20’nci gününde bir bina enkazında canlı halde at ...
İspir’de hüzünlü ortamda kutlama
Her yıl 25 Şubat tarihlerinde büyük bir coşkuyla kutlanan İspir Müdafaası, ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri