Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
 Bingöl yolunda drone destekli trafik denetimleri sürüyor
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
Şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
3 Ocak 2024 Çarşamba - 16:54

Şehir Hastanesi'nde Yara Bakım Ünitesi açıldı

Erzurum ve bölgenin sağlık hizmetleri açısından önemli kurumlarından birisi olan Erzurum Şehir Hastanesi’nde “Genel Cerrahi Yara Bakım Ünitesi” açıldı. Böylece önemli bir eksik giderildi.

Şehir Hastanesi nde Yara Bakım Ünitesi açıldı

Erzurum ve bölgenin sağlık hizmetleri açısından önemli kurumlarından birisi olan Erzurum Şehir Hastanesi’nde “Genel Cerrahi Yara Bakım Ünitesi” açıldı. Böylece önemli bir eksik giderildi.
2024 yılında da bir yeniliğe imza atarak başladıklarını ve açılan ünitenin özellikli olduğunu belirten Erzurum Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Hakkı Tör, “Hastanemizde bir kronik yara bakımı kurduk. Burada bir polikliniğimiz, tedavi ve pansumanların yapıldığı bir alanımız mevcut. Özellikle; diyabetik yaralara sahip olan hastalar, yine geçmeyen yaraları olan hastalar bunun dışında bası yaraları dediğimiz basınç ülserleri dediğimiz yatalak hastalarımız, gelişen yaralar ve bunun dışındaki yine kronik yarası geçmeyen hastalarımıza hizmet vereceğiz. Dahili kliniklerimizi, cerrahi kliniklerimizi, plastik cerrahi servisimizi, enfeksiyon kliniğini ilgilendiren bir hizmet. Haliyle bu hizmeti hasta alırken zaman zaman bir aksama oluyordu. Bizde bu aksamanın önüne geçmek için bakanlığımızın bize verdiği yetkiyle böyle yara bakım ünitesini açtık.” dedi.

“Bu ünite ile daha koordineli olacağız”
Genel Cerrahi uzmanı Mehmet Öztürk, dört yataklı ve poliklinik hizmeti de veren yara bakım ünitesinin önemli bir ihtiyacı gidereceğini belirterek, “Kronik yaralar, bası yaraları ve diyabetik yaralar, tedavisi zor ve güç iyileşmesi güç olan yaralardır. Bunların tek elden koordineli bir şekilde takip edilmesi gerekmektedir. Yara bakım ünitesinin amacı bu hastaları bulmak, tedavi etmek ve ilgili birimlerle yönlendirmek ve buradan hastalara gerekli şifayı sunmaktır. Bunun haricinde yapacağımız yataklı tedavi veya poliklinik hizmetleri olacak. Poliklinik hizmetleriyle, poliklinikten, ayakta tedavi edilebilecek hastalara ayaktan tedavi edeceğiz. Ve periyodik kontrollere çağıracağız. Eğer yatarak tedavi olması gereken hastalar mevcut olursa ki olacaktır. Bunları da yatarak tedavisini yapmak ve bunları hastalıklarıyla alakalı eğitim vermeyi amaçlıyoruz. Diyabetik bir hastanın ayak yarasının oluşmaması için ne yapması gerektiğini öğreteceğiz, anlatacağız. Ondan sonra bası ülseri, yatak yarası olan hastanın bu tekrar yatak yarasının oluşmaması için evine gittiği zaman neler yapması gerektiğini onlara öğreteceğiz”şeklinde konuştu.

Kronik Yara Nedir
Kronik yara geç veya güç iyileşen veya iyileşmeyen yaralardır. (6-8 haftada iyileşmeyen veya 4 haftada hiçbir iyileşme belirtisi göstermeyen). Genellikle iyileşmeyi geciktiren altta yatan bir neden bulunur (damar problemi, diyabet, infeksiyon, radyasyon hasarı, bası, malnutrisyon vs). Kronik Yara Çeşitleri ise; diyabetik ayak (diyabetik ülser, nöropatik, iskemik, nöro-iskemik), venöz ülser (ulcus cruris venosum, venöz bacak yarası, varis ülseri), basınç yarası (bası yarası, basınç ülseri, dekübitis yarası, yatak yarası), arteriyel yetmezlik yarası (aterosklerotik, vaskülitik), radyasyon hasarı ve ameliyat sonrası yaralar olarak ifade ediliyor.

 
Heyelanlara neden olan kayalar temizleniyor
 
Fırat’tan tarife uyarısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATAUNİ’den psikolojik rehberlik hizmeti
Toplumun psikolojik ihtiyaçlarına daha fazla katkı sağlamak amacıyla, ...
ESTP'den İran Başkonsolosu’na ziyaret
Kısa adı ESTP olan Erzurum Sivil Platformu Filistin’e destek yürüyüşleri ...
‘Her zaman kalbimizdesiniz’
Devlet korumasındaki çocuklar, Mehmetçiğe yazdıkları mektuplarla hem yeni ...
 
Koca: ‘Çok daha iyisini yapmaya çalışacağız’
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2023 yılı sağlık alanında yapılan hizmet verilerini açıkladı.
Oral'dan yeni yıl mesajı
Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, yeni yıl dolayısıyla ...
DSİ’ye sağlıklı iş yeri sertifikası
Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü, Devlet Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü’ne “Beslenme ...
 
En düşük sıcaklık Erzurum’da ölçüldü
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Meteoroloji ...
ESKİ’de veda ve vefa töreni
Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü, ...
'Vefada sınır yok'
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ulusal Vefa Programı ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri