Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
HABERLER>GUNCEL
28 Kasım 2023 Salı - 13:31

Dezenformasyon Bülteni yayımlandı

İletişim Başkanlığı, Dezenformasyonla Mücadele Merkezince İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına ilişkin Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan 27 Kasım 2023 tarihli Dezenformasyon Bülteni yayımlandı.

Dezenformasyon Bülteni yayımlandı

İletişim Başkanlığı, Dezenformasyonla Mücadele Merkezince İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına ilişkin Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan 27 Kasım 2023 tarihli Dezenformasyon Bülteni yayımlandı.

Bültende, "İsrail'in, Şifa Hastanesi'nin altında Hamas karargâhı var." iddiasının dünya kamuoyunu manipüle etmeye yönelik propaganda olduğu, İsrail'in, Gazze'de sivil yerleşim yerlerini hedef aldığı gibi çok zor şartlar altında yaralıların tedavi edilmeye çalışıldığı hastaneleri hedef aldığı belirtildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, 27 Ekim'de dijital ortamda hazırlanan bazı animasyon görüntüler paylaşarak bu görüntülerin Şifa Hastanesi altındaki Hamas karargâhını gösterdiğini ileri sürdüğü aktarılan bültende, İsrail'in, Netenyahu'nun iddiasını destekleyecek herhangi bir argüman sunamadığı bildirildi.

Öte yandan İsrail ordusunun, "Bodrumda bulunan Hamas listesi" iddiasıyla yayımladığı görüntülerdeki kağıdın bir takvim olduğu tespitine yer verildi.

ABD merkezli Fox News kanalının, "Muhabirimiz müzik festivali katliamının gerçekleştiği yeri ziyaret ederken pusu girişimini yakaladı." iddiasıyla servis ettiği haberin kurgu olduğunun ortaya çıktığının açıklandığı bültende, şu bilgilere yer verildi:

"Görüntülerde duyulan silah seslerinin ardından Hamas üyesi olduğu iddia edilen bir kişinin, elbiseleri çıkarılmış ve gözleri bağlanmış hâlde gözaltına alındığı görülmektedir. Ancak, görüntünün devamı incelendiğinde, olayın İsrail askerleri tarafından muhabirler için kurgulandığı belirlenmiştir. Görüntülerin devamında, 'Festival alanına gelerek pusu kuran Hamas üyesi' olduğu iddia edilen kişinin, ağaçların arasında giyindiği tespit edilmiştir. Bu sözde pusu anı, uluslararası birçok yayın kuruluşu tarafından haberleştirilerek servis edilmiştir."

 

"Hamas Gazze'deki tünellerin inşasında 160 Filistinli çocuğu öldürdü" iddiası gerçek dışı

 

Bültende, Macaristan Hükûmet Sözcüsü Zoltan Kovacs'ın, "Hamas'ın, AB'nin Gazze için ayırdığı fonlarla İsrail'e fırlatacak roketler ürettiği kanıtlandı." iddiasının da doğru olmadığı, Avrupa Komisyonu’nun, 7 Ekim'den sonra AB'nin Filistin'e yaptığı yardımlarla ilgili inceleme başlattığı ve iki aşamalı inceleme sonucunda, "yardımların istenmeyen amaçlarla yönlendirildiğine dair hiçbir kanıt bulunmadığı" açıklandı.

"Hamas, Güneye Giden Gazzeli Sivillere Ateş Açıyor" iddiasının da gerçeği yansıtmadığı iddiaya konu görüntülerin, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) içerik üreticisi Motaz Azaiza tarafından kaydedildiğinin tespit edildiği belirtildi.

Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan "Hamas Gazze'deki tünellerin inşasında 160 Filistinli çocuğu öldürdü." iddiasının da doğru olmadığının vurgulandığı bültende, iddialara dayanak olarak güncelmiş gibi gösterilen haberin, 2014'de Tablet dergisinin internet sitesinde yayımlandığı aktarıldı.

Bültende, İsrail propaganda hesapları tarafından paylaşılan bazı görüntülerle ilgili, "İsrail'in öldürdüğü 2 Filistinli gazetecinin görüntüleri" iddiasının gerçeği yansıtmadığı, görüntülerdeki kişilerin Suriye'nin kuzeyinde çalışan Suriyeli gazeteciler Cemil El Hasan ve Muhammed Faysal olduğu açıklandı.

Öte yandan, sosyal medya hesaplarından paylaşılan "Kanada'da yaşayan Filistinli çocuk, Yahudi halkına tüyler ürpertici bir tehditte bulunuyor." görüntülerinin de gerçek dışı olduğu vurgulandı.

 
Uçar:  ‘Yakutiye Belediyesi sahada’
 
Erzurum'da beyaz mevsim
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum'da okullar yine tatil edildi
Erzurum'da bugün(Salı) k ve orta dereceli okullar ile özel eğitim kurumlarında ...
Tatil kararı geç alınınca çileyi veliler çekti
 Erzurum’da sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi.
Göktaş’tan Kadına şiddetle kararlı mücadele vurgusu
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Bugün yayınlanan ...
 
Erzurum Valiliği uyardı
Erzurum Valiliği pazartesi günü beklenen kuvvetli karla karışık yağmur ...
AFAD’dan sağanak, kar ve fırtına uyarısı
 Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), yurdun büyük bölümünde ...
'Eğitim bekamızı ilgilendiren millî bir mesele’
Erdoğan, ‘Evlatlarımızın eğitiminden hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz. ...
 
Altun: 'Bildiğimiz dünyanın sonuna geldik'
Altun, "İsrail tam anlamıyla bir faşist propaganda yöntemi uygulamaktadır. ...
Göğebakan: Öğretmenlik cehaleti yenen duruşun adı
Erzurum Barosu Başkanı Talat Göğebakan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ...
Aile ve Gençliğe yeni destek
TBMM Genel Kurulunda, Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi kabul edildi.
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri