Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
Kaçakçılara darbe
Kaçakçılara darbe
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Jandarmadan terör operasyonu
Jandarmadan terör operasyonu
HABERLER>SİYASET
22 Eylül 2021 Çarşamba - 11:36

Milletvekili Aydemir’den Uzundere buluşması

Uzundere ilçe merkezi ve Ulubağ, Balıklı, Çağlayan ve Cevizli mahallerinde dadaşlarla buluşan Milletvekili Aydemir, yapımı devam eden ve yıl sonunda tamamlanması planlanan Pirinkayalar Tünelinde incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.

Milletvekili Aydemir’den Uzundere buluşması

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Doğu Anadolu Bölgesi ve Erzurum’un devasa ulaşım projeleriyle cazibe merkezi haline geldiği, iklimin yol açtığı ulaşım sorunlarının giderildiği, Tünel projeleriyle geçit vermeyen dağların aşılarak Bölge ekonomisi ve sosyal yaşamında yeni ve AK bir sayfa açıldığını söyledi.

UZUNDERE SAHA ÇALIŞMASI

AK Parti Milletvekili Aydemir, Eylül ayı sahada istişare çalışmalarını Uzundere ilçesinde devam ettirdi. Uzundere ilçe merkezi ve Ulubağ, Balıklı, Çağlayan ve Cevizli mahallerinde dadaşlarla buluşan Milletvekili Aydemir, yapımı devam eden ve yıl sonunda tamamlanması planlanan Pirinkayalar Tünelinde incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.

AK HEYET UZUNDERE’DEYDİ

AK Parti Uzundere İlçe Başkanı Fatih Ertek, Gençlik Kolları Başkanı Merve Bayram, Teşkilat Başkanı Muhammet Altun, Belediye Meclis Üyesi Fuat Özbay, Mustafa Hançer, AK Parti İl yönetim kurulu üyeleri Şeref Akbulut, Ertuğrul Karahan ve İsmail Suci’yle beraber Uzundere’nin konuğu olan Milletvekili Aydemir esnaf ve çiftçilerin nabzını tuttu, gündeme ilişkin tespitlerini aldı.

AYDEMİR’DEN UZUNDERE İSTİŞARESİ

Uzundere İlçe merkezinde AK Parti Teşkilatıyla bir araya gelerek, ilçenin sosyoekonomik analiz, tahlil ve gidişatını değerlendiren Milletvekili Aydemir, 2021 yılına yönelik programlı yatırımlar hakkında görüş alışverişinde bulundu, 2023 hedefleri odağında beklenti, öngörü ve tasavvurlara değgin fikir teatisi gerçekleştirdi.

AYDEMİR’DEN PİRİNKAYALAR İNCELEMESİ

İlçedeki ziyaretlerinin akabinde yapımı devam eden ve bu yıl sonunda hizmete açılması planlanan 2.4 kilometre uzunluğundaki Pirinkayalar Tünel inşaat alanında incelemelerde bulunan Milletvekili Aydemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Temmuz ayında Erzurum’a gerçekleştirdiği ziyarette verdiği müjdeyi hatırlatarak, ‘Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi Pirinkayalar’da artık ışık göründü. Erzurum ulaşım ağına yeni bir eser kazandırmanın mutluluğunu paylaşıyoruz. ‘ dedi.

UZUNDERE TURİZMDE BÖLGESEL DEĞER

Tünelin iller arasındaki ulaşım süresini kısalttığı gibi aynı zamanda tarımsal ürünlerin pazara ulaştırılmasını kolaylaştıracağını belirten Milletvekili Aydemir, doğa, yayla, botanik, tarih ve kültür alanında önemli değerleri barındıran Uzundere’nin turizmde bölgesel bir değerler adresi haline geleceğine dikkat çekti.

AYDEMİR ESER VE HİZMET SİYASETİNE DİKKAT ÇEKTİ

Ovit’le başlayan  ulaşım alanındaki devasa yatırımların Cankurtaran, Kop, Palandöken, Çirişli Kireçli, Dallıkavak, Salmankaş, Kırık gibi hemen hepsi de ulaşımda bölgeye çağ atlatan projelerle sürdürüldüğünü, Erzurum’un Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine açıldığını belirten Milletvekili Aydemir, ‘Türkiye’de birlik, beraberlik ve kardeşlik iklimini hakim hale getirerek gönüllerden gönüllere yol açan AK Parti iktidarları, tünel, duble yol, köprü projeleriyle iller ve bölgeler arasındaki açmazları da gidererek ilden ile yol bulmuş, eser ve hizmet siyasetini yatırımlarla ifade etmiştir’ dedi.

BÖLGESEL ULAŞIM YATIRIMLARI

Son 20 yıllık süreçte, Cumhuriyet dönemi toplamında yapılan ulaşım yatırımlarının kat be kat üstünde eserin ortaya konulduğu, bölgesel ulaşım sorunlarının giderildiği, üretim alanlarıyla pazar arasındaki problemlerin yeni ulaşım ağlarıyla çözüldüğünü belirten Milletvekili Aydemir, Erzurum’un 2002 yılında 49 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunun 20 yılda 13 kat artarak 600 kilometreyi geçtiğini hatırlattı.

AK DAVANIN ‘ÖNCE İNSAN’ HASSASİYETİ

Doğu Anadolu Bölgesi ve özellikle Erzurum’da AK Parti iktidarları öncesinde ihmal edilmiş ulaşım sorunlarının, AK Davanın ‘önce insan’ yaklaşımıyla çözüldüğünü, ticaret ve tarım sektörünün ekonomisine yön verdiği ilin üretim ağındaki pazar sorunun temelden giderildiğini belirten Milletvekili Aydemir, ‘Erzurum artık limanlara açılan bir şehir haline geldi. Vefakar dadaşlar ve hakşinas bölge insanı ulaşım alanındaki bu tarihi açılıma minnettardır. ‘ dedi.

‘TÜNEL VE GEÇİTLMERLE PAZAR SORUNU GİDERİLDİ’

Milletvekili Aydemir, yerel ekonomide en önemli kriteri Üretim Alanı ile Pazar yeri arasındaki iletişim ve ulaşımın oluşturduğunu, AK dönemle birlikte hayata geçirilen ulaştırma yatırım ve eserleriyle bölge ve ilin yaşadığı Pazar yerine ulaşım sorununun temelden ortadan kaldırıldığı belirterek, ‘Ulaşımdaki tarihi atılımlarla çiftçimiz toprağı, esnafımız dükkanı, sanatkarımız tezgahı, sanayicimiz üretim alanıyla barışık hale gelmiştir. ‘ dedi.

ERZURUM İHRACATINDAKİ ARTIŞ

Ulaştırma alanında gerçekleştirilen devasa ve tarihi yatırımların bölge ticareti ve OSB’lerdeki yatırımlarda artışı sağladığını aktaran Milletvekili Aydemir, ‘Ulaştırma alanındaki yatırımların en belirgin sonucu ihracattaki artıştır. Erzurum bu yılın 8 ayında 23.3 milyon dolarlık ihracat değerini yakalamış, 2020 yılının aynı dönemine göre ihracattaki artış oranımız yüzde 37’lere çıkmıştır. İl ekonomide yatırım alanında da bir cazibe merkezi konumu kazanmış, son 10 yıllık süreçte teşvikli yatırım sayısı 460’a ulaşmıştır. İl ekonomisindeki bu büyüme ve güçlenmede ulaştırma yatırımlarının payı büyüktür. ‘ kaydını düştü.

 

 
PFDK’dan Mustafa Yumlu’ya 4 maç ceza
 
‘Lanet olsun PKK’ya, lanet olsun HDP’e’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli: ‘HDP meşru bir organ değil’
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “HDP, meşru bir organ değil, terör örgütü ...
AK Gençlik’ten ‘Mahalle Bizim Gençlik Bizim’ buluşması
AK Parti Erzurum Gençlik Kolları teşkilatı Erzurum’da mahalle buluşmalarına ...
İYİ Parti’den istifa edip AK Parti’ye katıldılar
AK Parti’ye farklı partilerden katılımlar devam ediyor. İYİ Parti İl Meclis ...
 
Aydemir: ‘Türbeyi aziz kılan bekçisidir’
Milletvekili Aydemir, ‘Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadelerini tersyüz eden ...
Aydemir: ‘Gazilerimiz milli duruş abideleridir’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Bayrak, ezan, vatan, millet ...
Aydemir: ‘Dadaşlarla iftihar ediyoruz’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir Erzurum Sahada İstişare ...
 
AK Parti’den 81 ilde ortak basın açıklaması
AK Parti, merhum Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü ...
Aydemir’den ticarette ‘Erzurum Ekolü’ vurgusu
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Eylül Ayı Erzurum Saha ...
‘Menderes, Zorlu ve Polatkan milletimizin gönlünde’
Erdoğan, “Nezaketleri, kibarlıkları, insani hasletleriyle gönüllerde yer ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri