Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>SİYASET
20 Mart 2023 Pazartesi - 11:07

Aydemir: ‘Nevruz kardeşlik ve birlik mesajıdır’

Nevruz Töreninde katılımcılara seslenen Milletvekili Aydemir, ‘Türk Dünyasının birlik, beraberlik ve kardeşliği ifade eden Nevruz Bayramını tebrik ediyor, Nevruz manasında dirlik, istikrar ve güven ortamının ilelebet devamını diliyoruz. ‘ mesajını paylaştı.

Aydemir: ‘Nevruz kardeşlik ve birlik mesajıdır’

AK Parti Milletvekili Aydemir, Türkiye’de 11 ilde yaşanan asrın felaketinde Türk Dünyasının acıları dindirme, yaraları sarma, dayanışma ve paylaşmada seferber olduğunu belirterek, ‘Yüreklerini Türkiye’ye açan kardeşlerimize, Türk Dünyasına minnettarız. ‘ dedi.

Kazakistan seçimlerine gözlemci olarak katılan AK Parti Erzurum Milletvekili TÜRKPA Üyesi ve TBMM Türkiye-Türkmenistan Dostluk Grubu Başkanı İbrahim Aydemir, ‘Seçim sonuçlarının Kazakistan ve Türk Dünyası için hayırlara vesile olmasını diliyoruz. ‘ dedi. 

Kazakistan seçimleri düzeyinde Almatı’da çok sayıda sandık merkezi ziyareti yapan Milletvekili Aydemir, seçimlerin huzur içinde gerçekleştiğini berterek, ‘Sükunetle geçen seçimler Kazakistan için hayır, uğur getirsin inşaallah. ‘ niyazında bulundu. Sandıkların kapanışına ve oy sayımı sürecine iştirak eden Milletvekili Aydemir, Kazakistan’da evlerinde oy kullanan engelli seçmenleri evlerinde ziyaret etti.

KAZAK TÜRKLERİNİN DUALARI

Milletvekili Aydemir, ‘Her birinin Türkiye sevdası anlatılamaz.  Yaşı 90’a varan karı-koca büyüklerimizin ülkemiz için yaptıkları dualar yürek ferahlatıcıydı. Dualarına aminlerle ortak olma bahtiyarlığını yaşadık. ‘ dedi.

AYDEMİR SEÇİMLERDE GÖZLEMCİLİK YAPTI

Kazakistan’da 5 yıl boyunca Parlamentonun alt kanadı Meclisin yanı sıra 17 il ve 3 büyükşehrin yerel meclislerinde görev alacak milletvekillerinin seçileceği seçimlerde TÜRK-PA adına gözlemci olarak katılan Milletvekili Aydemir, Almatı’da incelemelerde bulundu, seçim sürecindeki gelişmeleri kaydetti, Kazakistan Türklerinin Türkiye için yaptıkları hayır dualarına ortak oldu.

AYDEMİR NEVRUZ COŞKUSUNU PAYLAŞTI

El Farabi Üniversitesinin düzenlediği Nevruz törenlerine katılan Milletvekili Aydemir, “Kazak Ulusal Araştırma Teknik Üniversitesi” tarafından konuk edildi, direktör Hoca Adilbey’den üniversite ve üniversitenin Türk Dünyasına yönelik çalışmaları hakkında bilgi aldı.

AYDEMİR TÜRK DÜNYASINA SESLENDİ

Nevruz Töreninde katılımcılara seslenen Milletvekili Aydemir, ‘Türk Dünyasının birlik, beraberlik ve kardeşliği ifade eden Nevruz Bayramını tebrik ediyor, Nevruz manasında dirlik, istikrar ve güven ortamının ilelebet devamını diliyoruz. ‘ mesajını paylaştı.

Milletvekili Aydemir, ‘Kazakistan’ın dünyada ün yapmış El Farabi Üniversitesinin düzenlediği Nevruz törenlerine Başkonsolosumuz Ali Rıza Akıncı kardeşimle iştirak ettik. Kazak Türkü’nün İstiklal Marşımızı kopuzla çalması tek kelimeyle muhteşemdi. Rektör Hocamız Canseyit Tüymebayev’e şükran borçluyuz. ‘ dedi.

AYDEMİR’DEN KAZAKİSTAN’A KARDEŞLİK TEŞEKKÜRÜ

Asrın felaketini yaşayan Türkiye’ye dayanışma, yardımlaşma ve paylaşımda yarışan Kazakistan halkına minnettarlığını sunan Milletvekili Aydemir, ‘Yaşadığımız deprem felaketi sonrasında Kazakistan Almatı Başkonsolosumuz Sn. Ali Rıza Akıncı kardeşimiz öncülüğünde ülkemize devasa yardımlar ulaştıran Türk ve Kazakistanlı kardeşlerimizle bir araya geldik. Gönlü gani, hamiyetperver kardeşlerimizle iftihar ediyoruz. ‘ dedi.

AYDEMİR KAZAK TÜRKLERİNİN DÜĞÜN SEVİNCİNE ORTAK OLDU

TBMM TÜRKPA üyesi Milletvekili Aydemir, davet edildiği düğün töreninde Türkiye aşığı Kazakistanlı Rahile ile Muhammed’in mutluluklarını paylaştı. Milletvekili Aydemir, ‘Gençlerin Türkiye’deki deprem için yüreklerindeki derin acıyı hissettik. Kardeşlik böyledir. ‘ paylaşımında bulundu.

Almatı’nın en değerli adreslerinden biri de Kosteyev sanat müzesini ziyaret eden Milletvekili Aydemir,  muhteşem sanat eserlerini inceledi, Türk Dünyasına ilham veren yaklaşım ve hedeflerinden dolayı sanatçıları kutladı.

AYDEMİR’DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Kazakistan’daki çalışmaları sırasında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz’ın annesinin vefatını öğrenen Milletvekili Aydemir, ‘Sayın Yılmaz’ın muhterem annesi Saadet Yılmaz büyüğümüze Allah’tan rahmet; değerli Bakanımız şahsında bütün aileye başsağlığı ve sabır diliyoruz. Mekanı cennet olsun. ‘ ifadeleriyle taziyelerini sundu.

 
Erzurum’da 'İlk Evim Arsa’ kuraları çekilecek
 
Ailelerin evlat nöbeti kararlılıkla devam ediyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli’den Çanakkale Ruhu mesajı
Doğal felaketlerin enkaz ve yıkımını kaldırmanın, yaraları sarmak için ...
Açıkkapı: ‘Bu acı bir şeydir'
AK Parti Genel Merkez Teşkilat Koordinatörü Açıkkapı: ''Maalesef birçok ...
Aydemir Kazakistan seçimlerinde gözlemci oldu
Kazakistan’da 5 yıl boyunca Parlamentonun alt kanadı Meclisin yanı sıra ...
 
Küçükoğlu: ‘Diriliş Ruhunu Ebediyen Yaşatacağız’
AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu 18 Mart Şehitleri Anma ...
Aydemir’den muhalefete: ‘İnsanın vicdanı sızlar’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, CHP Genel Başkanı Kemal ...
Kahraman’dan tarihi açıklama
Eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Ayasofya Camii'nin geçirdiği tarihi ...
 
MHP Cumhurbaşkanlığına Erdoğan’ı aday gösterdi
Milliyetçi Hareket Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan oldu.
YSK’dan Propaganda dönemi açıklaması
Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri propaganda döneminde ...
AK Parti temayül yoklama tarihi değişti
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, “MYK kararına göre aday ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri