Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Erzurum’da ‘Kıskaç-11’ operasyonu
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
Ambulans kaldırıma çarptı: 2 yaralı
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
İlk mektuplarını Mehmetçiğe yazdılar
Horasan’da Ramazan bereketi
Horasan’da Ramazan bereketi
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
POMEM öğrencileriyle iftarda buluştular
HABERLER>EKONOMİ
23 Eylül 2022 Cuma - 12:13

Kurum ‘Sosyal Konut Projesi Gerçekleri’ni paylaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi hakkındaki iddialarla ilgili bir paylaşımda bulundu.

Kurum ‘Sosyal Konut Projesi Gerçekleri’ni paylaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi hakkındaki iddialarla ilgili bir paylaşımda bulundu.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, “İlk Evim İlk İş Yerim” projesiyle ilgili kamuoyunda yanlış olarak ifade edilen ve bilgi kirliliğine yol açan doğru bilinen yanlışları tek tek açıkladı. Bakanlığın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesine dair önemli bilgiler “10 Doğru 10 Yanlış ile Sosyal Konut Projesi Gerçekleri” başlığıyla maddeler halinde paylaşıldı.
SOSYAL KONUT PROJESİ GERÇEKLERİ
Bazı mecralarda yer alan, “İlk Evim İlk İş Yerim projesine başvuruda toplanan başvuru ücreti iade edilmeyecek” iddiası üzerine Bakanlık, kurada adı çıkmayan vatandaşların kuradan 5 gün sonra Ziraat Bankası şubesine giderek, yatırdıkları başvuru ücretinin iadesinin gerçekleştirileceğini kaydetti.
Öte yandan Bakanlık, “Arsası olan konuta başvuramaz” iddiasını düzelterek, bağımsız ve tam hisseli olmadığı sürece projeye başvurulabileceğini ve tarla olmasının da bu başvuruya engel teşkil etmeyeceğini bildirdi.
“Hem konut hem arsa başvurusu yapabilirim” şeklindeki söylemlerinde yanlış olduğunu vurgulayan Bakanlık, “konut arsalarının vatandaşların kendi konutlarını istedikleri gibi yapabilmeleri için planlanmış bir proje olduğundan”, konuta başvurudan bir farkı olmadığını kaydetti. Öte yandan Bakanlık, bir haneden ya konuta ya da konut arsasına başvuru yapabileceğini ifade etti.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Sosyal Konut Projesi’nin bir diğer yanlış anlaşılan noktası olan “18 yaşını geçmiş iki kardeş” iddiasını ise ‘İlk Evim İlk İş Yerim’ projesinde 18-30 yaş arası gençlere yüzde 20 kontenjan tanındığı şeklinde düzeltti. Ardından Bakanlık, gençlerin aynı hanede de olsa başvuru yapabileceğinin altını çizdi.
Bakanlık, “Şehit yakınları ve gazilere de hane geliri ve yaş sınırı var” iddiası üzerine şehit yakınları ve gazilerin de herhangi bir sınırlamaya tabii tutulmadığını belirtti.
Bir diğer, “TOKİ evlerinin inşaatı 2 yıldan fazla sürecek” iddiasına ise Bakanlık tarafından açıklama getirilerek, bugüne kadar tam 1 milyon 170 bin konut inşa eden TOKİ tecrübesiyle ilk temelinin Ekim ayında atılacağı ve 2 yıl içinde anahtar teslimi yapılacağına yönelik açıklama getirildi.
Ayrıca Bakanlık, “Yapılacak artışlarla taksitleri ödemek zorlaşacak” iddiasına ise TOKİ’nin taksitlerine memur artış fiyatlarının tavan fiyat olduğunu belirtti. Bugüne kadar taksitlerin memur maaş artışlarını hiçbir zaman geçmediğini, aksine memur maaşının artışının altında tutulduğunu bildirdi. Bu durumun geçmiş yıllarda mevcut olduğunu anımsatan Bakanlık, son 4 yılda TOKİ Taksit artışının hep memur maaşının altında olduğunu kaydetti. Ayrıca Bakanlık, TOKİ’nin yıllık indirim kampanyalarıyla vatandaşa ödeme kolaylığı sağladığını vurguladı.
“TOKİ evlerini yabancılar da alabilecek” iddiası üzerine Bakanlık, TOKİ projelerine ilk başvuru şartının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak olduğunu ve yabancıların başvuru yapamayacağını belirtti. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, “TOKİ Konutları yapılmadığı ya da geç yapıldığı için bugüne kadar TOKİ’ye 52 bin dava açıldı” iddiasına ise son iki yılda TOKİ’ye sadece bir dava açıldığını anımsattı.
Öte yandan “TOKİ’den alınan sosyal konutlar satılabilir” iddiası üzerine Bakanlık, TOKİ konutlarında borç bitmeden devir hakkının olmadığını vurguladı.

 
Meslek liselerinden yeni bir rekor
 
Erdoğan’dan ekonomide kararlılık vurgusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bilgin ekonomi gündemini yorumladı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, enflasyona dair açıklamalarda ...
KOSGEB’den istihdama destek
KOSGEB’in mikro ve küçük işletmelere yönelik hızlı destek programı başvuru ...
DAP’ta tarımsal makine destekleri gündemi
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ile Bölge ...
 
Erzurum Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri başlıyor
Hedefini seçmek, kariyerini planlamak veya girişimci olmak isteyen gençler ...
Aydemir’den ‘Sahada Çarşı – Pazar Buluşması’
Erzurum’un tarihi Ayazpaşa Çarşısında esnafı iş yerlerinde ziyaret eden ...
TKDK Oltulu yatırımcıları bilgilendirdi
TKDK İl Koordinatörlüğü hibe desteği kararı alınarak hayata geçirilen ...
 
Erzurum tarım sektöründe ZİHA dönemi
DATAEM) ile ERVAK tarafından ortaklaşa düzenlenen, KUDAKA tarafından desteklenen ...
Karagöbek Barajı’nda geri sayım
Karagöbek Barajında çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü ...
Tarım-GFE açıklandı
Tarımsal girdi fiyat endeksi Temmuz ayında yıllık yüzde 133,41, aylık yüzde 1,31 arttı.
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri