Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>BÖLGEDEN
29 Ocak 2023 Pazar - 15:33

Doğu Anadolu’da kar sevinci

Kasım ve aralık aylarını kar yağışı olmadan geçiren, Ocak ayının son günlerinde kara kavuşan Doğu Anadolu Bölgesi illerinde kuraklık korkusu yerini sevince bıraktı.

Doğu Anadolu’da kar sevinci

Kasım ve aralık aylarını kar yağışı olmadan geçiren, Ocak ayının son günlerinde kara kavuşan Doğu Anadolu Bölgesi illerinde kuraklık korkusu yerini sevince bıraktı. Erzurum’dan Van’a bölgenin tüm illerinde etkili olan yağış kırsal bölgelerle ulaşımı olumsuz etkilese de, vatandaşlar toprakla kar buluşmasını bereket habercisi olarak değerlendirdi.

ERZURUM'DA BEKLENEN KAR YAĞDI, TARİHİ ALANLAR BEYAZA BÜRÜNDÜ

Erzurum'da uzun zamandır beklenen kar yağışı etkili olurken, tarihi alanlar ve sokaklar beyaza büründü.

Erzurum'da dün gece saatlerinde etkisinin gösteren kar yağışı tarihi alanları ve sokakları beyaza bürüdü. Uzun zamandır yağması beklenen kar ağaçları ve bitkileri de beyaz örtüyle kaplayarak güzel görüntüler oluşturdu. Şehir merkezinde de etkili olan kar yağışı, araç sürücülerini etkilememesi için kar kürüme araçları da mesaiye başladı.

KAR SEVİNCİ YAŞAYAN VALİ AKBIYIK: "DUALARIMIZ KABUL OLDU"

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, vatandaşların kar yağması için ettiği duaların kabul olduğunu söyleyerek, "Hakkari kış turizmine ve kar festivaline hazır" dedi.

Hakkari'de kar sevinci yaşayan vatandaşlar, sisli havaya rağmen sabah saatlerinde şehir merkezinden 12 kilometre mesafede bulunan 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi'ne akın etti. Görüş mesafesinin yer yer 5 metreye kadar düşmesi üzerine vatandaşlar kayak yerine kızakla kaymayı tercih etti. Çocuklarını da yanlarına alan aileler, düşe kalka kızakla kaymanın sevincini yaşadı. Bazı vatandaşlar ise kısa mesafede kayak kaymayı tercih etti.

Vatandaşların kar sevincine ortak olan Vali Akbıyık ise sisli havada pist alanında incelemelerde bulunarak, vatandaşlarla sohbet etti. Kayak merkezinde İHA muhabirine açıklamada bulunan Vali Akbıyık, "Geçen yıllara oranla bu yıl kar yaklaşık 1,5 ay geç geldi. Yaz aylarında ciddi kuraklığa neden olacaktı. Kar gelsin diye ülkemizin her yerindeki camilerimizde bile artık dualar ediyorduk. Kar geldi; mutluyuz, sevinçliyiz. Kayak merkezimizi de geçen hafta hizmete açmıştık. Gelen kar 40 santimetreyi buldu. Hakkari ve Hakkarili kayak severler kayağa ve kara kavuştular. Bu yıl pistimizi de 9 bin metreye çıkarttık. Yürüme bandımızı yaptık. Hakkari kış turizmine ve kar festivaline hazır" dedi.

Hakkari'de kar yağışının geç başladığını belirten vatandaşlar ise karın yağması ile birlikte çocuklarıyla birlikte kayak merkezine geldiklerini ifade ettiler.

KAR YAĞIŞI VATANDAŞLARI SEVİNCE BOĞDU

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde beklenen kar yağışı vatandaşları sevince boğdu.

Kış mevsimin başlanmasıyla her sene beklenen kar yağışı yerini sıcak havalara bırakması vatandaşları tedirgin etmişti. Şubat ayına günler kala Yüksekova ilçesinde akşam saatlerinde ani bastıran yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, bir o kadar da vatandaşları sevindirdi. Meteorolojinin son uyarılarından sonra, Yüksekova ilçesinde akşam saatlerin kar yağışı başlarken, kar yağışı yeri beyaza bürüdü. Akşam saatlerinde ani bastıran yoğun kar nedeniyle işten evlerine giden vatandaşlar hazırlıksız yakalanırken, özellikle Cengiz Topel Caddesi ile İpekyolu Caddesi üzerinde seyir halinde olan sürücüler ilerlemekte zorlandı. Metin Yeşiloğlu isimli vatandaş, "Bu sene çok tedirgindik, çünkü ocak ayı resmen baharı yansıtıyordu. Biz de bu duruma alışık değildik. Çünkü kuraklık her yerde olduğu gibi Yüksekova’da da aynı şekilde başlanmış durumda. Şükürler olsun kar yağışı başlandı, inşallah bu kar yağışı hepimize sağlık ve bereket getirir. Biz şimdi çok mutluyuz çünkü yağış başlandı’’ dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, ‘’İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'da beklenen kar yağışlarının yarın sabah saatlerinden itibaren Sivas, Kayseri, Nevşehir, Malatya, Elazığ, Erzincan, Muş, Hakkari ve Van çevrelerinde kuvvetli (10-20 santimetre), Tunceli, Bingöl ve Bitlis çevreleri ile Şırnak'ın doğusu, Hakkari ve Van'ın yüksek kesimlerinde yer yer yoğun kar (20 santimetre ve üzeri) şeklinde olacağı tahmin ediliyor’’ ifadelerine yer vermişti. Öte yandan, Yüksekova Belediyesi, Yüksekova 117. Karayolları Şube Şefliği ve Hakkari İl Özel İdaresine bağlı karla mücadele ekipleri yaşanacak olumsuz bir durum için hazır bekliyor.

HAKKARİ'DE 176 YERLEŞİM YERİ ULAŞIMA KAPANDI

Hakkari il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 176 yerleşim yolu ulaşıma kapandı.

İl özel idaresi yetkilileri, Hakkari merkezde 13 köy ve 38 mezra, Çukurca'da 5 köy ve 6 mezra, Derecik'te 3 köy ve 12 mezra, Şemdinli'de 18 köy ve 69 mezra ile Yüksekova'da 2 köy ve 10 mezra yolu ulaşıma kapandı. Toplamda 41 köy ve 135 mezra yolu olmak üzere 176 yerleşim yeri yolunun ulaşıma kapandığı şehirde, yolların yeniden açılması için karla mücadele ekipleri çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

KARA HASRET KALAN AĞRI BEYAZA BÜRÜNDÜ

Ağrı’da yağması beklenen ancak bir türlü yağmayan kar, şehri etkisi altına aldı.

Kış mevsiminin en sert geçtiği illerin başında gelen Ağrı’da her yıl Kasım ayında başlayan, ancak Ocak ayında olunmasına rağmen bir türlü yağmayan kar, sabah saatlerinde şehri etkisi altına altı. Karın yağmasıyla beyaza bürünen şehirde kış mevsimi yaşanmaya başlandı.

BİNGÖL'DE 138 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Bingöl'de kar nedeniyle yolu kapanan 138 köyde İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünün uyarısının ardından bölge genelinde olduğu gibi Bingöl'de de kar yağışı etkisini sürdürüyor. Kar yağışıyla beraber ulaşımda aksamalar meydana gelirken, birçok köy yolu da kapandı. Merkeze bağlı 47, Adaklı 21, Genç 32, Karlıova 9, Kiğı 7, Solhan 9, Yayladere 7 ve Yedisu 6 olmak üzere toplamda 138 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için Bingöl Valiliği İl Özel İdaresi ekipleri, hummalı bir çalışma başlattı. Söz konusu bölgelerde 110 personel, 3 kar savurma, 20 greyder, 5 dozer, 10 kepçe, 14 loder ve 4 kamyon kar küreme aracıyla yolların tekrar ulaşıma açılması için çalışmalar sürüyor.

BİTLİS’TE 282 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Bitlis'te etkili olan kar yağışı nedeniyle 282 köy yolu ulaşıma kapandı.

Şehirde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken; kar kalınlığı merkezde 18, yüksek kesimlerde ise 25 santimetreye ulaştı. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Ümit Kurtkan, kapanan köy yollarının açılması için ekiplerin çalışmaya başladıklarını söyledi. Kurtkan, kapalı köy yolları için 10 ayrı şantiyede bulunan 60 iş makinesi ve 80 personelle çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini ifade etti.

Bitlis Belediyesi ise şehir merkezindeki mahalle yollarında ve merdivenlerde mesai yaparak yolları açık tutmak için çalışıyor. 55 iş makinesi ve 80 personelle çalışmalarını yürüten belediye ekipleri, vatandaşların sıkıntı yaşamaması için karla mücadeleye devam ediyor.

ERZİNCAN GÜNE KARLA UYANDI

Erzincan şehir merkezine yılın ilk karı yağdı. Erzincanlılar güne beyaz örtüyle uyanırken, kar ve tipi yüksek kesimlerde etkili oldu. Doğu Anadolu Bölgesinde karla mücadele ekiplerinin yoğun mesaisi başladı.

Güne karla uyanan vatandaşlar araçlarının üzerinde biriken karları fırçayla temizledi. Uzun zamandır kar yağmaması kuraklık endişesiyle birlikte şehirde grip hastalığında artış yaşanmasına neden oldu. 2023 yılının ilk karı vatandaşları bu yüzden de sevindirdi.

Yağan karla birlikte beyaz örtüye bürünen Erzincanın Kemah ilçesi, Çağlayan Beldesinde bulunan Girlevik Şelalesi ve Ekşisu Mesire alanı güzel görsel oluşturdu.

Öte yandan, kar ve tipi yüksek kesimlerde ulaşımı etkiledi. Erzincan - Gümüşhane kara yolu üzerindeki Ahmediye Geçidi ile Erzincan Sivas kara yolu üzerindeki Sakaltutan ve Kızıldağ Geçitlerinde kar ve tipiden dolayı yolun ulaşıma kapanmaması için Karayolları ekipleri yoğun çaba sarf etti. Yolda sürekli karla mücadele çalışmasını aralıksız devam ettiren ekipler buzlanmaya karşıda yola tuz serpti. Doğu Anadolu Bölgesinde gece etkili olmaya başlayan kar yağışıyla birlikte bazı köy ve mezra yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

TUNCELİ'DE KAPALI BULUNAN 128 KÖY YOLUNDA ÇALIŞMA SÜRÜYOR

Tunceli'de kar yağışının ardından 128 köy yolu ulaşıma kapanırken, ekipler çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Tunceli'de cuma gecesi başlayan ve dün etkisini artıran kar yağışı nedeniyle il genelinde çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı. Tunceli Valiliği koordinesinde il özel idaresi genel sekreterliğine bağlı ekipler, kapalı bulunan 128 köy yolunda çalışma yürütüyor.

Karayolları 86. Şube Şefliğine bağlı ekipler, Tunceli-Erzincan ile Tunceli-Elazığ karayollarında kar küreme, tuzlama çalışmaları yaparken merkez ve ilçe belediyeleri de karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

ELAZIĞ'DA 146 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Elazığ'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 146 köy yolu ulaşıma kapandı.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünün uyarılarının ardından Elazığ genelinde kar yağışı etkisini gösterdi. Yoğun kar yağışı nedeniyle 547 köy yolundan 146'sı ulaşıma kapandı. Valilik koordinesinde İl Özel İdare Genel Sekreterliğine bağlı karla mücadele ekipleri, 96 personel ve 57 araçla kapalı durumda bulunan yollarda çalışmalarını sürdürüyor.

VAN'DA BEKLENEN KAR YAĞIŞI BAŞLADI, ONLARCA YERLEŞİM YERİ YOLU KAPANDI

Van'da dün geceden beri etkisini arttırarak devam eden kar yağışı nedeniyle onlarca yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapanırken, hava trafiğini de olumsuz etkiledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yaptığı uyarının ardından gece saatlerinde Van'da başlayan kar yağışı etkisini arttırarak devam ediyor. Onlarca mahalle ve mezra yolunun ulaşıma kapandığı şehirde, hava trafiği de kar yağışından olumsuz etkilendi. Van Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyeleri karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürürken, kar yağışının önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölge genelinde havanın çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı olacağının tahmin edildiği bildirilerek, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesinin görülmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın batılı ve güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor. İl merkezleri için günün beklenen en yüksek sıcaklıkları ise Van ve Hakkari'de 2, Bitlis ve Muş'ta ise eksi 2 derece olması tahmin edilmekte. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Bahçesaray kara yolu ulaşıma kapandı

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, kara yolu ağında bulunan Van-Bahçesaray kara yolunun Karapet Geçidi bölgesinde ulaşıma kapandığı, diğer yollarda ise trafiğe açık olduğu bildirildi. Öte yandan, kar yağışı nedeniyle bazı uçak seferleri ertelenirken, bazıları ise iptal edildi.

ÖZALP'TA 31 YERLEŞİM YOLU ULAŞIMDA KAPANDI

Van'ın Özalp ilçesinde dün akşam etkili olan kar yağışıyla birlikte 18 mahalle, 13 mezra olmak üzere 31 yerleşim yerinin yolu kapandı.

Van'da etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı ile birlikte Özalp ilçesine bağlı 18 mahalle ile 13 mezranın yolu kapandı. Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı ile Özalp Belediyesi karla mücadele ekipleri kapanan mahalle ve mezra yollarını açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

BAŞKALE KAR ALTINDA

Türkiye'nin en yüksek yerleşim yerlerinden olan Van'ın Başkale ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 15 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.

Başkale'de beklenen kar yağışı, bu sabah başladı. İlçe merkezinde kar kalınlığı 5, yüksek kesimlerde ise 20 santimetreye ulaştı. İlçeye bağlı 6 mahalle ve 9 mezra olmak üzere toplam 15 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Van Büyükşehir Belediyesi ve Başkale Belediyesi ekipleri, yolu ulaşıma kapanan mahallelerde karla mücadele çalışması başlattı.

Güne karla uyanan vatandaşlar ise iş yerlerinin önünü temizledi. İlçede esnaflık yapan Hacı İbrahim Aydın, son yıllarda artık karın yağmadığını söyleyerek, "Eskide 1,5 metre kar yağardı. Damları temizlerdik. Yağış da olmazsa ekinler boşa gider, kuraklık olur ve su olmaz" dedi.

BUZLA KAPLI ÇILDIR GÖLÜ'NDE KAFKAS GÖSTERİSİ HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Ardahan'da buzla kaplı Çıldır Gölü üzerinde iki gencin Kafkas gösterisi havadan görüntülendi.

Hava sıcaklığının zaman zaman sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü Ardahan'da, yüzeyi 35 santimetre buz tabakasıyla kaplanan Çıldır Gölü, farklı güzellikler ve heyecanlar sunuyor. Doğu Anadolu'nun tek tatlı suyuna sahip 124 bin metrekare yüzölçümüyle ikinci büyük gölü olan Çıldır Gölü'nün üzerinde yürüyüş yapanlar, atlı kızak gezilerine katılanlar ve otomobiliyle gösteri yapanlara da oluyor.

Kafkas gösterisi sergileyen İnci Türkoğlu ve Sıla Çetin'in Kafkas figürlerini sergilediği anlar doğa fotoğrafçısı Doğu Yılmaz tarafından dron ile görüntülendi. Buzla kaplı göl üzerinde sergilemiş oldukları gösteride heyecan fırtınası yaşadıklarını söyleyen İnci Türkoğlu, Türkiye'nin en büyük buz pistinde Kafkas oynamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek, "Zordu ama çok keyifliydi. Ardahan Çıldır Gölü'nden herkese selamlar. Gölün keyfini çıkartıyoruz. Yerli ve yabancı turistlerle dolup taşan burası gerçekten çok güzel ve burada en çok sevdiğim poz güneşe karşı verdiğimdi. Bu eşsiz doğayı görmeye herkesi bekliyoruz" dedi.

ARAPGİR BEYAZA BÜRÜNDÜ

Malatya'nın tek Cittaslow (Yavaş Sakin Şehir) unvanına sahip ilçesi Arapgir beyaza büründü.

Malatya genelinde tescil edilmiş en fazla taşınmaz kültür varlığını bünyesinde bulunduran, doğası, mimarisi, sessizliği, kültürü, müziği ve doğal yaşamıyla yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği kentin tek Cittaslow (Yavaş Sakin Şehir) unvanına sahip ilçesi Arapgir'de etkili olan kar yağışı hayatı zorlaştırsa da ortaya çıkan görüntüler görsel şölen sunuyor.

Mir-i Liva Ahmet Paşa Cami, Metin Emiroğlu Konağı, Millet Han, Kaşkaloğlu Konağı ve diğer tarihi yapılar kar yağışı ile ayrı bir güzelliğe bürünürken, vatandaşlar ise yer yer yarım metreyi bulan karın tadını çıkardı.

Arapgir'in ziyaretçilerine her mevsim ayrı bir güzellik sunduğunu kaydeden Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu da ilçe genelinde kar küreme çalışmalarının sürdüğünü belirterek, ekiplerin sahada olduğunu söyledi.

MUŞ’TA KAR YAĞIŞI SEVİNÇLE KARŞILANDI

Muş’ta gün boyunca aralıklarla yağan kar, akşam saatlerinde etkisini artırarak şehri beyaza bürüdü.

Muş'ta sabah saatlerinde başlayan ve aralıklarla etkili olan kar yağışı, şehri beyaz örtüyle kapladı. Kar yağışını gören çocuklar babaları ile birlikte sokağa çıkarak kartopu oynadı. Güz döneminde ektikleri ekinleri için kar yağışını dört gözle bekleyen çiftçilerin de yüzü güldü. Hava sıcaklığının sıfırın altında 1 derece ölçüldüğü kentte, etkisini arttıran kar yağışı sevinçle karşılandı. Hayvancılık yapan Ahmet Güler, kar yağışını dört gözle beklediklerini ifade ederek, “Kar bu memlekette ekinlerin yüzünü tutarsa, bizim için çok iyi olur. Ekinlerimiz ve hayvanlarımız için de çok iyi olur. Kar bu sene biraz geç yağdığı için hayvan sahipleri olarak biraz tasarrufumuz oldu. Biz kar yağışını dört gözle bekliyoruz. Bizim memleketimiz kar memleketidir. Barajlar, akarsular, ekinler ve yaylarımız için biz kar yağışını dört gözle bekliyoruz” dedi.

Kar yağışının doğu illeri için şart olduğunu söyleyen vatandaşlardan Maşallah Çınar, “Kar yağışından sonra biraz eziyet çekeceğiz ama olsun. Allah'a şükürler olsun ki kar yağdı. Kar berekettir. Doğu illerimizde kar olmazsa olmaz. Kar yağışı için gayet memnunuz” ifadelerini kullandı. Barajların su seviyesinin düştüğünü ifade eden Recep Polat ise, “Kar yağışı çiftçilerin beklediği bir yağıştı. Geciken bir yağıştı. Yağması çok iyi oldu. İnşallah bu kar yağışı çiftçilerimiz sevindirir. Barajlarımız kurumuştu. İnşallah barajlar dolar susuzluğa çare olur” şeklinde konuştu.

Kar yağışının Muş’a çok yakıştığını söyleyen Recai Ulubey, çocuklarla kartopu oynadıklarını belirterek, “Uzun zamandır beklediğimiz kar yağışı geldi. Kar yağışı Muş’a çok yakışıyor. Kar yağışı ile birlikte etrafta çok güzel manzaralar oluştu. Kar yağışı beklediğimiz bir yağıştı. Hava durumundan takip ediyorduk. Kar yağışını gördükten sonra çocuklarla kendimizi dışarı attık ve kartopu oynadık. Bu manzaranın tadını herkes çıkarsın” dedi.

Kartopu oynamak için sabah erken saatlerinde uyanan çocuklardan Ahmet Civan Ulubey, "Sabah saat 7'de uyandım. Sabahtandır kar yağışını bekliyorum. Kar yağışı güzel oldu. Babam ve abimle sokağa çıkıp kartopu oynadık." diye konuştu.

KURAK GEÇEN GÜNLERİN ARDINDAN BAYBURT BEYAZ GELİNLİĞİNİ GİYİNDİ

- Bir süredir kar yağışının olmadığı Bayburt'ta uzun zaman sonra kar yeniden yağdı.

Gece saatlerinde yağmaya başlayan kar, şehri beyaza bürüdü. Karlı sabaha uyanan vatandaşlar dükkan önlerini süpürerek güne başladılar. Yağan karın ardından ise Bayburt Belediyesi ekipleri yollarda biriken karları temizleyerek vatandaşların sorun yaşamaması için seferber oldular.

Trafik akışının yoğun olduğu yerlerde ise yine Bayburt Belediyesi karla mücadele ekipleri kar temizleme araçlarıyla yolları temizleyerek trafikte aksaklık yaşanmaması için sabahın erken saatlerinde mesaiye başladı.

Kuraklık endişesi yaşayan vatandaşlar ise yağan karın ardından mutlu olduklarını ifade ederek, karın daha çok yağmasını istediler. Güne kar sürpriziyle uyanan ve dükkan önünü süpürerek işe koyulan esnaf Fatih Ataner, kar yağışından dolayı mutluluk duyduğunu vurgulayarak, "Uzun zamandır kar yağışını bekliyorduk, Allah'a şükürler olsun yağış başladı. İnşallah kar yağışı uzun bir süre devam eder de susuzluk, kıtlık olmaz. Biz de sabah temizliğimize başladık, dükkan önlerinde biriken karları temizleyerek güne başladık" ifadelerini kullandı.

Bir diğer Bayburtlu vatandaş ise kuraklık yaşanmaması adına kar yağışının daha fazla olması gerektiğini belirterek, "Bayağıdır Bayburt'a kar yağmıyordu, şu an kar yağdı çok mutluyuz. İnşallah daha fazla yağar. Kuraklık insanlar için olsun, hayvanlar için olsun kötü bir durum. İnşallah kar yağar, yağmur yağar da kuraklık görmeyiz" dedi.

Bununla birlikte kuru soğuğun ve ayazın etkili olduğu Bayburt'ta kar yağışının ardından soğuk hava yerini ılıman havaya bıraktı.

Öte yandan Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünün hava tahmin raporuna göre ise Bayburt'ta hafta boyunca kar yağışı etkili olacak, hava sıcaklığı eksi 10 ile 15 derece arasında değişkenlik gösterecek.

 
HDP önünde evlat nöbeti devam ediyor
 
‘Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aziziye ve TKV’den Kar Taneleri projesi
Aziziye Belediyesinin çocuklara yönelik olarak yürüttüğü kayak eğitim ...
İspir kültür festivali başladı
Ümraniye Belediyesi ve Ümraniye Erzurumlular Derneği’nin ev sahipliğinde ...
Kazım Karabekir Paşa dualarla anıldı
Kars’ın kurtarıcısı Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Paşa, ölümünün ...
 
Doğu’da kar yok, soğuk var
Son yılların en kurak kış mevsimini geçiren Doğu Anadolu Bölgesinde kar ...
Oltu Belediye Merkez Camisi yenilendi
Oltu Merkez Camiinde ramazan ayı öncesi halıları yenilenerek ibadete açıldı.
Oltu OSB'de fabrikalar tamamlanıyor
Oltu Organize Sanayi Bölgesinde açılacak olan 500 kişi istihdam edecek ...
 
Çıraklık eğitiminde uluslararası yaklaşım
Oltu çıraklık eğitim Merkezi öğretmenleri yarıyıl tatilinde iki haftalık ...
Zigana’da yaşanan çığ felaketi 14. yılında
Gümüşhane’nin Torul ilçesi sınırlarındaki Zigana Dağında 14 yıl önce yaşanan ...
Oltu Kış mevsiminde baharı yaşıyor
Oltu ilçesi karakışta adeta bahar havası yaşıyor. Çocuklar parklarda kaydıraklardan ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri