Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor
Sivas-İstanbul yüksek hızlı tren seferleri başlıyor
Şehitlere vefa
Şehitlere vefa
Kene popülâsyonuna dikkat!
Kene popülâsyonuna dikkat!
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Muşlu annelerin evlat nöbeti devam ediyor
Anneler gözyaşlarıyla evlatlarını bekliyor
Anneler gözyaşlarıyla evlatlarını bekliyor
HABERLER>EĞİTİM
13 Şubat 2023 Pazartesi - 12:49

Hamidiye MTAL öğrencileri depremzedeler için seferber oldu

Erzurum Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Kahramanmaraş merkezli iki depremin büyük yıkıma neden olduğu 10 ilin ekmek ihtiyacını karşılamak için seferber oldular.

Hamidiye MTAL öğrencileri depremzedeler için seferber oldu

Erzurum Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Kahramanmaraş merkezli iki depremin büyük yıkıma neden olduğu 10 ilin ekmek ihtiyacını karşılamak için seferber oldular.
Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma sebep oldu.
Arama kurtarma ekiplerinin büyük mücadele verdiği deprem bölgesinin ekmek ihtiyacını karşılamak için Erzurum Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri seferber oldu.
Depremin hemen ardından yaklaşık 5 ay önce kurulan ve okulların pansiyonlarında kalan öğrencilerin ihtiyacının karşılandığı endüstriyel ekmek üretim atölyesinde toplanan okul müdürü İstek Bulut, öğretmen ve öğrenciler, afetzedelerin ihtiyacı için ekmek üretimine başladı.
Erzurum Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğünün destek verdiği öğretmen ve öğrenciler, günde 3 vardiya halinde gönüllü olarak görev aldı. Sabah erkenden gecenin ilerleyen saatlerine kadar üretim yapan öğretmen ve öğrenciler, fırından yeni çıkan ekmekleri Erzurum'un soğuğunda beklettikten sonra poşetliyor. Büyük bir titizlikle hazırlanan ekmekler, yardım taşıyan tırlarla deprem bölgesine gönderiliyor.
Öğrencilerden Semanaz Anar, gönüllü olarak ekmek üretimine katıldıklarını söylerken, yiyecek içecek hizmetleri alan öğretmeni Sercan Kobal, "Ekmek atölyesi yaklaşık 5 ay önce kuruldu. Sadece pansiyonlu okullara ekmek üretiyorduk. Ama bu zor günümüzde afet bölgesindeki kardeşlerimize şu an tam kapasite tüm okul öğrencileriyle beraber 3 vardiya şeklinde ekmek üretip gönderiyoruz" dedi.
Endüstriyel ekmek üretim atölyesinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurulduğunu belirten Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İstek Bulut, "Depremin olduğu sabah arkadaşlarla birlikte hızlıca ekmek üretim atölyemize geldik. Bölgede ekmek ihtiyacı olacağını biliyorduk. Sayın valimizin ve milli eğitim müdürümüzün talimatlarıyla hızlı bir şekilde malzememizi temin ettik ve günlük ekmek üretimine başladık. Yaptığımız ekmekler valiliğimizin ve milli eğitim müdürlüğümüzün koordinesiyle AFAD tarafından ilgili bölgelere ulaştırılıyor. Öğretmen arkadaşlarımız ve öğrencilerimizin hepsi gönüllü olarak görev yapıyor. 3 vardiya çalışarak günlük kapasitemizi 50 bin ekmeğe çıkardık. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, okul idarecileri, personelimiz hepsi burada canla başla çalışıyor. Çok güzel bir milli beraberlik ruhu içerisinde yaptığımız ekmekler hiç bekletilmeden AFAD tırlarına yüklenerek bölgeye gönderiliyor. Ekmeğin ulaştığı insanlardan güzel geri dönüşler oluyor. Ekmek poşetlerinde okulun amblemi olduğu için bize görüntüler de gönderiyorlar. Bu da bizi hem mutlu hem de daha çok motive ediyor. Yaptığımız ekmeklerin o bölgeye ulaştığını görmek ve bizi gerçekten manevi olarak çok tatmin ediyor" diye konuştu.

 
Leyla öğretmen ve ailesi dualarla uğurlandı
 
Sekmen: 'Yaralarımızı hep birlikte sarıyoruz'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Okulların açılış tarihi netleşti
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 4 eğitim sendikasının temsilcileri ile ...
Manas Ailesi’nden depremzedelere destek
Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörlüğü, Türkiye’de meydana ...
Öğrenciler depremzedeler için soba üretiyor
Afet bölgesinde depremzedeler için Aşkale'de soba üretimi devam ediyor.
 
MEB’den LGS ve YKS açıklaması
Özer, "LGS'yi sadece 8’inci sınıfın birinci dönem konularından yapacağız. ...
Atatürk Üniversitesi depremzedelerin yanında
Kahramanmaraş merkezli peş peşe meydana gelen ve toplamda 10 ilde yıkıcı ...
Yardım için seferber oldular
Erzurum Kızılay Derviş Hopikoğlu Anaokulu Müdürü Eda Saygı öncülüğünde ...
 
Üniversite açılışları ikinci bir duyuruya kadar ertelendi
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ...
ATAUNİ 3. yardım tırı deprem bölgesinde
Tüm ülkeyi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremin yaraları sarılmaya ...
ATAUNİ senatosundan taziye ve destek mesajı
Atatürk Üniversitesi Senatosu tarafından taziye mesajı yayımlandı.
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri