Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
1 Ekim 2022 Cumartesi - 03:07

Kirişçi’den ÇKS başvuruları açıklaması

ÇKS başvuruları e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek

Kirişçi’den ÇKS başvuruları açıklaması

ÇKS başvuruları e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 2 milyon 171 bin 646 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) başvurularını e-Devlet üzerinden gerçekleştirebileceği sistemi bu geceden itibaren hizmete alacaklarını bildirdi.
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, ÇKS başvurularının e-Devlet üzerinden yapılmasına ilişkin Bakanlığın merkez binasında basın toplantısı düzenledi. Tarımda inovasyon ve dijitalleşmenin kısıtlı kaynaklardan daha etkin yararlanabilmek için bir zorunluluk olduğunu söyleyen Bakan Kirişci, “Bakanlık olarak teknolojik dönüşümleri en etkin şekilde üretime aktarmak temel hedefimizdir. Geleneksel yöntemler yerine kaynaklarımızı daha etkin kullanabilmek için inovatif dönüşümü, yerli ve milli duyarlılığımızı koruyarak gerçekleştirmek zorundayız. Bunu yaparken çiftçilerimizin gelirini yükseltebilmek kadar çevreyi de gözetecek duyarlı uygulamaları da dikkate almaktayız” diye konuştu.
27-29 Eylül tarihleri arasında G20 Zirvesi çerçevesinde Endonezya'da düzenlenen Tarım Bakanları Toplantısı'na ilişkin izlenimlerini de paylaşan Bakan Kirişci, toplantıda tarım sektörünün dijital dönüşümün en önemli konu başlıklarından biri olduğunu söyledi. Türkiye’nin tarım konusundaki dijital fikirlerinin büyük ilgi gördüğünü ifade eden Kirişci, “Dijital dönüşüm anlamında ülkemiz tarımı için uygulamayı düşündüğümüz ve halihazırda uyguladıklarımız zirvenin oturumlarında gerçekten büyük ilgi gördü ve takdir topladı. Üstelik benzer konularda iş birliği yapmak isteyen mevkidaşlarımdan çok sayıda teklif aldığımı belirtmek isterim” dedi.
Kırsalda yaşamın refah içerisinde sürmesinin kentlerdeki sosyo-kültürel yapıyı da iyileştireceğini dile getiren Kirişci, bununla ilgili teşvik ve destekler için Tarım ve Orman Bakanlığının bütün birimlerinin çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüğünü aktardı. Üreticilerin işini kolaylaştırmaya dönük dijital dönüşüm hamleleri içerisinde desteklere başvurunun öncelikleri arasında bulunduğunu dile getiren Bakan Kirişci, “Özellikle tarımsal desteklerin sadeleştirilmesi hedefimiz bakımından dijital hizmetlerin geliştirilmesine çok önem veriyoruz. 65 ayrı kalemde 130 farklı başlık altında üreticilerimizi desteklediğimizi değişik konuşmalarımızda ifade ettik” dedi.
“2 MİLYON 171 BİN ÇİFTÇİ ÇKS BAŞVURULARINI ARTIK E-DEVLET ÜZERİNDEN GERÇEKLEŞTİRECEK”
Bakan Kirişci, şöyle devam etti:“Üreticilerimiz, desteklemeler için tüm başvuruları, il müdürlüklerimiz ya da diğer birimlerimize bizzat başvurarak değil, e-Devlet üzerinden zahmetsizce yapabilecekler. 2 milyon 171 bin 646 çiftçimizin yer aldığı Çiftçi Kayıt Sistemi’ne başvuruların e-Devlet üzerinden gerçekleştirilerek üreticimize emek ve zaman tasarrufu sağlayacak sistemi bugün gece yarısı 00.00’dan itibaren hizmete alıyoruz. 21 Haziran 2001 tarihinde başlamış olan ÇKS, artık bir evrim, bir değişim ve dönüşüm gerçekleştiriyor olacak.”
“ÇİFTÇİMİZ, DİJİTAL ÇAĞIN İMKANLARINDAN FAYDALANACAK”
23 Eylül 2022 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan ÇKS Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle geçmiş dönemde tespit ettikleri bazı aksaklıkları düzelttiklerini, taşra teşkilatında uygulama birliğini sağlamış olduklarını ifade eden Bakan Kirişci, “ÇKS’deki başvuru süreç ve şartlarında getirilen düzenlemeyle dijitalleşme, bürokrasinin azaltılması ve üretim planlaması amaçlanmıştır. Yani çiftçimiz, dijital çağın imkanlarından faydalanacak, daha kolay bir süreç izleyerek başvurusunu yapacak ve Bakanlığımız da ÇKS verilerini kullanarak üretim planlamasına zemin hazırlayacak” dedi.
e-Devlet Kapısı hizmetinden arazi bilgilerinde değişiklik yapmayan, sadece ürün güncellemesine gidecek çiftçilerin yararlanacağını bildiren Kirişci, sistemin çiftçilerin kolay kullanabileceği şekilde tasarlandığını, bunun bir seçenek olduğunu ve isteyen çiftçilerin İl/İlçe Müdürlükleri üzerinden de başvuru yapabileceklerini hatırlattı. 1 Eylül’de başlayıp sonraki yılın 30 Haziran tarihinde son bulan, yani 10 ay süreyle devam eden başvuru süresinin başarılı bir üretim planlaması yapılabilmesi için 4 aya düşürüldüğü bilgisini paylaşan Kirişci, “Yani, 2023 üretim yılı için başvurular, 1 Eylül 2022 tarihinde başlamıştır ve 31 Aralık 2022 tarihinde sona erecektir. Her yıl başvuru tarihleri bu şekilde uygulanacaktır. 31 Aralık tarihine kadar başvuru yapan çiftçilerimiz, ürün değişiklik bildirimlerini şubat ayı içerisinde yapabilecektir” diye konuştu.
Bakan Kirişci, ayrıca e-Devlet Kapısı üzerinden alınacak ÇKS belgelerinden herhangi bir ücret talep edilmeyeceğini söyledi.

 
12 kaçak göçmen yakalandı
 
TÜRSAB Erzurum’da sandığa gidiyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ASİMED’den Yunanistan’a tepki
Eğilmez, Yunanistan tarafından sözde mülteci kampı olarak adlandırılan ...
Atatürk Üniversitesinde tıp alanında farkındalık
Tüm dünya kadınlarının ve toplumun dikkatini çekmek için 2019’da ilan ...
‘Türkiye Türkiye’den büyüktür’
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un İngilizce kaleme ...
 
Azerbaycan’dan BM’ye mektup
Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'un, Ermenistan'ın ...
'Türkiye’de Darbeler Arşivi ve Kütüphanesi' açıldı
Sancaktepe’de açılış gerçekleştirilen 'Türkiye’de Darbeler Arşivi ve Kütüphanesi'nde ...
DMD hastaları için umut verici çalışma
Kalıtsal bir kas hastalığı olan Duchenne Musküler Distrofi (Duchenne Muscular ...
 
Alcan: ‘Mobbing İnsan hakkı ihlali ve adli bir suçtur’
Mobbing ile Mücadele Derneği Erzurum İl Temsilciliği Başkanı Jale Hülya ...
ETÜ'lü öğrenciler TEKNOFEST 2022'de yer aldı
Bu yıl 30 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında Karadeniz'de düzenlenen, ...
Atatürk Üniversitesi TEKNOFEST’te
Atatürk Üniversitesinin de paydaş olarak yer aldığı TEKNOFEST, kapılarını ziyaretçilerine açtı.
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri