Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
Atatürk Üniversitesi yeniden akredite edildi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
ETD ve  Türk Ocakları’ndan 24 Nisan tepkisi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
TÜBİTAK başarıyı ödüllendirdi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Tunceli yolunda heyelan tehlikesi
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
Ermenilerin katlettiği şehitler dualarla anıldı
HABERLER>EĞİTİM
10 Şubat 2023 Cuma - 18:29

Atatürk Üniversitesi depremzedelerin yanında

Kahramanmaraş merkezli peş peşe meydana gelen ve toplamda 10 ilde yıkıcı etkiler oluşturan depremler sonrasında Atatürk Üniversitesi hızlı bir şekilde organize olarak deprem bölgesine yardım seferberliği başlattı.

Atatürk Üniversitesi depremzedelerin yanında

Kahramanmaraş merkezli peş peşe meydana gelen ve toplamda 10 ilde yıkıcı etkiler oluşturan depremler sonrasında Atatürk Üniversitesi hızlı bir şekilde organize olarak deprem bölgesine yardım seferberliği başlattı.
6 Şubat Pazartesi günü saat 04.17’de gerçekleşen depremin ardından dünyanın en büyük felaketlerden birini yaşayan ülkemizde devletimiz, tüm birimleriyle harekete geçerek arama kurtarma çalışmalarını büyük bir titizlikle yürüttü ve çok geniş bir alana yayılan felaket bölgesindeki vatandaşların kayıplarını en aza indirmek için tüm tedbirleri ivedilikle aldı.
Atatürk Üniversitesi de bu büyük afetin sonuçlarının üstesinden gelmek için çalışmalarını ilk günden itibaren sürdürüyor. Bu kapsamda; ilk andan itibaren üniversite yönetimi olarak depremle ilgili kriz yönetim stratejisinin belirlendiği toplantıyla arama kurtarma ve sağlık çalışmalarında görev alacak profesyonel bir ekip oluşturuldu.
100 Kişilik Ekip Deprem Bölgesinde
15 doktor, 29 sağlık personeli, 2 deprem uzmanı, 3 acil yardım ve afet yönetim uzmanı, 2 iş sağlığı ve güvenliği uzmanı, 3 iş makinesi operatörü ve üniversitenin çeşitli birimlerindeki 46 teknik personel ve arama kurtarma ekibinden oluşan 100 kişilik ekip; beraberinde sağlık, giyim, gıda ve arama kurtarma çalışmalarında kullanılacak malzemelerin yer aldığı 4 araçlık konvoyla yola çıktı ve akşam saatlerinde Malatya’ya ulaştı.
Sağlık ekibinde yer alan doktor ve hemşireler muhtelif hastanelerde göreve başladı. Teknik ekip ise Malatya merkezde arama-kurtarma faaliyetlerine katıldı. Kurulan çadır mutfakta 2 aşçı ile depremzedelere hizmet vermeye devam ediyor. Gönderilen ilk ekibin ardından arama ve kurtarma çalışmalarında deneyimli gönüllü başvuru çağrısı yapılarak AFAD’a yönlendirildi.
Deprem Raporu Kamuoyu ile Paylaşılacak
Bunun yanında, İnşaat Mühendisliği Bölümü ve Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezinden ilgili öğretim üyeleri bölgedeki olası riskleri inceleme ve tespit etme noktasında çalışma yürütmeleri için görevlendirildi ve bölgeye gönderildi. Ekibin olay yeri incelemeleri ve çalışmaları sonucunda hazırlayacakları rapor kamuoyu ile paylaşılacak.
Bölgeye İlk Günden İtibaren Yardım Malzemesi Akışı Sağlandı
Diğer yandan tüm mensuplara yapılan duyuruyla AFAD’ın belirlediği ihtiyaç listesi kapsamında Atatürk Üniversitesi Kalkındırma Vakfı bünyesinde bir yardım kampanyası başlatıldı, başta Atatürk Üniversitesi Özel Vakıf Okulları öğrencileri ve velileri olmak üzere akademik ve idari personel ile hayırsever vatandaşlar tarafından toplanan yardımlar AFAD ile koordinasyon kurularak depremden bir gün sonra araçlarla Malatya’ya ulaştırıldı. Ayni yardım kampanyası devam etmekte olup AFAD tarafından güncellenen ihtiyaç listelerine uygun olarak bölgeye sevkiyat sürdürülüyor.
Bağış Hesap Numaraları Personel ile Paylaşıldı
Ayni yardımların yanı sıra nakdi yardımda bulunmak isteyen üniversite mensuplarına yönelik duyurular yapılarak AFAD Deprem Bağış Hesap numaraları personel ile paylaşıldı. Atatürk Üniversitesi Yardımlaşma ve Dayanışma Fonundan AFAD deprem bağış hesabına para yardımı yapıldı.
Üniversite Ekmek Fabrikasından 75 bin 500 Ekmek Üretildi ve Gönderildi
Atatürk Üniversitesi Gıda ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi pilot ekmek fabrikasında hem Atatürk Üniversitesi adına hem de Kızılay ve Erzurum Ticaret Borsası adına şimdiye kadar 75 bin 500 ekmek üretildi ve Kızılay eliyle deprem bölgesine gönderildi.
Deprem Bölgesinde İkamet Eden Öğrencilerle İletişime Geçildi
Bunların dışında depremden etkilenen üniversite öğrencileri için iletişim hattı kuruldu. Deprem bölgesinde bulunması muhtemel 6 bin 500 öğrenciyle iletişime geçilerek ihtiyaçları durumunda irtibat kurabilecekleri telefon numaraları ve e-posta adresi kendileriyle paylaşıldı. Ayrıca ilgili birimler tarafından depremzede öğrenci ve personele ilişkin psikolojik destek sağlama konusunda çalışmalar başlatıldı.
Hastane Depremzedeler İçin Hazırlandı
Atatürk Üniversitesi hastanesinde deprem bölgesinden gelebilecek yaralılar için yoğun bakım ve servislerde alanlar hazırlanarak gerekli düzenlemeler yapıldı. Üniversite mensupları, kan bağışı konusunda bilgilendirerek hangi noktalarda kan vereceklerine ilişkin yönlendirmeler yapıldı.
Rektör Çomaklı: “Atatürk Üniversitesi Olarak Aziz Milletimizin Yanındayız”
Yaşanan afetle ilgili bir değerlendirmede bulunan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlü, aziz Türk milleti ise fedakâr ve yardımseverdir. Ülke ve millet olarak birlik ve beraberlik içinde bu felaket günlerini geride bırakacağımıza olan inancımız tamdır. Biz de hem bölgeye gönderdiğimiz ekiplerimiz ve yardım malzemelerimizle hem de üniversitemiz konukevlerinde misafir ettiğimiz depremzedelerimizle milletimizin yanında olmayı sürdürüyoruz. Bu vesileyle, böyle bir felaketin ve acının bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar, yaralanan vatandaşlarımıza ise acil şifalar diliyoruz. Atatürk Üniversitesi olarak aziz milletimizin yanında olduğumuzu ve her türlü destek için tüm kaynaklarımızı seferber ederek hazır bulunduğumuzu bir kez daha bildirmek istiyorum” dedi.

 
Karayazılı Analar depremzedeler için seferber oldu
 
Kırıkhan’da depremzedelerin yardım teşekkürü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yardım için seferber oldular
Erzurum Kızılay Derviş Hopikoğlu Anaokulu Müdürü Eda Saygı öncülüğünde ...
Üniversite açılışları ikinci bir duyuruya kadar ertelendi
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ...
ATAUNİ 3. yardım tırı deprem bölgesinde
Tüm ülkeyi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremin yaraları sarılmaya ...
 
ATAUNİ senatosundan taziye ve destek mesajı
Atatürk Üniversitesi Senatosu tarafından taziye mesajı yayımlandı.
ETÜ yardım kampanyası başlattı
Deprem bölgesinde mağduriyet yaşayan vatandaşlar için başlatılan yardım ...
ETÜ Deprem Bölgesi için harekete geçti
Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve çok sayıda şehri ...
 
ATAUNİ’den deprem bölgesine destek
Erzurum Valiliği tarafından Hatay’a görevlendiren Atatürk Üniversitesi ...
Kan vermeye gitti, evinin yıkıldığını öğrendi
Atatürk Üniversitesinde okuyan Adanalı Göznur, depremde yaralananlar için ...
12 ilde daha yükseköğretime ara verildi
YÖK Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası Antalya, Bingöl, Elazığ, Erzincan, ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri