Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Gazze’deki çığlığı tuvale yansıttılar
Gazze’deki çığlığı tuvale yansıttılar
Yaşlı Destek Programı  başvuruları başladı
Yaşlı Destek Programı başvuruları başladı
HABERLER>EKONOMİ
26 Ağustos 2022 Cuma - 08:32

Kılıç’tan vatandaşa çağrı

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, Tarım Kredi Kooperatifi Marketlerinde yüzde 30’a varan indirim olduğunu, vatandaşların söylentilere takılmamasını istedi.

Kılıç’tan vatandaşa çağrı

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, Tarım Kredi Kooperatifi Marketlerinde yüzde 30’a varan indirim olduğunu, vatandaşların söylentilere takılmamasını istedi.
Ülke genelinde bin 400 şubesi bulunan Tarım Kredi Kooperatifi Marketlerinin tüketiciyi koruma adına ürünlerinde yüzde 30’a varan indirimleri gerçekleştirmesinin ardından bazı marketlerde de indirimler olduğu gözlendi.
Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, Tarım Kredi Kooperatifi Marketlerindeki ürünlerin fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Kılıç, “Son zamanlarda ülkede ciddi bir gündem olan Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri bir inisiyatif alarak özellikle temel gıda ve besin maddelerinde daha sonra bunu genişleterek temizlik maddelerinde ve çok kullanılan sarf malzemelerde de indirim başlattı. Bazı ürünlerde yüzde otuzlara kadar indirimin meydana geldiğini, sahaya yansıdığını görüyoruz. Ama bazı ürünlerde yüzde 30 indirim yapma şansınız yok çünkü neticede bunun da bir maliyeti var. Vatandaş şimdi marketlere gittiği zaman bize şöyle geri dönüyor; “Efendim Tarım Kredi Kooperatifi Marketinde bir ürün 20 liraysa başka marketlerde de 20 lira civarında” diyor. Biz tam da bunu yapmaya çalışıyoruz. Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri olmazsa diğer marketler zaten resmi kuruluş olan Tarım Kredi Kooperatifi Marketlerinin fiyatlarını takip ediyor. Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri yarın hangi ürünü ne kadara satacağını deklere ediyor, sayfasında yayınlıyor. Diğer marketlerde zaten bunu görüyorlar, bunlar özel sektör olduğu için hızlı karar alma kapasiteleri var, anında Tarım Kredi Kooperatifi Marketlerine göre fiyatlarını ayarlıyorlar. Hatta bazen birkaç kuruşta aşağıda yazıyorlar ki gidip de dolaşıp, değerlendirme yapan vatandaşa daha ucuz ürün sattıklarını yansıtıyorlar. Biz de zaten şu marketteki ürün Tarım Kredi Kooperatifi Marketlerinden daha ucuz dedirtmeyi hedefliyoruz. Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri; “Benden yüksek satma, benimle aynı veya benden düşük sat” diyor. Bunu yapabilirsek Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri gayesine ve amacına tüketici adına ulaşmış olacak” dedi.
Türkiye genelinde bin 400 Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri bulunduğuna dikkat çeken Kılıç, “Karşı cephenin fırsattan yararlanıp da tüketicinin cebinden fazla para almaya çalışanların 30-40 bin marketi var. Tarım Kredi Kooperatifi bin 400 marketiyle burada bir fiyat dengesi oluşturmaya çalışıyor ve şükürler olsun ki bunu başardı. Dikkat edin Cumhurbaşkanımız vatandaşımıza dedi ki; “Yakında bu marketler de Tarım Kredi Kooperatifi Marketlerinin fiyatlarına ayak uyduracaklar” uydurmaya başladılar. Tarım Kredi Kooperatifi Marketlerinin bu müdahaleleri yapmadığını, sahada olmadığını düşünün bu fiyatlar emin olun gördüğünüzün çok üzerlerinde seyredecekti. Ayrıca kendi aralarında nasıl anlaştıklarını, süreçlerde fiyatları nasıl belirlediklerini de biliyorsunuz, tespit de edildi, cezalandırıldı ve cezalandırılmaya da devam ediliyor. Dolayısıyla bizim burada yapmak istediğimiz şu değildir; “Türkiye’de bütün ürünü Tarım Kredi Kooperatifi Marketleri satacak ve bunu da son derece ucuz fiyattan satacak” iddia o değil. Elbette diğer marketler tedarikçidir, işlerini yapsınlar, kendi paralarını da hakkıyla kazansınlar. Ama fahiş fiyat, stokçuluk oluşturmasınlar, hak etmediklerini kazanmasınlar hem üreticiyi hem de tüketiciyi mağdur etmesinler. Vatandaşlarımızın söylentilere takılmamasını rica ediyorum, ben an an, dakika dakika fiyatları bütününde izleyen birisiyim. Tarım Kredi Kooperatifi Marketlerinin yarınki indirimini duyduklarında diğer marketlerin fiyatları nasıl indirdiklerini görüyorum. Tarım Kredi Kooperatifi Marketlerinin bu müdahalesi kesinlikle tüketiciyi korumaya yönelik müdahaledir, sahada karşılığını bulmuştur” diye konuştu.

 
Dünya gıpta ediyor
 
Dünya bu keşfi konuşuyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emek yoğun sektörlere destek
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “250 milyar dolarlık ihracat ...
Bakan Bilgin müjde verdi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Sözleşmelilere ilişkin ...
Kurum başvuru şartlarını açıkladı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal konut ...
 
DAP BKİ destekledi Çatak’ın geleceği değişti
Kırsal alanlarda alternatif tarım ürünlerinin geliştirilmesi için çalışmalarını ...
Erzurum 7 ayda 216 marka üretti
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’dan Temmuz ayında 23, bu yılın 7 ayında ...
Erzurum Faydalı Modelde liderliği korudu
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’dan bu yılın Temmuz ayında 4,  yılın ...
 
Erzurum patent verileri açıklandı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Temmuz ayında 3 patent üreten Erzurum, yılın ...
Yüzyılın keşfi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'de yapılan doğal ...
OSB’lerin yıldızları aranıyor
Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) tarafından geçtiğimiz yıl ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri