Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’dan 3 ayda 21.3 milyonluk dış ticaret
Erzurum’dan 3 ayda 21.3 milyonluk dış ticaret
1. Ligde Erzurumspor özel sinerji oluşturdu
1. Ligde Erzurumspor özel sinerji oluşturdu
TRENDYOL 1’inci Ligde 33. Hafta mesaisi
TRENDYOL 1’inci Ligde 33. Hafta mesaisi
Hakem Akademisinden, 81 İlde Eğitim uygulaması
Hakem Akademisinden, 81 İlde Eğitim uygulaması
Tuzlaspor soruşturmasında yeni gelişme
Tuzlaspor soruşturmasında yeni gelişme
HABERLER>BÖLGEDEN
18 Nisan 2024 Perşembe - 03:40

KUDAKA’dan ulaştırma yatırımına destek

Erzincan Belediyesi ile KUDAKA arasında Dörtyol mevcut durum analizi ve ulaşım senaryolarının oluşturulması teknik destek projesi imzalandı.

KUDAKA’dan ulaştırma yatırımına destek

Erzincan Belediyesi ile KUDAKA arasında Dörtyol mevcut durum analizi ve ulaşım senaryolarının oluşturulması teknik destek projesi imzalandı.
Erzincan’da, kent içi ulaşımda önemli aksların birleşim noktasında yer alan Dörtyol kavşağı için kentin ihtiyaçlarına ve kullanım isteklerine uygun olarak bir ulaşım planı hazırlamayı hedeflemekte. Proje kapsamında Dörtyol ve civarında şu anda ve ileriki yıllarda meydana gelebilecek sıkışıklıkların giderilmesi için çalışmalar yapılacak.
Bu kapsamda belediyenin Etüt Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan teknik destek projesi, Belediye Başkanı Bekir Aksun ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri Oktay Güven tarafından imza altına alındı.
Kent yaşamını kolaylaştıran ve kent içi erişim kabiliyetini artıran ulaşım altyapısı, zamanla nüfusun artması, kentsel kullanım alanlarındaki değişimler ve halkın kullanım ihtiyaçlarının değişmesi sebebiyle işlevselliğini kaybedip trafik problemlerine yol açmakta.
Kentin değişen ihtiyaçlarına göre, projeksiyon nüfusu ve kent içi değişen alan kullanımlarına bağlı oluşturulan ulaşım kurgusu kente birçok fayda sağlamakta.
Bu faydalardan bazıları trafik yoğunluğu ve sıkışıklığını azami düzeye indirgemek, dur kalk bekleme süresini azaltmak ve buna bağlı olarak fosil yakıtlardan dolayı doğaya salınan karbon ayak izini düşürerek hava kirliliği sorunları azaltmak, oluşabilecek trafik kazası risklerini azaltarak can ve mal kaybını minimalize etmek, kent içi ulaşımda yaya sirkülasyonunu sağlıklı hale getirmek, trafik sıkışıklıklarına bağlı görüntü kirliliği ve ses kirliliğini azami düzeye indirgemek, kentte yaşayan ve turizm amaçlı gelen bireylere yaşanılabilir erişilebilir bir kentsel ortam oluşturmak şeklindedir.
Bu bağlamda belediyemiz, kent içi ulaşımda önemli aksların birleşim noktasında yer alan Dörtyol kavşağı için kentin ihtiyaçlarına ve kullanım isteklerine uygun olarak bir ulaşım planı hazırlamayı hedeflemekte.
Bu plan içeriğinde öncelikli olarak Dörtyol’un mevcut durum analizi, yaya sirkülasyonu, araç sirkülasyonu ve bunlara ek olarak kent merkezinin orta noktası konumundaki Dörtyol’un 150 metre güneyinde yer alan ve 2024 yılında faaliyete geçecek olan 500 yatak kapasiteli devlet hastanesi ve 43 ticari birim ve yeme içme birimlerinden oluşan yaşam merkezinin hizmet vermeye başlaması sonrasında bu duruma bağlı bir trafik projeksiyon oluşturulmasını kapsamakta.
Belediyenin mevcut durum analizi ve projeksiyonlar dahilinde Dörtyol kavşağı için ulaşım senaryolarının ortaya konulmasını hedeflemekte.
Bu bağlamda Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Teknik Destek programına proje yazılmış ve projenin başarılı bulunularak 300 Bin TL hibe alınmaya hak kazanıldı. Proje kapsamında Dörtyol ve civarında şu anda ve ileriki yıllarda meydana gelebilecek sıkışıklıkların giderilmesi için çalışmalar yapılacak.

 
Gazze'de can kaybı 33 bin 899'a yükseldi
 
KUDAKA esnaflık kültürünü ayakta tutuyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tortum Şelalesinde bahar bereketi
Uluslararası Sakin Kentler Birliğince "Türkiye'nin 11. Sakin Kenti" seçilen ...
Bölgedeki nehirlerin debisi yükseldi
Doğu Anadolu Bölgesinde kış mevsiminde yeterli yağışın olmaması nedeniyle ...
Akpunar, görevi Orhan’dan devraldı
31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Aziziye Belediye Başkanı seçilen ...
 
Narman Yeşil Mercimeği tescil bekliyor
Ülkemizde Gaziantep ve Konya’dan sonra en fazla coğrafi işaretli ürüne ...
Palandöken geçidinde sis ve tipi etkili oldu
Palandöken geçidinde yoğun sis ve tipi sürücüleri zor durumda bıraktı.
Alvarlı Efe Hazretleri Vakfı'ndan iftar bereketi
Efe Hazretleri Vakfı'nın Ramazan ayındaki geleneksel iftar programları ...
 
Balta DSİ yatırımlarını paylaştı
DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta son 21 yıldaki Erzurum yatırımlarını ...
'Projelere dur durak demeden devam edeceğiz’
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Cumhurbaşkanlığı kararı ...
İşçinin eşinden yürek yakan feryat
Erzincan İliç’te toprak altında kalan ve 53 gün sonra cansız bedenine ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri