Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Gazze’deki çığlığı tuvale yansıttılar
Gazze’deki çığlığı tuvale yansıttılar
Yaşlı Destek Programı  başvuruları başladı
Yaşlı Destek Programı başvuruları başladı
İYİ Parti GİK üyeleri belirlendi
İYİ Parti GİK üyeleri belirlendi
KKKA! Erzurum 8 il içinde
KKKA! Erzurum 8 il içinde
Erzurum’da terör operasyonu
Erzurum’da terör operasyonu
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
28 Ekim 2022 Cuma - 02:29

Türklerin Mirası Projesinde Özbekistan etabı

“Türklerin Mirası Projesi” çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı himayesinde Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından yürütülen “Büyük Selçuklu Mirası Fotoğraf ve Çini Eserleri Sergisi” Özbekistan’da açıldı.

Türklerin Mirası Projesinde Özbekistan etabı

“Türklerin Mirası Projesi” çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı himayesinde Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından yürütülen “Büyük Selçuklu Mirası Fotoğraf ve Çini Eserleri Sergisi” Özbekistan’da açıldı.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yılı anısına ve hedeflenen “Türkiye Yüzyılı” vizyonu bağlamında Cumhurbaşkanlığı himayesinde Selçuklu Belediyesi tarafından kardeş ülke Özbekistan’da “Büyük Selçuklu Mirası Fotoğraf ve Çini Eserleri Sergisi” açıldı. Türkiye Büyükelçiliğinin ev sahipliğinde başkent Taşkent'teki Özbekistan Güzel Sanatlar Akademisi salonunda sanatseverlerle buluşan sergi ile tarihi kahramanlıklarla dolu şanlı Türk Milletinin kültürel ve sanatsal değerleri dünyaya tanıtılıyor. Sergi, Türk ve İslam medeniyeti üzerine kültür ve yayın hayatına onlarca eser kazandırmış olan Konya Selçuklu Belediyesi’nin “Tarihi hafızanın muhafazası” için sunduğu önemli kaynak niteliği taşıyor. Sergide; Büyük Selçuklu coğrafyasında yer alan 21 ülkedeki önemli eserlere ait “Türklerin Mirası Projesi” çerçevesinde çekimleri yapılan 50 adet fotoğraf ve tamamı Selçuklu Belediyesi çini atölyesinde yapılan Selçuklu dönemine ait eserlerin replikasından oluşan 29 adet çini ürün yer alıyor.
"Türklerin Mirası Projesi" çerçevesinde fotoğraf ve çini eserleri sergisini, Taşkent Büyükelçiliği ile kardeş Özbekistan'da açmanın kıvancını yaşadıklarını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı anısına düzenlendiğimiz bu serginin, 2 ülke arasında dostluk ve kardeşlik nişanesi olduğuna ve ilişkilerimizi daha da güçlendireceğine inanıyorum” dedi.
“Türkler konulu en büyük kültür projesini hayata geçiriyoruz”
Selçuklu Belediyesinin kültür ve yayın hayatına bugüne kadar birçok önemli eser kazandırdığını ifade eden Başkan Pekyatırmacı, “Şanlı tarihimizi geleceğe taşımak, neslimizin aydınlık yarınlarını medeniyetimizin kodlarıyla inşa etmek adına belediyemiz tarafından önemli projeler gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz Kasım ayında protokolünü imzaladığımız ve Cumhurbaşkanlığı tarafından himaye edilen “Türklerin Mirası” projesi ile bu çalışmalarımızı taçlandırmak, tarihe şerh düşmek için faaliyetler yürütüyoruz. Bu proje; 18 bölüm belgesel, 17 ciltlik külliyattan oluşmaktadır. Projenin ilk etabı 4 bölüm belgesel ve 4 ciltten oluşan yayından oluşuyor. Proje külliyatında yaklaşık 100 ilim insanımızın makalesi yer alacak ve 36 ayrı ülkeden eserlerin görselleri kullanılacak. Proje çerçevesinde; Tarih Öncesi Türk Kültürü, etkileşim sağlanan ülkeler, mimari eserler esas alınmakla birlikte sosyal hayat, kültür, tarih ve medeniyete katkı konuları ele alınacak. Bu proje, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin “Türkler” konulu en büyük kültür projesi niteliği taşıyacak ve 29 Ekim 2023’tarihine kadar tamamlanacaktır. Açılışın yapacağımız “Büyük Selçuklu Mirası Fotoğraf ve Çini Eserleri Sergisi”ni de bu çerçevede gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

 
Türkiye tam üyelik aldı
 
KUDAKA Yönetim Kurulu Erzurum’da toplandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ziyaretçi sayısı 40 milyonu aştı
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin bu yılın ilk 9 ayında toplam 40 ...
Ömrünü naht sanatına adadı
Erzurum’da Canip Cihangir isimli el sanatları ustası, filogrofi, ahşap ...
Tandırcılık mesleğini ayakta tutan son usta
Bayburt'ta yaşayan ve kentin son tandır ustası olan 54 yaşındaki Recai ...
 
Türabi: ‘Aşıklık, 5 bin yıllık ata geleneği’
Ümraniye Belediyesi’nin katkıları ile 3. Uluslararası Aşıklar Şöleni, ...
Erzurum’da Çocuk ve Gençlik Edebiyatı gündemi
Bu yıl 9’uncusu düzenlenecek olan ve dünyanın en önemli çocuk ve gençlik ...
Engelli gençten 41 maden şehidi için şiir
Erzurum’da yaşayan engelli Burak Aytekin, Amasra’da meydan gelen patlamada ...
 
Sabah namazında Kur'an-ı Kerim ziyafeti
Karşıyaka Hacı Mustafa Gültekin Camii İmam Hatibi Hafız Ahmet Yüksel ve Erzurum Solakzade ...
Şehir Hastanesinde resim ve el sanatları sergisi açıldı
Erzurum’da kronik psikiyatri hastaları tarafından hazırlanan resim ve ...
Vali Memiş Danimarka heyetini ağırladı
Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi Danny Annan, Enerji ve Tabii Kaynaklar ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri