Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
434 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
Kaçakçılara darbe
Kaçakçılara darbe
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
‘Nemrut’un Develeri’ görsel şölen oluşturdu
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
8 kilo uyuşturucu ele geçirildi
Jandarmadan terör operasyonu
Jandarmadan terör operasyonu
HABERLER>EĞİTİM
16 Ağustos 2022 Salı - 08:09

Bakan Özer hedefi açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “2 ay gibi kısa sürece 2021'in sonunda kütüphanesi olmayan bir okul bırakmadık. Tüm okullarımızda kitap sayısını 28 milyondan 70 milyona çıkardık. Yılsonu hedefimiz kitap sayısını 100 milyona çıkarmak” dedi.

Bakan Özer hedefi açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “2 ay gibi kısa sürece 2021'in sonunda kütüphanesi olmayan bir okul bırakmadık. Tüm okullarımızda kitap sayısını 28 milyondan 70 milyona çıkardık. Yılsonu hedefimiz kitap sayısını 100 milyona çıkarmak” dedi.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ankara’nın Çankaya ilçesindeki Hasan Celal Güzel Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde kurulan Prof. Dr. Erol Göka kütüphanesinin açılış törenine katıldı. Programa Özer’in yanı sıra Ankara Valisi Vasip Şahin, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler ve adı kütüphaneye verilen Prof. Dr. Erol Göka da katıldı. Program, Ulus İlk Meclis Anadolu İmam Hatip Okulu öğrencilerinden oluşan okul korusunun müzik dinletisi ile başladı.
Burada gerçekleştirdiği konuşmada Devlet, Milli Eğitim ile Gençlik ve Spor Bakanlıkları yapmış olan Hasan Celal Güzel’e rahmet dileyen Özer, kütüphaneye Göka’nın adının verilmesinin önemine dikkati çekti.
MEB olarak çok sayıda projeyle ilgilendiklerini ifade eden Özer, öğrencilerin en nitelikli eğitim ortamına kavuşması için çalışmalar yaptıklarını anlattı.
“TÜM OKULLARDAKİ KİTAP SAYISINI YILSONUNDA 100 MİLYONA ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ"
Tüm okullardaki kitap sayısını yılsonunda 100 milyona çıkarmayı hedeflediklerini dile getiren Bakan Özer, “Sayın hocamızın kütüphaneye ismini verirken evine yakın olan bir okul olsun diye istirham ettim. Kültür-sanat evinin yanındaki bir okul olması oraya ayda 1 kez gelmesi öğrenciler ile konuşması, öğretmenler ile konuşması, kütüphanesine bakması için. Çok başarılı projeleri hayata geçirdik. Kütüphanesiz Okul Kalmayacak projesi ayrı bir anlam ifade ediyor. 2 ay gibi kısa sürede, 2021'in sonunda kütüphanesi olmayan bir okul bırakmadık. Tüm okullarımızda kitap sayısını 28 milyondan 70 milyona çıkardık. Yılsonu hedefimiz kitap sayısını 100 milyona çıkarmak” dedi.
“TÜM OKUL YÖNETİCİLERİNİ İSTANBUL’DA BİR ARAYA GETİRECEĞİZ”
Yaşayan bilim insanlarını kütüphaneler ile buluşturmak istediklerini ifade eden Bakan Özer, şöyle devam etti: “İstanbul’da başlattığımız projeyi bugün itibari ile Ankara’da başlatıyoruz. Aile okulları projesini başlattık. İstanbul, Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Adana, Erzurum’da başlattığımız bu projeyi geçen hafta itibarıyla 81 ilde başlattık. Hedefimiz 1 milyon aileye ulaşmak. Öğretmenlerimiz ne kadar güçlüyse eğitim seviyemiz o kadar güçlü. Bu bilinç ile 2 farklı adım atık. Birinci adımızız İstanbul’da Yönetici Akademisi kurarak Türkiye’deki tüm okul yöneticilerini İstanbul’da Kültür, Tarih, Medeniyet seminerine davet etmek. Yılın sonuna kadar tüm okul yöneticilerimizi İstanbul’da bir araya getireceğiz. İkincisi öğretmenlerimizin kapsamlı şekilde kişisel gelişim, medeniyet bilinci gibi çok kapsamlı eğitimlere ağırlık vermek.”
KÜTÜPHANESİZ OKUL KALMAYACAK PROJESİ
Kütüphanesiz Okul Kalmayacak projesinin tamamlanmasının ardından mevcut kütüphanelerin zenginleştirilmesi ve ülkenin meselelerini dert edinmiş, çözüm üretmeye çalışmış aydınlarla kültür ve sanat insanlarının isimlerinin kütüphanelere verilmesi için yapılan çalışmalar devam ediyor. Bugüne kadar İstanbul'da Doğan Hızlan, Alev Alatlı, İlber Ortaylı, Murat Bardakçı, Erhan Afyoncu, Mustafa Kutlu, İhsan Fazlıoğlu, Mehmet Genç'in isimleri okul kütüphanelerine verilerek bu mekanların açılışı gerçekleştirildi.

 
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
 
Bahçeli’den Çavuşoğlu’na destek açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Eğitimde devrimsel dönüşümler yaşandı’
Özer, “Son 20 yıl, bu ülkedeki eğitimde devrimsel dönüşümler yaşandı. ...
Kotanlı promosyon için destek istedi
Demokrat Büro Sen Genel Başkanı Mehmet Zülfikar Kotanlı, Gençlik ve Spor ...
Atatürk Üniversitesinden Malezya yaklaşımı
Atatürk Üniversitesi ve Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi arasında ...
 
Mesleki eğitimde yeni süreç
MEB ile TOBB arasında, mesleki eğitim merkezleri ile TOBB'a bağlı oda ...
ATAUNİ’de İlaç Endüstrisi gündemi
Atatürk Üniversitesi gibi köklü bir kurumla iş birliği yapmanın heyecan ...
'Bağış konusunu eğitim gündeminden çıkardık'
Özer, '‘Milli Eğitim Bakanlığı okulların ihtiyacını karşılayamıyormuş ...
 
Özer’den mesleki eğitim zirvesi açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “İstanbul’da tüm OECD (İktisadi İş birliği ...
MEB eğitimde 1 yıl boyunca atılan adımları paylaştı
Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimde 1 yıl boyunca atılan adımları anlatan ...
ETÜ Tercih Günleri devam ediyor
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) 27 Temmuz – 5 Ağustos tarihleri arasında ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri