Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>EKONOMİ
24 Kasım 2022 Perşembe - 01:19

DAİB’den İnşaat Sektöründe İsrail yaklaşımı

Ticaret Bakanlığı Koordinatörlüğünde ve DAİB organizasyonunda İsrail’e yönelik inşaat ve yapı malzemeleri sektörel ticaret heyeti gerçekleştirildi.

DAİB’den İnşaat Sektöründe İsrail yaklaşımı

Ticaret Bakanlığı Koordinatörlüğünde ve DAİB organizasyonunda İsrail’e yönelik inşaat ve yapı malzemeleri sektörel ticaret heyeti gerçekleştirildi.

Ticaret Bakanlığı Koordinatörlüğünde ve DAİB organizasyonunda 15-17 Kasım 2022 tarihleri arasında, ihracatın artırılması, yeni pazarlar bulunması ve ülkemizin ekonomik ve ticari açıdan tanıtımı amacıyla ülkemizde yerleşik aynı sektörde ve/veya alt sektörlerinde faaliyette bulunan şirketlerin yurtdışında yerleşik şirketler, kurum ve kuruluşlar ile görüşmelerini, ilgili tesisleri yerinde görmelerini, meslek kuruluşlarını ziyaret etmelerini ve sektördeki rakiplerini tanıma ve muhtemel alıcılarla buluşmaları amacıyla İsrail’e yönelik inşaat ve yapı malzemeleri sektörel ticaret heyeti gerçekleştirildi.

İsrail’in dış ticaret hacmi son 20 yılda iki kattan fazla artmış olup, 2001’de 62 milyar dolar olan hacim, 2021 yılında 150 milyar dolara ulaşmıştır. 2021 yılında 60 milyar dolarlık (yüzde19 artan) ihracatla dünyada yüzde0,3 pay ile 48. sırada yer alan İsrail’in dış ticaretinin çok büyük kısmını ABD ve AB ülkeleri ile yapmakta olup, büyük oranda ithalata bağımlı bir ülkedir. Bunun en büyük nedeni ölçek sorunu ve hammadde kaynaklarının olmamasıdır. Bu bakımdan genel tüketiminin büyük kısmını ithal etmek zorunda kalmaktadır. 2021 yılında 90 milyar dolarlık (yüzde30 artan) ithalatla dünyada yüzde0,4 pay ile 42. sırada yer almıştır. İsrail ülkemizin dış ticaret fazlası verdiği ülkelerden biri olup, Türkiye ile İsrail arasındaki ticaret hacmi istikrarlı bir şekilde artmaya da devam etmektedir. İsrail, ülkemizin 2021 yılı ihracatında yüzde2,8 pay ile 9. sırada, toplam ithalatımızda ise yüzde0,8 pay ile 28. sırada yer almıştır. Öte yandan, Bu çerçevede, İsrail inşaat malzemeleri sektöründe en büyük pazarlarımızdan biri olmasının yanı sıra en hızlı büyüyen dinamik ihraç pazarlarımız arasında yer almaktadır.

B2B, firma ve pazar ziyareti endeksli olan “Sektörel Ticaret Heyeti kapsamında inşaat ve yapı malzemeleri sektöründe faaliyet gösteren üretici ihracatçı firmalardan oluşan 20 temsilci, 130’ü aşkın İsrail firmasıyla 300’e yakın ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi.

İkili iş görüşmeleri akabinde DAİB Yönetim Başkanı Ethem Tanrıver ve Yönetim Kurulu üyeleri T.C. Tel Aviv Ticaret Müşaviri Erkan SALUR ile birlikte T.C. İsrail Büyükelçiliğini ziyaret ederek Maslahatgüzar Sayın Mehmet ŞEKERCİ ile toplantı gerçekleştirdi.

Heyet kapsamında firma temsilcileri kurum ve saha ziyaretleri kapsamında Tel Aviv’de yerleşik İsrail’in önde gelen ve Türkiye ile ilgili sektörde 100 milyon dolar ithalatı olan Tuboul firması başta olmak üzere sektörde faaliyet gösteren firmalarını ziyaret ederek firma yetkilileri ile toplantı gerçekleştirildi.

“İKİLİ TİCARİ İLİŞKİLERİ GELİŞTİRECEĞİZ”

DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Tanrıver; “Yakın zamanda T.C. Büyükelçisinin de atanmasının gerçekleştirildiği İsrail ile ilişkilerimiz normalleşmeye başladı. Biz de bu dönemi fırsata çevirmek amacıyla, T.C. Ticaret Bakanlığımız desteğiyle Birliğimiz organizasyonunda, İsrail’e gerçekleştirdiğimiz Sektörel Ticaret Heyeti programımız kapsamında gerçekleştirdiğimiz bu faaliyetler sonucunda ihracat yapan firmalarımızın ihracat yapanların ihracat miktarlarının artırılması, hiç ihracat yapmamış firmalarımızın da gerek doğru alıcılarla ticari görüşmeler yapmak, gerekse ürünlerinin dış pazardaki durumunu gözlemlemek, aynı sektördeki rakiplerini tanımak ve ihracat tecrübesi yaşamalarına imkan vermenin yanı sıra, ikili ticari ilişkilerin ve genel anlamda dış ticaretin geliştirilmesi ve artırılmasını hedeflemekteyiz. Heyetimiz çok yoğun ilgi gördü ve katılımcı firmalarımız önemli ticari bağlantılar yaptı. Doğru zamanda gerçekleştirdiğimiz heyetimiz inşallah çok verimli sonuçlar doğuracak” ifadesinde bulundu.

 
ETÜ Kristal Genç Girişimcilere Desteğini sürdürüyor
 
DAP Bölgesine 300 Milyon Lira ek ödenek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nebati: '13 ton 513 kg altın toplandı'
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Banka Altın Değerlendirme Sistemi ...
Varank’tan çözüm odaklı yaklaşım vurgusu
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2023 yılı bütçesi görüşüldü.
İstihdam endeksi yıllık yüzde 7.1 arttı
Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksi, ...
 
Aydemir Ulaştırma yatırımlarını değerlendirdi
Milletvekili Aydemir, ‘Ulaştırma ve Altyapı alanında Türkiye’nin abide ...
DAP BKİ’den Gastronomi projesine destek
Arapgir’de Doğu Anadolu Projesi (DAP) destekli Berenge Mahallesi’nde yapımı ...
DAP BKİ’den yem üretimine destek
Bitlis'in Güroymak Tarım ve Orman Müdürlüğü, hayvancılığı geliştirmenin ...
 
Hayata önde başlıyorlar
Erzurum Çalışama ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde iş kulübü eğitiminin standartlarına ...
Bölgenin yöresel ürünleri dünya pazarına açılıyor
“KUDAKA ve Gençlerle Verimliliğimizi Artırıyor, Coğrafi İşaretli Üretimimizi ...
Erzurum teşvikli yatırım verileri açıklandı
ÖZEL - Erzurum’da 2022 Eylül ayı kaydında 1 bölgesel; bu yılın Ocak – ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri