Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>TÜRKİYE
17 Şubat 2023 Cuma - 01:01

Bahçeli: 'Türkiye tek sestir, tek yürektir'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabı üzerinden "Türkiye Tek Yürek" adıyla yayımlanan ortak yayında toplanan bağış ile ilgili mesaj paylaştı.

Bahçeli:  Türkiye tek sestir, tek yürektir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabı üzerinden "Türkiye Tek Yürek" adıyla yayımlanan ortak yayında toplanan bağış ile ilgili mesaj paylaştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabı üzerindeni Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından "Türkiye Tek Yürek" adıyla yapılan ortak yayında toplanan bağış ile ilgili mesaj paylaştı.

"MİLLET EL ELE VERMİŞ, MUAZZAM BİR DAYANIŞMA VE YARDIMLAŞMA ÖRNEĞİ SERGİLEMİŞTİR"

"Türkiye Tek Yürek" adıyla yapılan ortak yayında toplanan bağış ile ilgili ifadelerini aktaran, MHP Lideri Devlet Bahçeli, "Kahramanmaraş merkezli depremin yaralarını sarmak, enkazı kaldırmak, sosyal ve toplumsal hasarı onarmak için devlet ve millet el ele vermiş, muazzam bir dayanışma ve yardımlaşma örneği sergilemiştir. Çok şükür ahlaki, insani, vicdani kenetlenme hayranlık uyandırmaktadır. Dün akşam yurt içi ve yurt dışında faaliyet gösteren 213 televizyon kanalı ile 562 radyoda canlı olarak 'Türkiye Tek Yürek' adıyla yayımlanan ortak kampanyada 115 milyar 146 milyon 528 bin lira nakdi yardım toplanmış ve 9 milyon 10 bin adet de SMS bağışı yapılmıştır. Asrın felaketinden kaynaklanan ağır yıkımın telafisi amacıyla yardımlarını esirgemeyen hayırsever insanlarımıza, televizyon yapımcılarına, telefon başında her arayana sabırla cevap veren sanatçılarımıza kalpten teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun" ifadelerine yer verdi.

BİLGE KAĞAN’IN VURGUSU

Mesajında Bilge Kağan’ın sözlerini de hatırlatan Bahçeli, şöyle konuştu:

"1288 yıl önce demişti ki, "Türk milletinin adı sanı yok olmasın diye gece uyumadım, gündüz oturmadım. Aç milleti doyurdum, çıplak milleti giydirdim. Fakir milleti zengin kıldım. Az milleti çok kıldım'. İşte o tarihi mesaj yerini bulmuştur. Türkiye tek sestir, tek yürektir. Fedakarlıkla kurulan gönül köprüleri üzerinden kardeşliğimizin bereket ve nimet konvoyları sürekli hareket halindedir ve ihtiyaç sahiplerine ulaşmaktadır. Her zorluğun bir kolayı vardır ve tedavüldedir. Sağduyu; aklın, mantığın ve ahlakın bileşkesinde tezahür etmektedir. Nitekim muazzam bir sağduyu anlayışı kuvveden fiile geçmiştir. Milletimiz alicenaplığını, çelebi ruhunu, müşfik yapısını, merhametli vasfını, müstesna vakarını samimiyetle ve inançla göstermektedir. 10 ilimizi etkileyen ikiz deprem sonrası 283 binden fazla aile, refakatçisi olmayan afetzede çocuklarımıza koruyucu aile olmak maksadıyla devreye girmiştir. Bu asil davranış takdir ve tebrik edilecek bir insani haslet olup memnuniyet vericidir."

"GÖZYAŞLARINI SİLMEK AMACIYLA BİZ DE ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYUYORUZ"

Kurucusu olduğu Devlet Bahçeli Vakfı olarak ihtiyaçları karşılamanın yanında maddi ve manevi destek sağlayacaklarını da aktaran Bahçeli, "Çocuklara sahip çıkmak, toplumla bütünleşmelerini sağlamak, gözyaşlarını silmek, acılarını dindirmek, iyi yetişmelerini temin etmek amacıyla biz de elimizi taşın altına koyuyoruz. Buna göre afet bölgesi ilan edilen illerimizin her birinden; eğer varsa ailelerinin müsaadesi, yoksa devletin yetkili kurumlarının onayıyla, 0-5 yaş grubunda bulunan bir evladımızın insani sorumluluğunu fedakarca üstlenmeye hazır olduğumuzu açıklıyorum. Bu yaş gurubundaki yavrularımızın beslenme ve eğitim gibi temel ihtiyaçlarını karşılamanın yanında iş ve yuva sahibi olmalarına kadar maddi ve manevi desteği sağlamaya kararlıyız. Depreme maruz kalan illerimizden birer evladımız önce Allah’a, sonra da vakfımıza emanettir. Çocuklarımız gelecektir. Gelecek riske atılamaz" ifadelerine yer verdi.

 
Mehmetçik yoğun mesaide
 
Türk Milleti dayanışmada tarih yazıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Var gücümüzle çalışıyoruz’
Erdoğan, “Bozguncuların fitnelerine, yalanlarına, hezeyanlarına kesinlikle ...
‘İnsanlık tarihinin en büyük tabii afetlerinden biri’
Erdoğan, 'Çok yakında yıkılan şehirlerimizi yeniden inşa ve ihya çalışmalarını ...
‘Hiç endişemiz yok’
Erdoğan, ‘Biz de diyoruz ki ‘Daha önce Van’da, Bingöl’de, İzmir’de, Manavgat’ta, ...
 
Erdoğan’dan ‘gizli kahramanlar’ vurgusu
Erdoğan, ‘Soğuğa, ayaza, uykusuzluğa rağmen cansiperane gayret gösteren ...
‘Gereken neyse hepsini de yapıyoruz’
Erdoğan, ‘Devletimizin depremzede vatandaşlarımızın yanında olmak için ...
‘Her şeyden önce Müslümanız’
Erdoğan, ‘Bu millet vefakâr, bu millet cefakâr, bu millet hiçbir zaman ...
 
'Bu millet mütevekkil bir millet'
"Bu millet, mütevekkil bir millet. Bu millet, bu tür belaları, felaketleri ...
'Hiçbir vatandaşımızı sahipsiz bırakmayacağız'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ...
Erdoğan’dan ‘Asrın felaketi’ vurgusu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem felaketinde hayatını kaybedenlerin ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri