Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum vergi tahsilatında liderliğini korudu
Erzurum vergi tahsilatında liderliğini korudu
Erzurum bölgede 3, ülkede 56’ıncı sırayı aldı
Erzurum bölgede 3, ülkede 56’ıncı sırayı aldı
Gümrük'ten 'rekor' yakalama
Gümrük'ten 'rekor' yakalama
UAD’da Ermenistan-Azerbaycan davası başladı
UAD’da Ermenistan-Azerbaycan davası başladı
Işıkhan: 'İstihdam 32 milyon 423 bin kişiye yükseldi'
Işıkhan: 'İstihdam 32 milyon 423 bin kişiye yükseldi'
HABERLER>EKONOMİ
19 Ekim 2021 Salı - 03:00

Erzurum Eylül ayı denge verileri açıklandı

ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü 2021 Ocak – Eylül iller denge verilerini paylaştı.

Erzurum Eylül ayı denge verileri açıklandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü 2021 Ocak – Eylül iller denge verilerini paylaştı. Erzurum, Eylül ayı bazında gelirin gideri karşılama oranı Bölge illeri sıralamasında Malatya ve Ağrı’dan sonra 3’üncü sırayı aldı. İl 9 aylık il geliri bazında 2’inci, Ocak – Eylül ayları kamu harcaması yüksekliği bazında da Van’ın ardından 2’inci sırayı aldı.

ERZURUM EYLÜL AYI RAKAMSAL VERİLERİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre, Erzurum’da eylül ayında il geliri 4 milyar 112 milyon TL olarak gerçekleşti. İlde tahakkuk eden il geliri ise 1 milyar 809 milyon TL oldu. Erzurum’un Ocak – eylül ayı arasında kamu hizmet gideri ise 5 milyar 893 milyon TL olarak kaydedildi. İlin gelirin gideri karşılama oranı yüzde 30.71, tahakkuk eden il geliri toplamında tahsil edilen il geliri oranı ise yüzde 44 oldu.

KİŞİ BAŞINA DÜŞEN İL GELİRİ

Erzurum’da 2021’in 9 aylık bölümünde kişi başına düşen il geliri 5,4 bin TL olarak bildirildi. İlde kişi başına gerçekleştirilen kamu harcaması tutarı ise 7 bin 772 TL olarak kaydedildi. Erzurum Ocak – Eylül ayları diliminde kişi başına düşen il geliri bakımından KUDAKA, Kuzeydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi illeri ve kişi başına kamu hizmet harcamaları bakımından Kuzeydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi illeri ortalamalarını geçti.

DOSİAD EYLÜL AYI ANALİZİ

DOSİAD Araştırma Merkezi analizlerine göre, 9 aylık düzeyde toplam gelir Erzurum’da 4,1 milyar, KUDAKA İstatistik Bölgesi illeri toplamında 5,0 milyar, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi illerinde 9,1 milyar, Doğu Anadolu Bölgesinde ise 25,2 milyar TL oldu. Erzurum’un Doğu Anadolu Bölgesi toplamında gelir payı yüzde 16,31 olarak hesaplandı.

BÖLGESEL KAMU GİDERLERİ VE ERZURUM

2021’in Ocak – Eylül ayları ekseninde Kamu harcamaları tutarı Erzurum’da 5.8 milyar, KUDAKA İstatistik Bölgesi illeri toplamında 8,3 milyar, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi illeri toplamında 15,8 milyar, Doğu Anadolu Bölgesinde 44,4 milyar TL olarak açıklandı. Erzurum’un bölge toplamında kamu harcama payı yüzde 13,25 olarak kaydedildi.

ERZURUM DENGEDE ÖNDE

Erzurum kişi başına düşen kamu harcaması bakımından olduğu gibi, gelirin gideri karşılaması oranı bakımından da yine bölgesel ortalamaları geçti. Hazine ve Maliye Bakanlığı verileri üzerinden DOSİAD tarafından gerçekleştirilen analizlere göre, gelirin gideri karşılama oranı Erzurum’da yüzde 30,71, KUDAKA İstatistik Bölgesi illerinde yüzde 27,51, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi illerinde yüzde 24,45, Doğu Anadolu Bölgesi illerinde ise yüzde 21,43 oldu.

KİŞİ BAŞINA DÜŞEN GELİR BÖLGESEL VERİLER VE VERZURUM

Doğu Anadolu Sanayici ve İş Adamları Derneği (DOSİAD) tarafından gerçekleştirilen analizde, kişi başına düşen gelir Erzurum’da 5 bin 423 TL, KUDAKA istatistik Bölgesi illeri toplamında 4 bin 688 TL, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi illeri toplamında 4 bin 156 TL, Doğu Anadolu Bölgesi illeri toplamında ise 4 bin 158 TL olarak hesaplandı.

KİŞİ BAŞINA DÜŞEN KAMU HARCAMASI BÖLGESEL VERİLER VE ERZURUM

Maliye Bakanlığı verileri kaydında DOSİAD tarafından yapılan araştırmada, kişi başına yapılan kamu hizmet harcaması tutarı Erzurum’da 7 bin 772 TL, KUDAKA istatistik Bölgesi illeri toplamında 7 bin 815 TL, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi illeri toplamında 7 bin 233 TL, Doğu Anadolu Bölgesi illeri toplamında ise 7 bin 334 TL olarak hesaplandı.

EYLÜL AYI BÖLGE İLLERİ BÜTÇE DENGE VERİLERİ

DOSİAD analizlerine göre, Ocak – Eylül 2021 ölçeğinde gelirin gideri karşılama oranı Erzurum’da yüzde 30,71, Malatya’da yüzde 39,01, Erzincan’da yüzde 22,24, Elazığ’da yüzde 25,74, Van’da yüzde 22,03, Ardahan’da yüzde 15,42, Iğdır’da yüzde 13,16, Kars’ta yüzde 14,83, Ağrı’da yüzde 31,80, Muş’ta yüzde 13,12, Bitlis’te yüzde 14,40, Bingöl’de yüzde 11,84, Tunceli’de yüzde 8,02, Hakkari’de yüzde 6,03 olarak bildirildi.

 

 

 
Siyasi partilere 645 milyon TL yardım
 
Aydemir CHP’li belediyelerde yaşananlara dikkat çekti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konut fiyat endeksi açıklandı
Konut fiyat endeksi aylık yüzde 3,9 oranında arttı.
Bakan Yanık: 'Kadın istihdamı 9 milyonu aştı'
6. İnovasyonda Kadın Projesi Girişimcilik Kampı’nda ödüller sahiplerini ...
DAP BKİ’den besicilere sıvat desteği
DAP Bölge Kalkınma idaresi bölge sinde bulunan illerde besicilere desteklerini sürdürüyor
 
DAP BKİ Selçuklu mirasına sahip çıktı
DAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından desteklenen Ahlat Çini Seramik Üretim ...
Aziziye Belediyesi’nden tarımda model yatırım
Üretime Kasım ayının sonuna doğru başlanacak olan termal seralarda aylık ...
Dönmez’den Erzurum hattından ilave doğalgaz müjdesi
Dönmez, 'Azerbaycan ile 2024 yılı sonuna kadar geçerli olacak ve Bakü-Tiflis-Erzurum ...
 
Dövize endeksli kömür fiyatları vatandaşı üşütüyor
Erzurum, Bayburt ve Erzincan’da vatandaşlar için çok önemli olan ısınma ...
BTE Hattından 6.6 milyar metreküp doğalgaz tedarik edildi
Şahbazov, “Nisan 2021'de sona eren anlaşmaya göre, Türkiye, Hazar Denizi'nin ...
Erzurum’da 9 ayda 5 bin 894 konut satıldı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’un Türkiye konut satış sayısı payı Eylül ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri