Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>TÜRKİYE
16 Mayıs 2022 Pazartesi - 00:31

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti İl Başkanları Toplantısı’nda yapmış olduğu konuşma sırasında mülteci sorununa ilişkin yapmış olduğu açıklamalarda Boraltan Köprüsü Olayına atıfta bulunarak Türkiye’de yaşayan mültecileri korumaya devam edileceğinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan a destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mültecileri Boraltan Köprüsü'ndeki gibi bırakmayız” ifadelerini kullanmıştı. Boraltan Köprüsü faciasının 100 yaşındaki tanığı Bekir Doğan, Erdoğan'ın konuşmalarının ardından o anları anlatarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek verdi. Bekir Doğan, "Sana aman diye gelmiş, gölgene sığınmış, merhametine sığınmış, dinine sığınmış bir insanı nasıl teslim edersin. Ben, Erdoğan'ı 100 küsur yaşında bir Bekir Doğan olarak Boraltan Köprüsü'nü yaşamış ve görev almış bir insan olarak tebrik ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boraltan Köprüsü Olayı'na dikkat çekti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda yapmış olduğu konuşmayla, son günlerde gündemden düşmeyen mülteci konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye'ye sığınmış olan mültecilerin ülkeden gönderilmesi konusu ile ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, mültecilerin korunmaya devam edileceğini belirtti. Ülkeye sığınan mültecilere karşı ensar görevini yerine getirdiklerini belirten Erdoğan, Boraltan Köprüsü Olayı'na dikkat çekerek, benzer bir şeyin yaşanmayacağını, mültecilerin Boraltan Köprüsü'ndeki gibi bırakılmayacağını ifade etti.

Erdoğan'ın konuşmaları üzerine, Boraltan Köprüsü faciası esnasında askerlik görevini yapan 100 yaşındaki Bekir Doğan, 1945 yılında Azerbaycanlıların Sovyet askerlerince katledilişini anlatarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Mültecileri Boraltan Köprüsü'ndeki gibi bırakmayız” ifadelerine destek verdi.

“Eğer şimdiki aklım olsa gözümü kırpmadan ben de intihar ederdim”
Boraltan Köprüsü Faciasını anlatan Doğan, Gaziantep'te köyde yaşadığı dönemde, 1944'te harman yerinde oynarken çocuk yaşta askere alındığını ve görev icabı olarak emir üzerine Boraltan Köprüsüne götürüldüğünü belirterek “Saçı beyaz örülü nineler, ak sakallı dedeler, on beş, on yedi yaşında kızlar, delikanlılar feryat, figan ediyor. Sizde vicdan yok mu? İnsaf yok mu? Merhamet yok mu? Biz Türk'üz. Size geldik. Bizi bir kurşuna mı değişiyorsunuz? Bizi niye siz öldürmüyorsunuz da götürüyorsunuz diye bağırıyorlar. Üsteğmenim dayanamıyor. Telefonla ya da telgraf ile, ‘geri gönderin bizi lütfen' diyor. 'Bunlar Müslüman Türk'tür' diyor. Bunları götüreceksiniz diye emir gelmeyince, adam beynine tabancayı dayadı, intihar etti. Eğer şimdiki aklım olsa yemin ederim gözümü kırpmadan ben de intihar ederdim. Yani o anı yaşayan bir insan olarak kendimden utanıyorum, mahcup oluyorum” dedi.

“Boraltan Köprüsü'nü yaşamış ve görev almış bir insan olarak Erdoğan'ı tebrik ediyorum”
Boraltan Köprüsü Faciasına tanıklık eden Bekir Doğan, “Erdoğan'ın bu zihniyetine, bu görüşüne, bu inancına ben feda olurum, kurban olurum. Neyi teslim edeceksin, sana sığınmış gölgene sığınmış. Aman diyen bir insanın amanını kesmek bizim dinimizle bağdaşır mı, Allah aşkına yapmasınlar. Esas Erdoğan'ı tebrik ediyorum, kurban oluyorum. Bizim, Türk milletimizin inancına, imanımıza hitap ediyor mu, kimi teslim ediyorsun, Sana aman diye gelmiş gölgene sığınmış, merhametine sığınmış, dinine sığınmış bir insanı nasıl teslim edersin. Ben Erdoğan'ı 100 küsur yaşında bir Bekir Doğan olarak Boraltan Köprüsü'nü yaşamış ve görev almış bir insan olarak tebrik ediyorum. Benim şu andaki içteki yaralarıma merhem oldu. Erdoğan'ı Allah var eylesin, muvaffak eylesin. Başarı ihsan eylesin. İşte bizi temsil eden Türk, Müslüman, Erdoğan'dır. Allah kötü niyetlilerine fırsat vermesin” dedi.

 
EESOB Genel Kurulunu tamamladı
 
ETÜ Şehit Annelerini ağırladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rize-Artvin Havalimanı açıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize-Artvin Havalimanı Açılış Töreni'nde yaptığı ...
Türk Vatandaşlığı kriterinde değişiklik
Türk Vatandaşlığı Kanununun uygulanmasına ilişkin yönetmelikle yapılan ...
“Pek çok sınamayı başarıyla verdik”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda ...
 
“Türkiye ile Kazakistan iki kardeş ülkedir”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile düzenlediği ...
Yeni ehliyetlerde 'TOGG' detayı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni sürücü belgelerinde Türkiye'nin Otomobili ...
'Bizden sonraki nesillere hak ettikleri Türkiye'yi bırakacağız'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan konut finansmanı müjdesi
İlk defa konut sahibi olacaklara 2 milyon liraya kadar birinci el satın ...
'FETÖ’ye müsamaha ihanettir'
Erbaş, “FETÖ ile beraber hareket eden hiçbir kişi ve kurumla beraber çalışmamız ...
‘Annelerimiz müşfik bir sığınaktır’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘Anneler Günü’ dolayısıyla yayımladığı ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri