Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>SİYASET
13 Mart 2023 Pazartesi - 17:08

AK Parti’de aday adayı başvuru mesaisi

AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, basın mensuplarıyla bir araya gelerek 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Milletvekilliği seçimi aday adayı başvuruları ve temayül yoklamaları ilgili bilgiler verdi.

AK Parti’de aday adayı başvuru mesaisi

AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, basın mensuplarıyla bir araya gelerek 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Milletvekilliği seçimi aday adayı başvuruları ve temayül yoklamaları ilgili bilgiler verdi. İl binasında Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve Seçim İşlerinden sorumlu İl Başkan Yardımcısı ile birlikte düzenlediği toplantıda yönetim kurulu listesinin de oluşturulduğunu, genel merkez onay sürecinde olduğunu dile getiren Başkan Küçükoğlu, canhıraş bir çabayla hazırlıkların sürdüğünü ifade etti. 1 Mart 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile Erzurum İl Başkanlığı görevine getirildiklerini hatırlatan Başkan Küçükoğlu, “14 Mayıs tarihinde yapılacak olan Milletvekilliği ve seçimleri öncesinde aldığımız bu vazifenin ne kadar zorlu ve ehemmiyet gerektirdiğinin farkında olarak hazırlıklarımızı devam ettiriyoruz. Bir haftayı aşkın süredir vatandaşlarımız ve partililerimizin yoğun ilgisinin bizleri ziyadesiyle mutlu ettiğini de burada belirtmeden geçemeyeceğim. Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanan seçim takvimi hepinizin malumudur. Cumhurbaşkanımızın seçimlerin yenilenmesi kararı üzerine Yüksek Seçim Kurulu yapmış olduğu toplantıda, 14 Mayıs 2023'ü cumhurbaşkanı ve 28'inci dönem milletvekili seçimlerinin yapılma tarihi olarak belirlendiğini hatırlatmak istiyorum” dedi.

İSTİFA SÜRECİ BAŞLADI

Milletvekilliği seçiminde kamu görevlilerinin istifasına ilişkin sürecin başladığını kaydeden Başkan Küçükoğlu, “İstifalar 16 Mart Perşembe günü saat 17.00’da sona erecektir. Aday usul ve esasları kapsamında, müracaatların il başkanlıkları ve genel merkez nezdinde alınması kararı verildi. Aday müracaatları 16 Mart Perşembe günü saat 21.00'e kadar devam edecektir. Başvuru aidatının bu dönem alınmayacağını Sayın Cumhurbaşkanımız seçim yenileme kararı verirken açıklamıştı. Aidatların bunun yerine deprem bölgesi hesapları kapsamında AFAD'a bağış şeklinde ödenmesine karar verildi.    Bağışlar da erkek aday adayları için 20 bin lira, kadın ve genç adaylarımız için 10 bin lira, engelli adaylarımız için de 5 bin lira şeklinde olacak. Bağışların yalnızca kamu bankalarındaki hesaplara yatırılması geçerli olacak. Bunun yanında Adaylık başvuruları AK PARTİ Genel Merkezi’ne veya İl Başkanlıklarımıza alındı belgesi karşılığında bizzat yapılacaktır. Başvuru belgeleri ve başvuru şekilleri hakkında il ve ilçe başkanlıklarından öğrenilebilir.” şeklinde konuştu.

TEMAYÜL YOKLAMASI HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

Türkiye Genelinde AK Parti il başkanlıkları tarafından yapılması planlanan temayül yoklamalarının bu seçimde de devam edeceği bilgisini veren İl Başkanı Küçükoğlu, “Bu kapsamda 'e-temayül' şeklinde yapacağımız teşkilat temayül yoklamasını, bütün Türkiye'de tek günde, 19 Mart itibarıyla saat 10.00-17.00 arasında yapmış olacağız. Mevcut milletvekillerimizin temayüllerde listede olmayacağını da bilmenizi isterim. Buradan siz değerli basın mensupları aracılığıyla teşkilat mensuplarımıza delegelerimize Milletvekili adaylarımızın belirleneceği temayül yoklamalarına azami katılım sağlamalarını rica ediyorum. Adaylarımızın seçiminde teşkilat mensuplarımızın iradesinin en sağlıklı bir şekilde aday listesine yansıması için katılımlar önem arz etmektedir.” diye konuştu.

BAŞARILARIMIZI DEVAM ETTİRİP ZAFERLE TAÇLANDIRACAĞIZ

Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanan seçim takviminde son aday listelerinin 8 Nisan 2023 saat 17.00’a kadar kabul edileceğini hatırlatan Başkan Küçükoğlu, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü. “Son olarak şunları söylemek istiyorum. 2002 yılından itibaren her seçimde birinci parti olarak iktidarı göğüsleyen AK PARTİ için şüphesiz tüm seçimler ayrı bir önem arz etmektedir. 2023 yılında yeni hedeflere ve yeni reformlara imza atmayı ilke edinen partimiz bu seçimde de yüzde 51 barajını rahat bir şekilde aşmak için disiplinli çalışmasından ödün vermeyecektir. 14 Mayıs akşamı Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz için bir milat olacaktır.” dedi.  

 

 
Aileler direniyor evlatlarını Kandil’den istiyor
 
Nene Hatun'a vefa
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir: 'Milletimiz ferasetiyle liderinin yanında'
Aydemir, ‘Bu millet ferasetiyle basiretiyle devletinin, liderinin yanında ...
Küçükoğlu basın mensuplarıyla bir araya geldi
Erzurum AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, basın mensupları ile bir araya geldi.
Yurdagül: ‘Erzurum’un kurtuluşu bir destandır’
Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül, Erzurum’un ...
 
Küçükoğlu: ‘Erzurum şehitler yatağıdır’
Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 105. yılı nedeniyle bir kutlama ...
Doğu Anadolu bölgesi illeri 51 milletvekili çıkaracak
2022 ADNKS sonuçlarına göre YSK tarafından yapılan belirlemede Doğu Anadolu ...
Cumhurbaşkanlığı seçimi Resmi Gazete'de
Anayasa'nın 116. maddesi uyarınca TBMM genel seçimi ve Cumhurbaşkanlığı ...
 
Aydemir: ‘Muhalefet söylediklerinin tersini yapıyor’
Milletvekili Aydemir, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, ...
‘Türkiye Yüzyılının dayanağı analarımızın duasıdır’
Milli benliğimizi tarif edilir kılan, yüce milletimize özgü edep, iffet ...
Yurdagül kurum ziyaretlerini sürdürdü
MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül, Erzurum’daki temaslarıyla yoğun ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri