Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>TÜRKİYE
5 Eylül 2022 Pazartesi - 07:32

‘Bizler gençliğimizle gurur duyuyoruz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Samsun Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, “Küresel ölçekte yaşanan sıkıntılara rağmen, Türkiye’yi 2023 hedefleriyle kucaklaştırmak, 2053 vizyonuyla buluşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

‘Bizler gençliğimizle gurur duyuyoruz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Samsun Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, “Küresel ölçekte yaşanan sıkıntılara rağmen, Türkiye’yi 2023 hedefleriyle kucaklaştırmak, 2053 vizyonuyla buluşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda AK Parti Samsun Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılarak bir konuşma yaptı.

TEŞEKKÜR

Dünya ve olimpiyat şampiyonu Mustafa Dağıstanlı'nın ismini taşıyan salondan Samsun'un tüm ilçelerine, mahallelerine, hanelerine muhabbetlerini gönderdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehre gelişinden itibaren kendilerini hep olduğu gibi samimiyetle bağrına basan Samsunlulara teşekkür etti.

BİRLİK, DİRLİK, KARDEŞLİK

"Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, dayanışmamızı daim eylesin" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun'a en son iki yıl önce partisinin il kongresi ve Samsun-Sivas Demiryolu Rehabilitasyon Projesi'nin açılış töreni için geldiklerini anlattı. Araya salgının girmesiyle ortaya çıkan bu hasretin ardından tekrar millî mücadelenin şehri Samsun'da olduklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün teşkilatlarının vefakâr, fedakâr, gayretli neferleriyle yeniden bir arada bulunmanın mutluluğu içinde olduğunu kaydetti.

AK KADROLAR

AK Parti Samsun İl Başkanlığına bu buluşma için teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sevdaları salonlara sığmayan siz dava arkadaşlarımın her birine en kalbi teşekkürlerimi iletiyorum. Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantımızın şehrimiz, partimiz ve teşkilatımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Samsun'da, kuruluşundan bugüne kadar partimizde görev yapmış, davamıza omuz vermiş tüm kardeşlerime teşekkür ediyor, dar-ı bekaya uğurladığımız yol arkadaşlarımızı rahmetle, minnetle anıyorum. Rabbim hepsinden razı olsun. Onlar geride gerçekten örnek bir miras bıraktılar. Onlar arkalarında yıllarca hayırla yâd edilecek eserler bıraktılar. Onlar bir muştu gibi yüreğimizde taşıyacağımız emanetler bıraktılar. Onlar milletimizin istiklal ve istikbal mücadelesine adlarını altın harflerle yazdırdılar. AK Partili kadrolar olarak davamızın öncülerinin emanetine sahip çıkmayı görevimiz addediyoruz. Uğrunda emek verdikleri hizmet bayrağını her gün biraz daha yüceltmek, her gün biraz daha yükseğe taşımak için gayret gösteriyoruz.”

“21 YILIN BİRİKİMİYLE ÜLKEMİZE VE MİLLETİMİZE HİZMET EDİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye daha fazla yatırım kazandırarak ülkeyi her gün biraz daha büyüterek, güçlendirerek kendilerine duyulan güvene layık olmaya çalıştıklarını belirtti.

Pazartesi günü Afyonkarahisar ve Kütahya'da olduğunu anımsatan  Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Büyük Taarruz'un 100. yıl dönümünde hem zaferimizi kutladık hem de bu şehirlerimize kazandırdığımız eserlerin toplu açılış törenini yaptık. 30 Ağustos Zafer Bayramımızı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde milletin evinde de manasına yakışır şekilde kutladık. Perşembe günü gözleri ışıl ışıl 20 bin öğretmenimizin atamalarını yaparak ülkemizin dört bir yanındaki görev yerlerine uğurladık" diye konuştu.

TOPLU AÇILIŞLAR

Pazartesi günü önce, inşasını tamamladıkları kredi yurtların toplu açılışını yapacaklarını ardından da kabine toplantısını gerçekleştireceklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, salı günü de üç günlük resmî bir ziyaret için Bosna-Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan'a gideceğini kaydetti.

ESER VE HİZMET SİYASETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "21 yılın birikimiyle, 21 yılın tecrübesiyle ama ilk günkü aşkla, ilk günkü sevdayla ülkemize ve milletimize hizmet ediyoruz" dedi.

TEKNOFEST

Küresel ölçekte yaşanan sıkıntılara rağmen Türkiye'yi 2023 hedefleriyle kucaklaştırmak, 2053 vizyonuyla buluşturmak için var güçleriyle çalıştıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: "Bugün Samsun'da, buraya gelmeden önce iftihar verici bir programa iştirak ettik. Ülkemizin en büyük teknoloji şöleni TEKNOFEST'e bu yıl Samsun ev sahipliği yapıyor. Türkiye'nin girişimcilik ruhu bu sene Samsun'da tezahür etti. Gençlerimizin TEKNOFEST sevincine ortak olduk. Akıncı'dan Atak'a, Hürkuş'tan Kızılelma'ya, Anka'ya kadar Türkiye'nin ileri teknoloji ürünlerinde, onlara dayalı savunma sanayinde nerelere geldiğini görme imkânı bulduk. Gençlerimize fırsat verildiğinde, önlerindeki engeller kaldırıldığında neleri başarabildiğine bizzat şahitlik ettik. Demek ki önlerine takozlar konmazsa, hani bir zamanların CHP'sinin bol bol takozlar koyduğu dönemler vardı ya, işte bu takozlar ortadan kalkınca bu millet nelere muktedir bunu gösterdik. TEKNOFEST'i görüp de ülkemiz ve istikbalimiz adına gururlanmamak elde değil. Millî teknoloji hamlemizin çok kısa sürede ulaştığı seviyeyi görüp de geleceğimiz için ümitvar olmamak mümkün değil."

“ÜLKEMİZ BİR İSTİKRAR VE GÜVEN ABİDESİ OLARAK TÜM DÜNYADA GÖZ DOLDURUYOR”

İktidara geldiklerinde yerli ve millîlik oranının yüzde 20 olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün ise bu oranın yüzde 80 olduğunun altını çizdi.

NEREDEN NEREYE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nereden nereye? Bu, durarak yatarak olmuyor Bay Kemal, çalışarak oluyor. Ama sağ olsun TEKNOFEST'e bir turistik seyahat yapmış. Orada da buggy ile kendisini dolaştırmışlar. İnşallah ilham almıştır" ifadesini kullandı.

GENÇLERİMİZ ÜLKEMİZİ HER ALANDA ŞAMPİYONLAR LİGİNE TAŞIYOR

Bu milletin tıpkı bir asır önce verdiği millî mücadelede olduğu gibi son derece kısıtlı imkânlarla gerçekten yeni ve büyük bir destan yazdığını, TEKNOFEST'in de bu hakikati hatırlattığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Ne diyor şair, 'Bir zamanlar biz de millet hem nasıl milletmişiz. Gelmişiz dünyaya millet, milliyet nedir öğretmişiz' Bu millet böyle bir millet. Türkiye için hayal kuran ve bu hayallerinin peşinde koşan tüm gençlerimiz ülkemizi her alanda şampiyonlar ligine taşıyor. Türkiye, ayağına vurulan zincirleri kırdıkça, üzerine zorla giydirilen esaret gömleklerini parçaladıkça, küresel ölçekte kendinden söz ettiriyor. Yıllarca insanımızı birbirine kırdırarak, ülkemizin geleceğini çalanlara, evlatlarımızı sinsi hesaplara alet etmeye çalışan provokatörlere, gençlerimizi sarf malzemesi olarak gören terör örgütlerine, sabah akşam karamsarlık aşılayan şeamet tellallarına, hasılı tüm ikbalini milletin felaketine bağlamış kifayetsizlere rağmen ülkemiz bir istikrar ve güven abidesi olarak tüm dünyada göz dolduruyor."

BAYKAR

Şu anda BAYKAR'ın artık ürünlerini yetiştiremediğini, iki, üç sene sonrasına gün verdiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hepimizi gururlandıran bu başarılardan yıllarca ülkemizi teknoloji çöplüğü hâline getirenlerin çok ciddi rahatsızlık duyduğunu biliyoruz. Millî ve yerli üretim hamlelerimizin Türkiye'yi sadece pazar olarak görenleri rahatsız ettiğini biliyoruz. Terörle mücadelemizi kendi silahlarımızla yürütebilmemizin bölücü örgüt yandaşlarını rahatsız ettiğini biliyoruz. Bu ülke toplu iğne üretemiyordu. Artık hepsinin en güzelini yapar hâle geldik" dedi.

“TÜRKİYE'NİN SAVUNMA SANAYİ YANINDA DİĞER ALANLARDA DA GÜÇLÜ BİR ÜLKE HÂLİNE GELMESİNE TAHAMMÜLLERİ YOK”

Türkiye'nin dünya savunma sanayi piyasasında söz sahibi konuma gelmesinin küresel silah tüccarlarını rahatsız ettiğini bildiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Farklı kimliklerden, farklı görüşlerden olmalarına rağmen bu çevrelerin ortak paydası Türkiye karşıtlığı ve Türk milleti düşmanlığıdır. Türkiye'nin savunma sanayi yanında diğer alanlarda da güçlü, bağımsız bir ülke hâline gelmesine tahammülleri yok. Bu tahammülsüzlüklerini her fırsatta dile getirmekten de çekinmiyorlar. Ne diyor, 'Helalleşme' Bu bir oyun. Bu oyunun yerini 'hesaplaşma' söylemlerinin almasının gerisinde işte bu hazımsızlık var. İmam hatip okullarımızla ilim ve irfan yuvalarımızla âlimlerimizle ilgili hakaretlerin havada uçuşmasının gerisinde bu nobranlık var. Hatta kimi şahsiyet fukaralarının partimizin kapısına kilit vurmaktan bahsedecek kadar gözlerini karartmasının gerisinde bu faşist kafayı hortlatma çabası vardır. Alevi Bektaşi kardeşlerimizi hedef alan edepsizlikler de ülkemize sığınan muhacirlere yönelik nefret söylemleri de bu oyunların birer parçasıdır. Dikkat ederseniz CHP ve yoldaşları milletten yüz bulamadıkça giderek daha fazla tehdit ve hakaret diline sarılıyorlar."

 

Birilerinin, gençliklerinin olmadığını söylediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, alandaki gençleri işaret ederek, "Bu ne bu, gençliğimiz değil mi? Gençliğimiz yok diyenlere sesleniyorum, kendinize bakın kendinize evvelallah bizler gençliğimizle gurur duyuyoruz, gençliğimizle birlikte hedefe yürüyoruz. Diyorlar ki 'kadın teşkilatı yok' Ak kadınlar hazır. Kadınlarımızla beraber, gençlerimizle beraber, ana kademeyle beraber gümbür gümbür geliyoruz" ifadelerini kullandı.

“BU MİLLET ARTIK VAKTİNİ VE ENERJİSİNİ HEBA EDECEK SENARYOLARA İTİBAR ETMİYOR”

Seçimlere sayılı günler kaldığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi bu sayılı günleri gayet iyi değerlendirecek ve inşallah 2023'te de Cumhur İttifakı olarak sandıkları patlatacağız" dedi.

Geçmişte defalarca tecrübe ettikleri ve artık rafa kalktığını ümit ettikleri bayat senaryoların, CHP ve yoldaşları tarafından yeniden tedavüle sokulmaya çalışıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Burada kurtuluşun ve şahlanışın şehri Samsun'dan fitne tüccarlarına açıkça söylüyorum, ne yaparsanız yapın başaramayacaksınız. Bu milletin kardeşliğini bozamayacaksınız. Sinsi emellerinize ulaşamayacaksınız. Hangi tuzakları kurarsanız kurun TEKNOFEST gençliğinin uyanışını engelleyemeyeceksiniz. Kimlerle kol kola girerseniz girin, gelecek asrın Türkiye yüzyılı olmasının önüne geçemeyeceksiniz. Çünkü bu millet artık vaktini ve enerjisini heba edecek senaryolara itibar etmiyor. 2023 seçimleri ufukta belirdikçe siyasi iklimi zehirlemeye, insanımızı kutuplaştırmaya dönük hamlelerin çoğalacağının farkındayız."

“TÜRKİYE'NİN YENİDEN ŞEKİLLENEN KÜRESEL SİSTEMDE HAK ETTİĞİ YERİ ALMASINI SAĞLAYACAK OLAN BİZİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sinsi planları bozacak, kirli niyetleri kursaklarında bırakacak, Türkiye'yi önce 2023 hedefleri ardından da 2053 vizyonuyla buluşturacak olanın kendileri olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti: "Bu milletin asırlık hayallerini, asırlık özlemlerini gerçeğe dönüştürecek olan kadrolar biziz. Türkiye'nin yeniden şekillenen küresel sistemde hak ettiği yeri almasını sağlayacak olan biziz. AK Parti ve Cumhur İttifakı, ülkemizin birliğinin, dirliğinin, huzur ve güvenliğinin teminatıdır. AK Parti ve Cumhur İttifakı milli iradenin, millet egemenliğinin sarsılmaz savunucusu, Cumhuriyetimizin yılmaz neferidir. Her karışında bir kahramanın yattığı bu cennet vatanı müstevlilerin siyaset mühendisliklerine teslim edemeyiz. Mazlum ve mağdurların umudu olan bu güzel ülkeyi ne FETÖ'cü hainlerin ne PKK'lı alçakların ne de bunların CHP içindeki uzantılarının insafına terk edemeyiz."

“SAMSUN'A SON 20 YILDA TOPLAM 43 MİLYAR LİRALIK YATIRIM YAPTIK”

Kendileri için esas olanın "milletin rızası" ve "hayır duası" olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim için asıl olan geride şükranla yâd edilecek eserler, hizmetler bırakmaktır. Bu anlayışla çalışarak son 20 yılda diğer 80 vilayetimizle birlikte Samsun'da da büyük bir dönüşüm gerçekleştirdik. Samsun'a son 20 yılda toplam 43 milyar liralık yatırım yaptık" dedi.

EĞİTİM YATIRIMLARI

Eğitimde 5 bin 626 yeni derslik inşa ettiklerini, ikinci devlet üniversitesi olarak Samsun Üniversitesini şehre kazandırdıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları paylaştı: "Gençlik ve sporda 12 bin 392 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık. Toplam 93 adet spor tesisini Samsun'da inşa ettik. Sosyal yardımlarda Samsunlu ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza toplam 5,5 milyar lira kaynak aktardık. Sağlıkta 21'i hastaneden oluşan toplam 42 adet sağlık tesisi yaptık. 900 yataklı Samsun Şehir Hastanemizle birlikte beş sağlık tesisimizin yapımına devam ediyoruz."

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK

Çevre ve şehircilikte, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı eliyle Samsun'da 11 bin 264 konut projesini hayata geçirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konutların 9 bin 563'ünü tamamlayıp vatandaşların hizmetine sunduklarını, bin 701 konutun yapımına devam ettiklerini, kentte altı millet bahçesi projesinin bulunduğunu bildirdi.

ULAŞTIRMA

Ulaştırmada 120 kilometreden devraldıkları kentin bölünmüş yol uzunluğunu 312 kilometreye ulaştırdıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gelemen Lojistik Merkezini şehre kazandırdıklarını, Samsun-Sivas arasındaki demir yolunun modernizasyonunu yaparak dokuz saate yaklaşan seyahat süresini yaklaşık 5,5 saate indirdiklerini ve Samsun'u hızlı tren hatlarına bağlayacak çalışmaların da yürütüldüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarım ve ormanda Vezirköprü Barajı ile dokuz baraj inşa ettiklerini, üç barajın inşaatının sürdüğünü belirterek, Samsunlu çiftçilere toplam 3,2 milyar lira tutarında tarımsal destek verdiklerini anlattı.

Sanayi ve teknolojide dört yeni organize sanayi bölgesi, bir teknopark ve dört AR-GE merkezi kurduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: "Enerjide, Samsun ve 14 ilçesini doğal gazla tanıştırdık. Önümüzdeki birkaç yıl içinde Asarcık ve Salıpazarı'na da doğal gazı arz ediyoruz. 2023 imtihanını da başarılı bir şekilde vererek hizmet mücadelemizi devam ettirmek istiyoruz. Bunun için sizlerden vites yükseltmenizi bekliyorum. Özellikle gençlerimizden tempolarını biraz daha artırmalarını istiyorum. Gençler tamam mı? Hanım kardeşlerimizden kapı kapı dolaşmalarını istirham ediyorum. Tüm teşkilat olarak sizlerden en ücra yerleşim yerlerine kadar tam saha pres yapmanızı özellikle rica ediyorum. Milletimizle irtibatımızı ne kadar güçlü tutarsak parti olarak geleceğimize o derece güvenle bakabiliriz."

Partililerden, insan için ancak çalıştığının karşılığının olduğunu unutmamalarını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Zafer, emek verenlerindir, ter dökenlerindir, hakkın rızasını gözeterek samimiyetle çalışanlarındır. Bizim olmadığımız her yeri şehit bacısına küfredenlerin, milletin inancına 'Orta Çağ karanlığı' diyenlerin, üç kuruşluk menfaatleri için değerlerini tezgâha koyanların dolduracağını asla aklımızdan çıkarmamalıyız. Sizlere güveniyorum, inanıyorum. Karşımda 2023'ü yeni bir milat yapacak kahramanları görüyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Samsun Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katılmadan önce Samsun Valiliğini ve Samsun Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

 
'Her bakımdan güçlü olmak mecburiyetindeyiz'
 
Soylu: 'HDP, PKK ile birlikte Amerika uşağıdır'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Her bakımdan güçlü olmak mecburiyetindeyiz'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEKNOFEST Karadeniz 2022'de yaptığı konuşmada, ...
'Yükselen bir Türkiye var'
Erdoğan, “Geride bıraktığımız yirmi yılda, ülkemizin hukuk devleti vasfını ...
Erdoğan: 'Türkiye bir hukuk devleti'
Cuma namazını Üsküdar’daki Kerem Aydınlar Camii'nde kılan Cumhurbaşkanı ...
 
'Dünyada bize düşman olanların korkulu belasıyız'
Erdoğan. “Türkiye, gerçekleştirdiği atılımlar sayesinde siyasi ve ekonomik ...
‘Ön alan bir ülke haline geldik’
Erdoğan, “Milletin Meclisi ile milletin Cumhurbaşkanı ile milletin yargısıyla ...
Erdoğan 100’üncü yıl hedefini paylaştı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Hazırlıklarına başladığımız 2053 vizyonumuzla ...
 
'Türk Milleti şehitleriyle yaşayan bir millettir’
Dünyanın 78 Türk şehitliğinin milletin hak, adalet ve hürriyet yolunda ...
'Türkiye emin adımlarla ilerlemektedir'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı ...
’30 Ağustos tam bağımsızlık inancının zaferidir’
TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri