Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>EKONOMİ
22 Kasım 2022 Salı - 15:57

Aydemir Ulaştırma yatırımlarını değerlendirdi

Milletvekili Aydemir, ‘Ulaştırma ve Altyapı alanında Türkiye’nin abide eserlerle donatıldığına işaretle, ‘Müteşekkiriz, Allah razı olsun. Bu ufku Cumhurbaşkanımız açıyor, rotayı o çiziyor. Minnettarız’ dedi.

Aydemir Ulaştırma yatırımlarını değerlendirdi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bütçesini değerlendiren Milletvekili Aydemir, ‘Ulaştırma alanında Türkiye’nin abide eserlerle donatıldığına işaretle, ‘Müteşekkiriz, Allah razı olsun. Bu ufku Cumhurbaşkanımız açıyor, rotayı o çiziyor. Minnettarız’ dedi.

 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının yanı sıra Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Karayolları Genel Müdürlüğü ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün bütçeleri kabul edildi.

‘ÖNCE İNSAN’

AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Her yaptığımız iş insana hizmet olsun diye yapılıyor çünkü insan mübarektir, çünkü "Hangi yana baksan benim veçhimi görürsün." buyuruyor Cenab- Hak; dolayısıyla, mezhebine, meşrebine, ırkına, dinine, hiçbir şeyine bakmadan insana hizmet maksatlı yatırımlar yapıyoruz, hizmetler yapıyoruz.’ dedi.

TARİHİ YATIRIMLAR

Tüm ülkede olduğu gibi Doğu Anadolu Bölgesi ve Erzurum özelinde gerçekleştirilen yatırımları gündeme taşıyan Milletvekili Aydemir, bölgeyi Karadeniz’e bağlayan tünel yatırımlarının sosyoekonomik kayıtta fayda taşıyan, özel ve güzide hizmetler olduğunu vurguladı.

AYDEMİR’DEN PİRİNKAYALAR TEŞEKKÜRÜ

Pirinkayalar Tüneli yatırımı için müteşekkir olduklarını ifade eden Milletvekili Aydemir, Erzurum kaydında beklentilerinin cevap bulduğunu kaydederek, Kırık ve Dallıkavak Tünellerinin yakın zamanda hizmete girecek olmasını müjde olarak değerlendirdi.

PALANDÖKEN TÜNELİ

Tekman  - Erzurum yolunun kısaltacak olan Palandöken Tüneliyle ilgili beklentilerini aktaran Milletvekili Aydemir, Erzurum’da 57 merkezde iletişim sorununun temelinden çözüldüğünü, dahasını istediklerini kaydetti.

‘HAYİDE SÜHAN MERDİ SÜHENDANA YAKIŞMAZ’

Milletvekili Aydemir, sunumunda, ‘Eskiler derler ki: "Hayide-i sühan merdi sühendana yakışmaz." Yani kullanılmış sözü yeniden kullanmak doğru olmaz. Bakanımız çok tafsilatlı anlattı bütçesini, yapılanları, yapılacakları ayrıntısıyla aktardı. Arkadaşlarımız da çok ciddi notlar düştüler kendi illeri bağlamında. Muhalefetten de tenkitler geldi, talepler de geldi; talep geldikçe biz bundan mutlu da oluyoruz. ‘ ifadelerine yer verdi.

‘YİRMİ YILDA EŞİ EMSALİ OLMAYAN ŞEYLER YAPMIŞIZ’

Muhalefet ve iktidar parti Milletvekillerinin bakanlıkla ilgili yatırım talepleri olduğu, bunun içinde bulunulan dinamik sürecin eseri bulunduğunu kaydeden Milletvekili Aydemir, ‘Ne kadar güzel; talep edelim. Noksanımız yok mu? Elbette var. Biz hep söylüyoruz, hayat çok dinamik bir süreç, noksan kalanlar olabiliyor, tamamlayalım ama bütün bütün "Yok." diyenler de var, mesela bir muhalefet Mİlletvekili "Yollara tapıyorsunuz." dedi, garip bir ifade. Yollara niye tapalım! Biz yol yapıyoruz, insanların emrine amade kılıyoruz, insanların hayatını kolaylaştırıyoruz. Her yaptığımız iş insana hizmet olsun diye yapılıyor çünkü insan mübarektir, çünkü "Hangi yana baksan benim veçhimi görürsün." buyuruyor Cenab- Hak; dolayısıyla, mezhebine, meşrebine, ırkına, dinine, hiçbir şeyine bakmadan insana hizmet maksatlı yatırımlar yapıyoruz, hizmetler yapıyoruz. Hele Ulaştırma Bakanlığımız... Yani yirmi yılda eşi emsali olmayan şeyler yapmışız. ‘ kaydını düştü.

AYDEMİR 2001 -2022 FARKINI PAYLAŞTI

Ulaştırma alanında gelinen zirve noktayı Erzurum özelinden örnek vererek anlatan Milletvekili Aydemir, ‘Biz 2001 yılında bu partiyi kurarken -bütün samimiyetimle söylüyorum, Erzurum özelinden not düşeceğim- ilçelerde teşkilatlanma çalışmaları yapıyoruz, ilçelere giderken ne zorluklar yaşadığımızı ben biliyorum. Şimdi otoban hükmünde yerler yapmışız, yollar yapmışız, esaslı işler yapmışız. Müteşekkiriz, Allah razı olsun. Bu ufku kim açıyor? Bu ufku Sayın Cumhurbaşkanımız açıyor, rotayı o çiziyor, başta Bakan Bey olmak üzere, Bakan Yardımcıları, nitelikleriyle hayata değer katıyorlar. Onlara eğer minnettarlığımızı ifade etmezsek nankör pozisyonu alırız. Nankör, Ekmek bilmeyen anlamına gelir. Ben kendi adıma Bakanımıza minnettarım, teşekkür ediyorum. ‘ dedi.

MUHALEFET YÖNETİMİNDEKİ BÜYÜKŞEHİRLERDE YAŞANAN KAYNAK İSRAFI

 Hükümetin tüm kaynakları halka hizmet yolunda kullandığı, muhalefetin ise Belediyelerde kaynakları heba ettiğini belirten Milletvekili Aydemir, ‘Bakın, İstanbul'u en iyi bilenlerden biri yakın zamanda bir basın toplantısında not düştü: "Para bulamıyoruz ki İstanbul'da yatırım yapalım, bütçemiz yeterli değil." diyen Belediye Başkanı ne yapıyor? Tanıtım için 114 milyon para ayırıyor. 114 milyon! Böylesine kendisiyle çelişen bir yaklaşım.’ İfadesine yer verdi.

1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ

Muhalefetin 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili eleştirilerine tepki veren Milletvekili Aydemir, ‘Bazıları şunu söylüyor: "Çetelere iş veriliyor." Ya, kendi arkadaşlarınıza hakaret ediyorsunuz, farkında değilsiniz.  Bakın, 18 Mart’ta gittik, Çanakkale Köprüsü'nün açılışını yaptık; Allah razı olsun, yapandan, katkısı olan herkesten. Ya, bu köprüyü yapan CHP'li bir müteahhit, milletvekilliği yapmış. "Çete." diyerek arkadaşlarınızı ilzam ediyorsunuz. ‘ dedi.

AYDEMİR’DEN MUHALEFETE: ‘HAZIR DEĞİLSİNİZ’

Milletvekili Aydemir, ‘Bakın, "İktidar olmaya namzet bir hâlimiz var." diyorsunuz ama yarın geldiğinizde mahcup olursunuz. Gelemezsiniz de yani öyle bir şey mümkün değil de göreceğiz Allah'ın izniyle. Çünkü samimi söylüyorum ki siz zihnen de bu işe hazır değilsiniz, kadro olarak da hazır değilsiniz. Tabii ki nitelikli isimler var, ben onları tenzih ediyorum, yanlış anlaşılmasın ama anlatımlarınızdan, aktarımlarınızdan hazırlıksız bir hâliniz olduğunu görüyoruz zaten.’ diye konuştu.

AYDEMİR 651 MİLYONLUK TASARRUFA DİKKAT ÇEKTİ

e-Devlet projesiyle ikametgah sorgulamasından 651 Milyonluk tasarruf yapıldığını vurgulayan, ‘hizmet ehli olmak için kendinizi vatana hasretmeniz gerekir’ kaydını düşen Milletvekili Aydemir, muhalefete, ‘Görüyor musunuz? Bunlar bizimle oluyor. Uydu haberleşmede eşi, emsali olmayan noktala gitmişiz. Nasıl oluyor? Kadro nitelikliyse, bir de vatana kendinizi hasrediyorsanız olur.’ dedi.

KARGAMIŞ SALDIRISI VE MUHALEFETİN YAKLAŞIMI

Konuşmasında Gaziantep’in Kargamış ilçesine yapılan roketli saldırıyı telin eden Milletvekili Aydemir, muhalefetin saldırıyla ilgili değerlendirmelerine sert tepki gösterdi. Milletvekili Aydemir, ‘‘Karkamış'ta elim bir hadise yaşandı. Kitapsız, imansız, vicdansız, dinsiz PKK/PYD attı oradan roketi, bir evladımız ki sizin milletvekilinizin yeğeni -değil mi - şehit oldu öğretmenle beraber ve bunu değerlendirirken bir gazeteci, sözüm ona gazeteci... Gazeteci olduğum için onlardan da utanıyorum, samimi söylüyorum, isim açmıyorum da tiksinilecek şey. Rahmetli Attila İlhan'ın bir kaydı vardı "Bu ülkenin asgari yüzde 10 hain kontenjanı var." diyordu ya, bunu biraz daha çıkarmak lazım; rahmet olsun diyorum. Ya, bir gazeteci çıkıyor, üstelik de yaşı kemale ermiş birisi, diyor ki: "Misille kardeşim, bu bir misilleme; biz oraya gitmeseydik bu da olmazdı." Be kitapsız, İstiklal'deki hadiseye sen ne diyeceksin? Böyle bir şey olur mu? Bunlar sözüm ona şunu yapmaya çalışıyorlar: "AK Parti yıkılsın, Cumhurbaşkanımız gitsin, vatan yok olsun, bitsin." Böyle bir yaklaşım. Bakın, bunu milletimiz biliyor, milletimiz görüyor, milletimiz her şeyin farkında ve samimi söylüyorum ki müşteki hâli olanlar bile, varsayalım ki şu fiyat artışlarından yana mutazarrır bir hâli var insanların "Ya acaba..." gibi ikircikli bir düşüncede, şunları görünce bütün bütün, yeniden "Yahu, AK Parti olmazsa biteriz, Cumhurbaşkanımız olmazsa yok oluruz." noktasına geliyorlar. Bunları bizzat biz yaşıyoruz, görüyoruz ve göreceksiniz, yaşayacaklarınızı göreceksiniz. İnsan şunu yapar hiçbir şey olmasa: Bize yönelen bir saldırı var değil mi? Bunu bir kınayalım, saldırının adını koyalım; burada bile yoksunuz. Hizmetleri inkârda zaten mahirsiniz de hiç değilse kendi oturduğumuz zemini yok etmeye çalışanlar var. ‘ kaydını düştü.

 AYDEMİR’DEN KÜRTLERİN İSTİSMAR EDİLMESİNE SERT TEPKİ  

Milletvekili Aydemir, ‘Bakın, ben burada altını çiziyorum, diyorum ki: Ben Erzurum Milletvekiliyim, Kürt kardeşlerimi çok yakından tanıyan birisiyim -Kürt'ü istismar edenler var, kitapsızlar- Kürt kadar vicdanlı, imanlı, bu vatana mensubiyet duyan başkası yoktur diye düşünüyorum. Onları istismar edenlere karşı bir duruşumuzun olması lazım, değil mi? Hadi hizmetleri görmüyorsunuz, yahu şu yıkım hareketine karşı müşterek hareket edelim; orada bile yoksunuz. Dolayısıyla bu bir büyük nakısadır, noksandır; bunun altını çiziyorum. ‘ dedi.

AYDEMİR TÜNEL YATIRIMLARINI GÜNDEME TAŞIDI

Sunumunun son bölümünde Erzurum’la ilgili notlar düşen Milletvekili Aydemir, ‘Pirinkayalar'a müteşekkiriz, hakikaten Erzurum-Artvin yolunu tünellerle donattınız, Pirinkayalar da çok özel oldu; Allah sizden razı olsun. Bir başkası: Kırık ve Dallıkavak için gayretinizi biliyoruz, çok yakın zamanda hayatiyet bulacak ama bizim için en mühim projelerden birisi de Palandöken Tüneli, biliyorsunuz; Tekman'ı Erzurum'a 39 kilometrelik bir mesafe hâline getirecek. ‘ dedi.

 ‘ERZURUM’DA 57 MERKEZDE SORUN ÇÖZÜLDÜ’

AK Parti Erzurum Milletvekili, Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmenle birlikte Bakan Karaismailoğlu’na ilettikleri bir sorunun anında çözüldüğünü belirten Milletvekili Aydemir, ‘Değerli Bakanım, yazın size Recep Akdağ Bakanım, Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen Bey'le geldik, talebimiz şuydu: Telefon çekmeyen yerler var, mahalleler var, köyler var. Allah razı olsun, 57 merkezde müzahir oldunuz, bir hâl yoluna girdi ama yetmedi, dahasını istiyoruz, burada da mutlaka ama mutlaka yardımcı olmanız lazım.’ diye konuştu.

AYDEMİR TRAFİKTEKİ AĞAÇLANDIRMAYA DİKKAT ÇEKTİ

Genel bazda, özellikle trafikte yaşanan bir soruna da işaret eden Milletvekili Aydemir, ‘Kavşak alanları; neresi olursa olsun oralarda bir ağaçlandırma yapılıyor. Şimdi, arabayla geçerken, ağaçlardan karşı tarafı göremiyorum ve ne oluyor? Kazalar o sebepten dolayı ciddi ciddi artış gösteriyor. Buna dönük, Ulaştırma Bakanlığının bir tahdit getirmesi mümkün müdür, belediyelerle görüşmesi mümkün müdür? Mutlaka bunu da ben özellikle dikkatinize sunuyorum. Bütçemiz inşallah bereketli olacak. Hayırlı uğurlu olsun diyorum. ‘ dedi

 
Erzurum kahraman polisi konuşuyor
 
‘Tarihi bir hesaplaşmanın içindeyiz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DAP BKİ’den Gastronomi projesine destek
Arapgir’de Doğu Anadolu Projesi (DAP) destekli Berenge Mahallesi’nde yapımı ...
DAP BKİ’den yem üretimine destek
Bitlis'in Güroymak Tarım ve Orman Müdürlüğü, hayvancılığı geliştirmenin ...
Hayata önde başlıyorlar
Erzurum Çalışama ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde iş kulübü eğitiminin standartlarına ...
 
Bölgenin yöresel ürünleri dünya pazarına açılıyor
“KUDAKA ve Gençlerle Verimliliğimizi Artırıyor, Coğrafi İşaretli Üretimimizi ...
Erzurum teşvikli yatırım verileri açıklandı
ÖZEL - Erzurum’da 2022 Eylül ayı kaydında 1 bölgesel; bu yılın Ocak – ...
KUDAKA destekliyor, istihdam artıyor
“Gençlerden Aldığımız Güçle Koruge Boru İmalatında Erzurum’u Cazibe Merkezi ...
 
TOBB Ekim ayı Erzurum verilerini paylaştı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da Ekim ayında 35 yeni şirket kurulurken, ...
Erzurum’un 10 aylık çek verileri açıklandı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da Ekim ayında 1.0 milyar TL tutarında ...
Erzurum 2’inci sırada
ERZURUM gazetesi - ÖZEL - Erzurum’da bu yılın Ocak – Ekim diliminde tahakkuk ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri