Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Erzurumspor – Gençlerbirliği maçını Aksu yönetecek
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
Vanlı annelerin evlat nöbeti 78’inci haftasında
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
TBF Mali Genel Kurulunu tamamladı
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Büyükşehir 17. Araç Filosunu kurdu
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de 32. haftanın programı açıklandı
HABERLER>SPOR
5 Mart 2023 Pazar - 13:10

Ciritçilerden Depremzede ailelere moral desteği

Bayburt ve Erzurum'un atlı spor kulüpleri depremzede ailelere ve çocuklara moral olmak için aralarında dostluk maçı oynadılar.

Ciritçilerden Depremzede ailelere moral desteği

Bayburt ve Erzurum'un atlı spor kulüpleri depremzede ailelere ve çocuklara moral olmak için aralarında dostluk maçı oynadılar. Deprem felaketi yaşayan illerden Bayburt'a aileleriyle misafir olarak gelen çocuklar cirit müsabakasını keyifle izlediler, ardından at binip, ok atarak eğlenceli vakit geçirdiler.
Ailelerle bir süre sohbet eden Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, ardından çocuklarla bir araya gelerek hediyeler verdi. Bayburt Atlı Spor kulübü ile Erzurum Karahanlı Atlı Spor Kulübü, kıyasıya mücadele ederek, centilmenliğe yakışır şekilde maç oynadılar. İlk yarının bitiminin ardından Bayburt Belediyesi, mobil ikram aracıyla depremzedelere ve müsabakayı izlemeye gelenlere Bayburt'un yöresel yemeklerinden olan kavurmalı kavut çorbası, lor dolması ve su böreği ikramında bulundu. Yemeklerin tadını beğenen aileler ise Bayburt'un yemeklerinin çok lezzetli olduğunu söylediler.
İkinci yarıya gördükleri ilgi karşısında hızlı başlayan her iki takımın oyuncularının değnekleri havada uçuştu, ortaya seyir zevki yüksek bir maç çıktı. Maçın son 15 dakikasında 'kara cirit' oynanırken ilk kez cirit maçına gelen depremzede aileler maçı nefesini tutarak soluksuz izlediler.
Keyifli bir mücadele sergileyen her iki takıma teşekkür eden Başkan Pekmezci, "Bugün Bayburt Atlı Spor Kulübü ile Erzurum Karahanlı Atlı Spor Kulübünün depremzede ailelerimiz için tertip ettiği cirit maçını izlemeye geldik. Burada çocuklarımızla birlikte olmaktan mutluluk duyduk. Onların da mutlu olması, bizleri gerçekten mutlu ediyor. Her iki kulübün yöneticilerine teşekkür ediyorum" dedi.
Bayburt Atlı Spor Kulübü oyuncusu Alpay Tekdemir, düzenlenen müsabakayla çocukların yüzünde tebessüm oluşturdukları için mutluluk duyduğunu ifade ederek, minik depremzede Talha'yı at üzerinde gezdirdi.
Bayburt Atlı Spor Kulübü Başkanı Arif Köprücü, misafirlere ata sporu ciriti tanıtmaya çalıştıklarını bildirerek, "Bugünkü cirit gösterimizi deprem bölgesinden şehrimize gelen misafirlerimiz için yaptık. Programa Erzurum Karahanlı Atlı Spor Kulübü teşrif ettiler, kendilerine teşekkür ediyorum. Misafirlerimize ata sporumuzu tanıtmaya, okçuluk gösterisi yapmaya çalıştık. Yöresel lezzetlerimizi kavut çorbası, lor dolmasını tattırdık. Çocuklarımız ata bindiler atla tanıştılar. Biraz da olsa o deprem stresinden uzaklaştılar diye düşünüyorum" diyerek konuştu.
Erzurum Karahanlı Atlı Spor Kulübü Başkanı Fatih Yüksel ise deprem bölgelerinden Bayburt'a gelen aileleri depremin üzüntüsünden uzaklaştırmak adına böyle bir etkinliğe katıldıklarını söyleyerek, "Bayburt Atlı Spor Kulübünün depremzede aileler için bir cirit müsabakası tertip ettiğini duyduk. Aradık, katılabilir miyiz dedik. Sağ olsunlar ricamızı kırmadılar, Bayburt'a gelerek katılım sağladık. Böylesi bir günde deprem bölgesinden Bayburt ilimize gelmiş olan aileleri biraz da olsa depremin üzüntüsünden uzaklaştırmak adına böyle bir etkinlik içerisinde yer aldık. Ülkemize şahsım, kulübüm ve bütün Türk milleti adına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

 
Şenkaya’da kamu görevlilerinden örnek davranış
 
Dağlara adanmış şiir dolu bir hayat
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurumspor - Keçiörengücü maçı Rize’de oynanacak
Erzurumspor FK Kazım Karabekir Stadyumu'nun yaşanan deprem felaketinden ...
Futbol ailesi depremzedeler için 'Omuz Omuza'
Depremzedeler için Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu, ...
Kasapoğlu: 'Provokasyonlara izin vermeyeceğiz'
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Spor sahaları siyaset ...
 
Erzurumspor’dan tribün provokasyonuna tepki
Erzurumspor Kulübü yayımladığı bildiriyle Fenerbahçe – Konyaspor ile Beşiktaş ...
Omuz Omuza kampanyası tanıtım filmi yayımlandı
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig Kulüpler ...
Spor camiasından ortak bağış kampanyası
Türk spor camiası, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu ...
 
UYAFA depremzedeler yararına gösteri maçı düzenleyecek
Uluslararası Yetenek Avcıları Futbol Akademisi (UYAFA), 24 ülkeden takımların ...
Erzurumspor'un miniklerinden duygulandıran hareket
6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki ...
Kasapoğlu'ndan taraftarlara kan bağışı çağrısı
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, depremzedeler için tüm ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri