Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kick boksta Gençoğlu gündem oluşturdu
Kick boksta Gençoğlu gündem oluşturdu
Çiftçi’ye Üçkümbetler brifingi
Çiftçi’ye Üçkümbetler brifingi
Doğu'nun muzu tezgaha indi
Doğu'nun muzu tezgaha indi
ESMEK’te Sıfır Atık uygulaması
ESMEK’te Sıfır Atık uygulaması
Bölgedeki nehirlerin debisi yükseldi
Bölgedeki nehirlerin debisi yükseldi
HABERLER>GUNCEL
13 Ekim 2016 Perşembe - 14:08

FETÖ ablasının hesabından 42.5 milyon çıktı

Fetullah Gülen’in talimatıyla Bank Asya’yı kurtarmak için harekete geçen FETÖ, himmet paralarını 5 bin akademisyen üzerinden bankaya yönlendirdi. Bankaya 5 milyar TL yattı. Hesabında 42.5 milyon lira olan araştırma görevlisi bile var

FETÖ ablasının hesabından 42.5 milyon çıktı

FETÖ'nün Bank Asya'yı kurtarmak için "himmet akademisini" kullandığı ortaya çıktı. 17-25 Aralık darbe girişiminden sonra bankaya, 5 bin akademisyen üzerinden yaklaşık 5 milyar lira fon yönlendirildi. Bir araştırma görevlisinin hesabından 42.5 milyon lira çıktığı tespit edildi. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) uzmanlarının 17-25 Aralık darbe girişimi sonrasında Bank Asya hesaplarına yönelik incelemeleri, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu'nda (DDK) raporlaştırıldı.

2 GÜNDE 197 BİN HESAP AÇTILAR

 Raporda, 17-25 Aralık kumpasının ardından Bank Asya'dan 100 bin kişinin hesabını kapatarak paralarını çektiği, buna karşın FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in talimatı üzerine Bank Asya'yı kurtarmak için özel bir organizasyon kurulduğu belirtildi. 2 gün içinde bankada 197 bin yeni hesap açılarak milyonlarca lira yatırıldı.

TMSF, 29 Mayıs 2015'te Bank Asya'ya el koyduğunda banka hesapları üzerinde yapılan incelemede örgütün himmet paralarını akademisyenler üzerinden bankaya aktardığı tespit edildi. Bankada 1 milyon TL ve üzeri şüpheli hesaplara yönelik yapılan incelemede, çoğunun akademisyen veya akademisyen eşi olduğu belirlendi.

YÜZDE 20'Sİ AKADEMİSYEN

 Bank Asya'ya TMSF'nin el koyduğu gün bankada bulunan 18 milyar TL'lik hesap varlığının yüzde 20'sinin akademisyenler üzerinden kurgulandığı görüldü. 5 bin akademisyenin, 17-25 Aralık sonrası yaklaşık 5 milyar TL'yi bankaya yönlendirdiği ortaya çıktı. Uzmanlar, örgütün himmet adı altında topladığı paraları, örgüt lideri Fetullah Gülen'in talimatıyla akademisyenler üzerinden bankaya aktardıklarını belirledi.

10 MİLYONUN ÜZERİNDE 24 HESAP

 Raporda, üniversitelerde akademik kariyerin henüz başında olan ve düşük maaş alan araştırma görevlilerinin milyonlarca liralık hesapları dikkati çekti. Bankada hesapları bulunan akademisyenler arasında en çok parası olan ise Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'ndeki A.D. isimli kadın araştırma görevlisi... A. D.'nin hesabında 42.5 milyon lira tespit edildi. İkinci sırada ise 26 milyon liralık hesapla Erciyes Üniversitesi'nden A. M. isimli bir profesör bulunuyor. Bunların yanı sıra Bank Asya'daki hesaplarında 10 milyon ve üzeri para bulunan 24 akademisyen daha tespit edildi.

DARBENİN 'KARA KUTUSU' AİLE BOYU MİLYONER ÇIKTI

15 Temmuz darbe girişiminin ardındaki kilit isim olan firari FETÖ'nün imamı Adil Öksüz ve ailesinin de Bank Asya'da milyonluk hesapları çıktı. Sakarya Üniversitesi'nde öğretim üyesi kadrosunda bulunan Öksüz'ün, 17-25 Aralık kumpasının ardından kendisi, eşi, kardeşi, yengesi ve akrabaları bir gecede Bank Asya'ya 4 milyon lira yatırdı. Adil Öksüz'ün hesabında 1 milyon 147 bin lira, eşi Aynur Öksüz'ün hesabında 894 bin lira, kardeşi Ahmet Öksüz'ün hesabında 1 milyon 511 bin lira, yengesi Havva Öksüz'ün hesabında 169 bin lira, akrabası Hüseyin Öksüz'ün hesabında ise 455 bin lira tespit edildi.

 

 
Son 90 metre
 
Taksi plakalarında yeni dönem başlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pasinler ilçe müftüsü görevine iade edildi
Erzurum’un Pasinler İlçesi Müftüsü Ahmet Güney görevine geri iade edildi.
Erzurum Bölgenin Bel Kemiği
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Şehir ve Kültür Araştırmaları ...
Azizoğlu Erzurumluları dinledi
Erzurum Valiliği tarafından ayın her iki Çarşamba günü yapılan ‘Halk Günü ...
 
Kent içi ulaşımda çağdaş hizmet
Büyükşehir Belediyesi, şehrin tarihi ve turistik yerleri için yönlendirme ...
Erzurum’da araç sayısı 150 bin yolunda
MAHMUT AKDAĞ-TÜİK Ağustos ayı Motorlu Kara taşıtları il bazlı dağılımlarını açıkladı
ERVAK, Azizoğlu’nu ağırladı
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK)’ı ziyaret etti.
 
ESKİ borçluları uyardı
Büyükşehir Belediyesi Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün ...
Mahallebaşı’na yeni imaj
MAGESDER Kadınlar Konağı ve Koordinasyon Merkezi görkemli bir törenle açıldı
Akdağ: ‘Erzurum’a 14 milyarlık yatırım yapıldı’
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Erzurum’a gelen Sağlık Bakanı Recep ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri