Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>SİYASET
17 Mart 2023 Cuma - 08:51

Kahraman’dan tarihi açıklama

Eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Ayasofya Camii'nin geçirdiği tarihi süreci ve dönemsel olarak yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Kahraman, “Amerika, Ayasofya'nın müze yapılması için o günkü hükümete baskı yapmıştır. Dönemin yöneticileri de bu hatayı işlemiştir” dedi.

Kahraman’dan tarihi açıklama

Eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Ayasofya Camii'nin geçirdiği tarihi süreci ve dönemsel olarak yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Kahraman, “Amerika, Ayasofya'nın müze yapılması için o günkü hükümete baskı yapmıştır. Dönemin yöneticileri de bu hatayı işlemiştir” dedi.
‘Devlet olmanın sembolüdür' diyerek Ayasofya Camii'nin önemini vurgulayan Eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Ayasofya Camii'nin tarihi süreçte yaşadığı değişimi ve Dünya Kiliseler Birliği'nin iskele kaldırma kararına rağmen teklif ettiği maddi desteğe yönelik değerlendirmelerde bulundu.
“6. Paul geldiği ilk gün Ayasofya'yı ziyaret etmek istediğini söyledi”
Eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, “Ayasofya bizim baş camimizdi. Bizans zamanında da başkiliseleriydi. Fatih, genç yaşında İstanbul'u almak için bir gayrete girmişti. İstanbul almak Fatih'e nasip oldu. Fetih sonrası Fatih Sultan Mehmed doğruca Aksaray- Beyazıt üzerinden Sultanahmet'e geldi. Atından inerek beyaz kaftanını serdi ve iki rekat şükür namazı kıldı. Günlerden salı ve ikindi vakti. Ayasofya hür olmanın, bağımsız olmanın başlı başına bir devlet olmanın sembolüdür. 86 yıl zincirlendi. Papa 6. Paul, Türkiye'ye gelen ilk Papa'dır. Papa'ya 1967 senesinde büyük alaka gösterdiler. Papa İstanbul'a geldiğinde bütün devlet büyük bir karşılama yaptı. 6. Paul geldiği ilk gün Ayasofya'yı ziyaret etmek istediğini söyledi. Salı günü ikindi vaktini kasten seçti. Fatih'in 2 rekat namaz kıldığı yerde hemen diz çöktü, dua edeceğini söyledi. Bu bir özlemin giderilmesi için yapılan bir hareketti. Biz ezelden beri Ayasofya'nın açılması için faaliyetlerde bulunuyoruz ancak Tayyip Bey'in gelmesiyle açıldı. Ayasofya'yı açtırmazlardı. Amerika öteden beri Osmanlı'nın da Türkiye Cumhuriyeti'nin de karşısında bir tavır takınır. Bizim inancımıza hürmet noktasında en geride kalanlardandır. Amerika, Ayasofya'nın müze yapılması için o günkü hükümete baskı yapmıştır. Dönemin yöneticileri de bu hatayı işlemiştir. İdrak ötesi bir hadisedir. Dünya bırakmıyor. Amerika'sıyla, kurdukları derneklerle, Dünya Kiliseler Birliği ile. İnşallah 86 yıllık hasret bir daha tahakkuk etmeyecektir” dedi.
“Siz gidin surları yapın biz Ayasofya'yı yaparız”
Sözlerine devam eden Kahraman, “O dönem Kültür Bakanıyım. Ayasofya tamire alınmış. Onca zaman geçmiş olmasına rağmen iskele hala duruyor. Sorduğumuzda ise tamirat deniliyor. Camideki işleri yapan şirket, sene başına takvim çıkarmıştı. Ayasofya'nın minaresiz kilise resmi. Yunanistan'da 'gelecek yılda Ayasofya'da' diye yılbaşı tebrikleri basılırdı. İskelenin söküleceğini söyledim. Aynı hafta içerisinde Dünya Kiliseler Birliği'nden bir heyet geldi. Ayasofya'nın paratonerlerini yapmak istediklerini söylediler. 'Bu eseri korumamız lazım size 5 milyon Lira ödeyeceğiz' dediler. Biz de karşılık olarak 'bizim paratoner yapacak paramız var. Surlar da korunması gereken tarihi eserlerdir. Surları yapın' dedik. Bir hafta sonra bir başka heyet geldi. Bu kez de 'kubbeyi bakırlayalım, yan kubbeleri destekleyelim. 50 milyon dolara kadar destek verelim' dediler. Biz de, 'siz gidin surları yapın biz burayı yaparız' cevabını verdik. Bu olayların ardından Sincan'da tanklar yürüdü. Sen mi Ayasofya diyorsun, sen mi borç almayarak tefecilere zarar veriyorsun, sen mi manevi değerlere ehemmiyet veriyorsun? Sincan'da tanklar yürüyor, neden mi? Türkiye'nin gelişmesini istemedikleri için maneviyata ehemmiyet vermek istemiyorlar. Allah devletimize milletimize zeval vermesin” diye konuştu.

 
MHP Cumhurbaşkanlığına Erdoğan’ı aday gösterdi
 
MEB 5 bin personel alacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP Cumhurbaşkanlığına Erdoğan’ı aday gösterdi
Milliyetçi Hareket Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan oldu.
YSK’dan Propaganda dönemi açıklaması
Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri propaganda döneminde ...
AK Parti temayül yoklama tarihi değişti
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, “MYK kararına göre aday ...
 
Seçim tedbirleri açıklandı
İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, seçim döneminde alınacak önlemleri açıkladı.
Aydemir: ‘Bu millet kendisine hizmet edeni unutmaz’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Bu millet kendisine hizmet ...
 YSK Bağımsız adayların ödeyeceği miktarı açıkladı
Bağımsız milletvekili olmak isteyen adaylar 55 bin 598 TL, seçmenler tarafından ...
 
Destici gündemi değerlendirdi
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhur İttifakı'na ...
Bahçeli adaylık başvurusunu gerçekleştirdi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 28. Dönem ...
Aydemir: Millete hizmet eden herkes gönlümüzdedir
Milletvekili Aydemir, covid19 salgını sürecinde sağlık camiasının ortaya ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri