Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
ETÜ’de Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
Erzurum’da FETÖ üyesi öğretmen yakalandı
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
ETSO’dan belediyelere tebrik turu
Jandarma sahip çıktı
Jandarma sahip çıktı
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
Doğu Anadolu’da yeni kelebek türü keşfedildi
HABERLER>GUNCEL
25 Ağustos 2022 Perşembe - 10:20

Türk Dünyası tek yürek

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan'a gelen Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile görüştü.

Türk Dünyası tek yürek

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan'a gelen Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ile görüştü.
Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan'a geldi. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in ikili ve heyetlerin katılımıyla görüşme gerçekleştirdiği belirtildi. İkili görüşmede Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’i Azerbaycan’da görmekten memnunluk duyduğunu belirten Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Azerbaycan'a hoş geldiniz. Sizi gördüğüme çok sevindim. Ziyaretinizin çok başarılı olacağına ve Kazakistan-Azerbaycan dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin yeni bir üst seviyeye çıkacağına eminim. Ziyaretinize büyük önem veriyoruz. Ziyaretinizin harika sonuçları olacağına eminim. Yeniden hoş geldiniz" ifadelerini kullandı.
Aliyev’e kendisine gösterilen misafirperverlik nedeniyle teşekkür eden Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, "Kazakistan Cumhurbaşkanı olarak ülkenizi ilk kez ziyaret etmekten mutluluk duyuyorum. Elbette bugünkü ziyaretin benim için ayrı bir önemi var. Bugünkü müzakerelerin sonuçlarına göre bir dizi belge imzalanacak. Bu belgelerin ikili işbirliğini ve Kazakistan-Azerbaycan ilişkilerini yeni bir boyuta taşıyacağına eminim" şeklinde konuştu.
Aliyev, Kazakistan’ın en yüksek nişanı "Altın Kartal" ile ödüllendirildi
İkili görüşmenin ardından Kazakistan ve Azerbaycan arasındaki ikili, siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkilerin güçlendirilmesine ve geliştirilmesine özel katkılarından dolayı Kazakistan’ın en yüksek nişanı olan "Altın Kıran" - "Altın Kartal" nişanı Tokayev tarafından Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e takdim edildi.
Nişanı takdim ederken, Aliyev’in Kazakistan'da Azerbaycan'ı tarihi bir zafere götüren ve Güvenlik Konseyi kararlarına tam uygun olarak toprak bütünlüğünü sağlayan seçkin bir devlet adamı ve saygı duyulan bir kişilik olduğunu ifade eden Tokayev, "Bugünkü kişisel görüşmemizde bu vesileyle sizi tebrik ettim. Devletlerimiz arasında çok taraflı, çok yönlü işbirliğinin gelişmesine büyük katkı sağlıyorsunuz. Tüm Kazak halkı adına saygının bir göstergesi olarak bugün sizlere 'Altın Kıran' nişanını sunmak istiyorum" dedi.
Çalışmalarını takdir ettiği için Tokayev’e teşekkür eden Aliyev ise, "Beni kardeş ülke Kazakistan'ın en yüksek nişanı ile ödüllendirmeyi gerekli gördüğünüz için çok gururluyum. Bundan böyle dostluk ve kardeşlik ilişkilerimizin gelişmesine katkıda bulunmak için elimden geleni yapacağım. Bugün Kazakistan ve Azerbaycan bağımsızlık yolunda emin adımlarla ilerleyen iki bağımsız devlet olarak ekonominin gelişmesinde, sosyal sorunların çözülmesinde yüksek hız sergilemekte ve ülkelerimizin dünya arenasındaki prestiji artmaktadır. Bu ödülü tüm Azerbaycan halkına saygının bir göstergesi olarak görüyorum" ifadelerini kullandı.
İkili ve heyetlerin katılımıyla gerçekleştirilen görüşmelerin ardından Azerbaycan ve Kazakistan arasında imza töreni yapıldı. Azerbaycan Kültür Bakanlığı ve Kazakistan Kültür ve Spor Bakanlığı arasında 2022-2025 yılı Kültür Alanında İşbirliği Programı’nı Azerbaycan Kültür Bakanı Anar Kerimov ve Kazakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Mukhtar Tileuberdi, Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı ve Kazakistan Dışişleri Bakanlığı arasında 2022-2023 İşbirliği Planı’nı Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Kazakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Mukhtar Tileuberdi, Azerbaycan ve Kazakistan arasında Ticaret ve Ekonomik İşbirliği Hakkında Anlaşması Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Kazakistan Başbakan Yardımcısı görevini icra eden Ticaret ve Entegrasyon Bakanı Serik Jumangarin imzaladı.
Azerbaycan ve Kazakistan arasında 2022-2026 Yıllar İçin İşbirliğinin Geliştirilmesi Programı ve Azerbaycan ve Kazakistan arasında Stratejik İlişkilerin Güçlendirilmesi ve Müttefiklik Faaliyetlerinin Derinleştirilmesi Hakkında Beyanname ise Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından imzalandı.

 
Yurt başvuruları 28 Ağustosta tamamlanacak
 
Emek yoğun sektörlere destek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
81 İlde hava kirliliğine karşı seferberlik
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un hava kirliliğine ...
Malazgirt Zaferi kutlamaları devam ediyor
Bitlis’in Ahlat ilçesinde Malazgirt Zaferi’nin 951’inci yıldönümü münasebetiyle ...
 Bozdağ arabuluculuk sistemini değerlendirdi
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, arabuluculuk uygulamasının kapsamının genişletileceğini söyledi.
 
Vali Memiş'ten 'karabuğday ekin' tavsiyesi
Erzurum’da karabuğday üretimi yapan çiftçilere Vali Okay Memiş ziyarette ...
“Fırat, Çoruh ve Aras havzasına can veriyor”
Erzurum’un Dumlu bölgesinde yüksek kesimlerde oba hayatı yaşayarak hayvancılık ...
Vali Memiş: 'Türkiye dünya birincisi'
Büyükşehir Belediyesi 14’ncü araç filosunun tanıtımını düzenlediği etkinliklerle ...
 
Sakarya Şehitlerine vefa
Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanıldığı topraklar olan Ankara'nın Haymana ...
Hınıs Başköy Cemevi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Hınıs ilçesinde yaptırılan Başköy ...
Hakan Kurt güven tazeledi
Tez-Koop-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanlığının 18. Olağan Genel Kurul seçimi yapıldı.
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri