Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
Kaçakçılara darbe
Kaçakçılara darbe
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Jandarmadan terör operasyonu
Jandarmadan terör operasyonu
HABERLER>GUNCEL
10 Eylül 2022 Cumartesi - 06:37

Erbaş’tan doğru bilgi vurgusu

Erbaş, “Modern iletişim ve etkileşim mecralarında her türlü bilginin gelişigüzel paylaşıldığı günümüzde özellikle dini alanda insanları doğru eserlerle, sağlam kaynaklarla buluşturmaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır” açıklamasını yaptı.

Erbaş’tan doğru bilgi vurgusu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Modern iletişim ve etkileşim mecralarında her türlü bilginin gelişigüzel paylaşıldığı günümüzde özellikle dini alanda insanları doğru eserlerle, sağlam kaynaklarla buluşturmaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır” açıklamasını yaptı.
Diyanet İşleri Başkanlığı Kütüphanesi Konferans Salonu’nda düzenlenen “Hediyem Kitap Olsun Projesi”nin tanıtım toplantısına katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, burada yaptığı konuşmada okumanın, araştırmanın ve bilgi sahibi olmanın insanın yaratılış gayesini idrak etmesine, hem dünya hem de ahiret hayatında huzura ermesine vesile olacak en önemli faaliyet olduğunu belirtti.
Özellikle dini alanda doğru bilgiye ulaşmak için büyük bir özen, gayret ve dikkat etmek gerektiğini söyleyen Erbaş, “Bilmek ve bilgiye ulaşmak kadar önemsenmesi gereken bir husus da elde edilen bilginin doğru, sağlam ve faydalı olmasıdır. Altını çizerek ifade etmeliyim ki içinde yaşadığımız bilgi çağında insanlığın en temel meselelerinden biri, doğru bilgiye ulaşma hususunda yaşadığı zorluktur. Modern iletişim ve etkileşim mecralarında her türlü bilginin gelişigüzel paylaşıldığı günümüzde özellikle dini alanda insanları doğru eserlerle, sağlam kaynaklarla buluşturmaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır” ifadelerini kullandı.
Zihin ve gönül dünyasını tehdit eden bilgi kirliliğinin önüne geçmek için insanları doğru eserlerle, sağlam kaynaklarla buluşturmaya, sahih kaynaklar üzerinden geniş bir okuma seferberliği başlatmaya her zamankinden daha çok ihtiyaç hissedildiğini anlatan Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığınca başlatılan “Hediyem Kitap Olsun” kampanyasına değinerek, “Yurt içinde ve yurt dışında kitap satın alma imkanı olmayan kişilere, dezavantajlı gruplara, çeşitli kurum ve kuruluşlara sahih eserler ulaştırmak üzere ‘Hediyem Kitap Olsun’ sloganıyla örnek bir kitap bağış kampanyasını bugün itibarıyla hayata geçiriyoruz” diye konuştu.
“İNSANLARI KİTAPLARLA BULUŞTURACAĞIZ”
İnsanlara okuma bilinci ve alışkanlığını kazandırmak amacıyla başlatılan bu kampanyayla, okumak isteyip de imkanı olmayan ihtiyaç sahibi kişilere Başkanlık yayımlarından çıkan kitapları ulaştırmaya çalışacaklarını not düşen Erbaş, “İslam’la yeni tanışan ve dinimizi detaylı öğrenmek isteyenler başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışındaki okullarda, Kur’an Kurslarında eğitim gören öğrencilere kitaplar hediye edeceğiz. Kütüphanelerimize, gençlik ve kültür merkezlerimize, STK’larımıza kitaplar bağışlayacağız. Huzurevleri, cezaevleri, kadın sığınma evleri ve sevgi evlerinde kalan kardeşlerimizi kitaplarla buluşturacağız” dedi.
İnsanların fıtratında var olan potansiyeli, hakkı batıldan ayırt edecek bir kabiliyeti harekete geçirmek için çalıştıklarını ifade eden Erbaş, Hediyem Kitap Olsun Projesinin 15 ana kategori ve 55 alt kategori olmak üzere toplam bin 682 kitaptan oluştuğunu söyledi.
Kategorilerin titizlikle oluşturulduğunu, içerisinde toplumun her kesimine dokunacak bir rehber niteliğinde eserler bulunduğunu kaydeden Erbaş, iman yolunda ilk adımını atarak Müslüman olan kişilerin hayırseverlerin destekleriyle bu kitaplara erişme imkanı bulabileceğini bildirdi.

“Kampanyamız sayesinde milletimizin emanetleri yeni ufukların yollarını açacak”
Yapılacak bağışlarla yurt içinde 81 il ve 922 ilçede kütüphanesi bulunmayan kurum ve kuruluşlara, yurt dışında ise Afrika, Balkanlar, Kafkaslar, Latin Amerika ve Asya pasifik ülkelerinde ihtiyaç sahibi kişilere söz konusu kitapların setler halinde ulaştırılacağını açıklayan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Hediyem Kitap Olsun kampanyamız sayesinde fedakar ve cömert milletimizin emanetleri önce ülkemiz, sonra da dünyanın dört bir tarafındaki insanlara ulaştırılarak yeni ufukların yollarını açacaktır. İnsanların nitelikli kitaplar vasıtasıyla doğru bilgiye ulaşmasını sağlamak, yeryüzünde iyiliklerin çoğalmasına vesile olacaktır. Aziz milletimizin bu anlamlı kampanyamıza gereken desteği vereceğine olan inancımı ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

 
Bozdağ Adalet Gündemini yorumladı
 
'Bu yürüyüşümüz Allah'ın izniyle devam edecek'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vali Memiş öğrenci yurtlarını denetledi
Erzurum Valisi Okay Memiş, Atatürk Üniversitesi Yerleşkesinde yer alan ...
Milletvekillerinden Vali Memiş’e ziyaret
AK Parti Erzurum Milletvekilleri Prof. Dr. Recep Akdağ, Selami Altınok, ...
'Eğitim bütçemizi 304 milyar liraya çıkardık'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millî Eğitim Bakanlığı 20 Bin Öğretmen Atama Töreni’nde ...
 
Aydemir: ‘Zaferlerimiz milli imanın eseridir’
Aydemir, ‘Büyük milletimiz, tarihinden aldığı ilham, ecdadından aldığı ...
Memiş: '30 Ağustos zaferi bir dönüm noktasıdır'
Erzurum Valisi Okay Memiş, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bur kutlama mesajı yayınladı.
Aydemir: ‘Malazgirt Zaferi mukaddesata can adayıştır’
Aydemir, ‘‘Malazgirt Zaferi Büyük Türk Milletinin İla’yı kelimetullah ...
 
Büyük Zaferin Destanı sanatla anlatılacak
Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü 30 Ağustos destanını ...
‘Malazgirt'te başlayan zafer, Karabağ’la tamamlandı’
Azerbaycan'ın Karabağ Zaferi, Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen fotoğraf sergisiyle anlatılıyor.
Türk Dünyası tek yürek
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, resmi temaslarda bulunmak üzere ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri