Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>EKONOMİ
28 Eylül 2022 Çarşamba - 01:43

Ekonomik Dönüşüm Zirvesi’nde geri sayım

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek olan “Ekonomik Dönüşüm Zirvesi” çerçevesinde, dünyanın önde gelen ekonomistleri İstanbul’a geliyor

Ekonomik Dönüşüm Zirvesi’nde geri sayım

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek olan “Ekonomik Dönüşüm Zirvesi” çerçevesinde, dünyanın önde gelen ekonomistleri İstanbul’a geliyor
29 Eylül Perşembe günü, Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati’nin açılış konuşmasıyla başlayacak olan zirvede, 12’den fazla ülkede alanında seçkin akademisyenlerin katılımıyla yeni küresel ekonomik düzenin ortaya çıkarmış olduğu fırsatlar başta olmak üzere birçok başlık ele alınacak.
Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek olan “Ekonomik Dönüşüm Zirvesi” çerçevesinde, dünyanın önde gelen ekonomistleri “Pandemi sonrası dönemde iktisat paradigmasında dönüşüm ve yükselen ülkeler” ana teması etrafında yeni ekonomik düzenin ortaya çıkardığı fırsatları değerlendirecekler.
Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati’nin açılış konuşmasıyla başlayacak olan zirvede, Prof. Charles Yuji Harioka, Prof. David B. Audretsch, Prof. Cheng Hsiao, Prof. Jonathan A. Batten , Prof. Douglas Cumming ve 12 ülkeden pek çok akademisyen son dönemdeki iktisadi gelişmeler ile ilgili görüşlerini paylaşacak.
Zirve, www.ekonomikdonusum.org web sitesi ve Youtube kanalı ile, @ekonomikdonusum Instagram, Twitter ve Linkedin hesaplarından da takip edilebilecek.
"Pandemi sonrası dönemde iktisat politikalarında yeni eğilimler” panelinin moderatörü Horioka olacak.
Her yıl en seçkin genç Japon iktisatçıya verilen Yedinci Japon Ekonomi Birliği-Nakahara Ödülü’ne layık görülen Prof. Charles Yuji Horioka, hane halkı ekonomisi ve Japon ekonomisi alanındaki uzmanlığıyla tanınıyor.
Günün ikinci paneli, “Gelişmekte olan ülkeler için yatırım-üretim-ihracat modelinin önemi” oturumunda Indiana Üniversitesi’nde Ordinaryüs Profesör unvanına ve Ekonomik Kalkınma Kürsüsü’ne sahip olan Prof. David Audretsch yer alacak. Audretsch araştırmalarında, girişimcilik, hükümet politikası, yenilikçilik, ekonomik kalkınma ve küresel rekabet gücü arasındaki bağlantılara odaklanıyor.
Üçüncü panel olan “Yeni dönemde altyapı yatırımlarının artan önemi” konuşmacıları arasında bulunan Prof. Cheng Hsiao’nun araştırmaları kamu hizmeti talep analizine, politika etkilerinin ölçülmesine, Çin’in finansal reformu ve altyapı yatırımlarına vb. odaklanan teorik ve uygulamalı ekonometriyi içeriyor.

İklim değişikliği finans piyasalarını nasıl etkileyecek
“Yeni dönemde büyümeyi destekleyeci finansal mimarinin önemi” başlıklı günün son panelinin konuşmacıları arasındaysa Prof. Jonathan A. Batten ve Prof. Douglas Cumming yer alıyor. Avustralya’daki RMIT Üniversitesi’nde Finans Profesörlüğü ve Sains Malaysia Üniversitesi’nde Yönetim Disiplini bölümünde Fahri Profesörlük görevlerini üstlenen Batten, Covid-19 sonrası dünya çapında beklenen yenilenebilir enerjiye geçişin bankacılık ve finans piyasaları üzerindeki etkisinin değerlendirmesine; iklim değişikliğinin etkilerine yönelik portföy ayarlamasına ve çok uluslu şirketlerin uluslararası sermaye piyasalarındaki rollerine odaklanıyor.
Florida’daki Florida Atlantic Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde DeSantis Ordinaryüs Finans ve Girişimcilik Profesörlüğü görevini yürüten Cumming’in çalışmalarıysa, aralarında Chicago Tribune, The Economist, The New York Times, The Wall Street Journal, The Globe and Mail, Canadian Business, The National Post ve The New Yorker’ın da bulunduğu çok sayıda medya kuruluşu tarafından incelendi.

 
Bilgin: 'EYT çalışmamız son aşamasında'
 
'Gönüller yapmaya geldik'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bilgin: 'EYT çalışmamız son aşamasında'
Bilgin, "EYT çalışmamız son aşamasında. Tamamladık diyebilirim. Aralık ...
Erzurum’da 8 ayda 245 şirket kuruldu
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da bu yılın Ocak – Ağustos ayları arasında ...
Erzurum şirket sermayesinde 4’üncü sırada
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da Ağustos ayında kurulan 39 şirket ...
 
Erzurum’da 3 bin 320 araç devredildi
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da 2 bin 66 otomobil, 69 minibüs, 19 ...
TCMB Reel kesim güven endeksini açıkladı
2022 yılı Eylül ayında RKGE, bir önceki aya göre 2,2 puan azalarak 99,9 seviyesinde gerçekleşti.
İmalat sanayi kapasite kullanım oranı artışta
İmalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranı (KKO), bir önceki aya ...
 
Nebati ekonomiyi değerlendirdi
Nebati, "2022 yılı Temmuz ayı itibariyle yıllıklandırılmış tarım ürünleri ...
Aziziye Belediyesi tüketicilerin yüzünü güldürdü
Zor kış koşulları sebebiyle Türkiye’nin en soğuk illerinin başında gelen Erzurum’da, ...
Oral ETB’nin 4 yıllık dönemini değerlendirdi
Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral, yaklaşan seçimler öncesinde ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri