Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
4 Ekim 2022 Salı - 14:20

HKMO’dan bilişim yaklaşımı

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Erzurum Bölge Temsilciliği tarafından düzenlen “Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) Eğitim Semineri” yoğun katılımla gerçekleşti. İbrahim Erkal Dadaş Sanat Merkezi’nde yapılan eğitim programına yaklaşık 400 kursiyer katıldı.

HKMO’dan bilişim yaklaşımı

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Erzurum Bölge Temsilciliği tarafından düzenlen “Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) Eğitim Semineri” yoğun katılımla gerçekleşti. İbrahim Erkal Dadaş Sanat Merkezi’nde yapılan eğitim programına yaklaşık 400 kursiyer katıldı.
Eğitim seminerinin açılışına Erzurum Tapu ve Kadastro 8. Bölge Müdürü Hakkı Yetişir, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Murat Altundağ ile çok sayıda Harita Mühendisi ve kursiyer katıldı.
YILDIRIM: CBS ARTIK HAYATIN HER ALANINDA YER ALIYOR
Eğitim seminerinin açılışında konuşan Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Erzurum Bölge Başkanı Harita Yüksek Mühendisi Bülent Yıldırım, coğrafi bilgi sistemlerinin artık hayatın her alanında yer aldığını söyledi.
Günümüzde insanların önemli kararlar vermek için bilgi teknolojilerine daha fazla güvendiğine dikkat çeken Başkan Yıldırım, bu bağlamda konumsal karar destek sistemleri olarak coğrafi bilgi sistemlerine çok fazla ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, “Örneğin, internet üzerinden beğendiğiniz bir ürünün kargo süreci takip ettiğiniz takip sorgulama sistemi ve bir parselin konumu, yeri, cinsi hakkında bilgi sahibi olduğunuz tapu ve kadastro parsel sorgu sistemlerimin alt yapısını oluşturmaktadır.” dedi.
YETİŞMİŞ ELEMAN EKSİKLİĞİ GİDERİLMELİDİR
Ülkemizde bilimsel çalışmalarda, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde coğrafi bilgi sistemleri konusunda yetişmiş eleman eksikliğinin giderilmesi gerektiğinin altını çizen Yıldırım, bu sayede teknolojinin etkin olarak kullanılabileceğini ve her yıl kamu kurum ve kuruluşlarında yatırım fizibilite gibi birçok alanda maliyetlerin düşürülmüş olacağını ifade etti.
DÜNYANIN GELECEĞİ BİLİŞİM ÜZERİNE
“Hedefimiz büyük verinin analizi ve karar destek sistemleri ile karar alıcı mekanizmaların daha etkin ve verimli hale getirilerek bu alanda herkesin bilgi sahibi olmasını sağlamaktır.” diyen HKMO Erzurum Bölge Başkanı Bülent Yıldırım, şunları kaydetti: “Gelişmiş ülkeler ‘bilişim çağını’ yaşarken ve dünyanın geleceği bilişim üzerine şekillenirken ülkemizin bu değişime kayıtsız kalması elbette düşünülemez. Tüm bu değişim süreci içerisinde CBS de bilişim politikası oluşturma yönünde acil gündeme alınmalıdır. Bir teknolojinin kullanılması ve yaygınlaşmasında eğitimli iş gücü düşünüldüğünde, CBS kullanımının gelişmesi ve yaygınlaştırılması için eğitime ve ortak çalışmalara önem verilmesi gerektiği açık olarak ortaya çıkmaktadır. Bizler de bunun bilincinde olduğumuzdan dolayı bu eğitim programını sizlerin faydalanacağı bir şekilde hazırladık. Ülkemizin, şehrimizin gelişimi, üretmesi için bilgi çağında teknolojiyi en iyi şekilde kullanmaları ve bilgi sahibi olmanız için bu eğitim programını sizlere ücretsiz bir şekilde herkesime açık olarak sunduk. İnşallah bu eğitim programlarının devamı gelecektir.”
Daha sonra konuşan Bölge Müdürü Hakkı Yetişir ve Genel Sekreter Yardımcısı Murat Altundağ, haritacılık mesleğinin önemine vurgu yaparak, coğrafi bilgi sistemlerinin yaşadığımız çağın önemli gereksinimlerinden biri olduğunu ve bu nedenle düzenlenen seminerin oldukça anlamlı olduğunu ifade ettiler.
Farklı mesleklerden yaklaşık 400 kişinin katıldığı eğitim programı uygulamalı olarak 3 gün sürdü.
Öte yandan eğitim seminerine katkılarından ve meslek mensuplarına desteklerinden dolayı Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile Genel Sekreter Yardımcısı Murat Altundağ’a birer plaket takdim edildi. Daha önceden belirlenmiş bir programı nedeniyle katılamadığı seminerde Başkan Sekmen’in plaketini de Murat Altındağ’a HKMO Bölge Başkanı Bülent Yıldırım takdim etti.

 
Kayakta altyapı hamlesi
 
Dadaşlardan Şehit Doğan’a vefa
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATAUNİ’de ‘Doğadan Sofraya’ Bilim Projesi
Atatürk Üniversitesi Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisi tarafından ...
Kirişçi’den ÇKS başvuruları açıklaması
ÇKS başvuruları e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek
ASİMED’den Yunanistan’a tepki
Eğilmez, Yunanistan tarafından sözde mülteci kampı olarak adlandırılan ...
 
Atatürk Üniversitesinde tıp alanında farkındalık
Tüm dünya kadınlarının ve toplumun dikkatini çekmek için 2019’da ilan ...
‘Türkiye Türkiye’den büyüktür’
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un İngilizce kaleme ...
Azerbaycan’dan BM’ye mektup
Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'un, Ermenistan'ın ...
 
'Türkiye’de Darbeler Arşivi ve Kütüphanesi' açıldı
Sancaktepe’de açılış gerçekleştirilen 'Türkiye’de Darbeler Arşivi ve Kütüphanesi'nde ...
DMD hastaları için umut verici çalışma
Kalıtsal bir kas hastalığı olan Duchenne Musküler Distrofi (Duchenne Muscular ...
Alcan: ‘Mobbing İnsan hakkı ihlali ve adli bir suçtur’
Mobbing ile Mücadele Derneği Erzurum İl Temsilciliği Başkanı Jale Hülya ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri