Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tavlaşoğlu projelerini paylaştı
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
Tekin: ‘Öğretmenlerin önerileri çok önemli’
İspir’de feci kaza: 1 ölü
İspir’de feci kaza: 1 ölü
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
Seçim güvenliği masaya yatırıldı
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
AK Parti Oltu’da iftarda buluştu
HABERLER>GUNCEL
23 Şubat 2023 Perşembe - 08:19

3 günde 4 bin 568 başvuru

Depremden etkilenen vatandaşların barınma ihtiyaçlarına yönelik olarak başlatılan “Evim Yuvan Olsun” kampanyasına 3 günde 4 bin 568 başvuru yapıldı.

3 günde 4 bin 568 başvuru

Depremden etkilenen vatandaşların barınma ihtiyaçlarına yönelik olarak başlatılan “Evim Yuvan Olsun” kampanyasına 3 günde 4 bin 568 başvuru yapıldı.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afetzede vatandaşların barınma ihtiyaçlarına yönelik Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından açıklanan "Evim Yuvan Olsun" destek kampanyası, hayırseverlerin kullanmadığı evlerin güvenli bir şekilde belirli süre ve şartlarda depremzedelere tahsis edilmesini amaçlıyor. Evim Yuvan Olsun kampanyası, üç ayak üzerine kuruldu. Yardımsever vatandaşlar, kampanyaya, “En az 3 ay bedelsiz tahsis”, “1 yıl indirimli bedelle kira” veya “kira desteği” ile katılabiliyor. Binlerce vatandaş başvurdu
Afetzedelerin sıcak bir yuvaya kavuşmaları için “Evim Yuvan Olsun” sloganıyla bir kampanya düzenlendi. İçişleri Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının koordinasyonundaki kampanyaya AFAD, Türkiye Sigorta, EmlakJet, Hepsiemlak ve sahibinden.com destek verdi. Kısa sürede yüzlerce vatandaş, depremzedelere belirli sürelerle evlerini tahsis etmek amacıyla “www.evimyuvanolsun.org” adresine başvurdu.
3 GÜNDE 4 BİNİN ÜZERİNDE BAŞVURU
Kampanyaya 3 günde 4 bin 568 bağış başvuru geldi. 3 bin 604 kişi evini 3 ay bedelsiz olarak depremzedelere tahsis etmek isterken 964 yardımsever vatandaş da evini 1 yıl süreyle indirimli bir şekilde kiraya vermek için başvuruda bulundu.
"VATANDAŞLARDAN TELEFON VE MESAJ ALDIK"
Kampanyayı tanıtan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, depremin ilk gününden itibaren vatandaşlardan kullanmadıkları evlerini tahsis etmek için telefon ve mesajlar aldıklarını belirterek, “Bunun sonucunda bu kampanyayı başlatmış olduk. Bu kampanya ile güvenli şekilde hayırsever vatandaşlarımızın evlerini afetzede vatandaşlarımızla buluşturmuş olacağız” dedi.
KAMPANYAYA VİDEOLU DAVET
Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, yapımı süren daireler önünde çekilen videoda, “Baykar’daki çalışma arkadaşlarımız için yeni inşa ettiğimiz ve bir ay sonra hazır hale gelecek 22 eşyalı daireyi Evim Yuvan Olsun kampanyası çerçevesinde bir yıl süreyle depremzede ailelerimizin kullanımına sunuyoruz. Depremin mağdur ettiği kardeşlerimizin acil barınma ihtiyacının karşılanabilmesi ve sıcak bir yuvaya kavuşabilmesi için imkanı olan herkesi bu güzel kampanyaya davet ediyorum” değerlendirmesini yaptı.
EN AZ 3 AY BEDELSİZ TAHSİS
www.evimyuvanolsun.org internet sitesinde “Evimi En Az 3 Ay Bedelsiz Tahsis Etmek İstiyorum” butonuna basanların başvuruları evin bulunduğu ilçenin kaymakamlığı tarafından yerinde incelenecek. Kaymakamlığın uygun bulduğu evler bedelsiz olarak kampanyaya dahil olacak. Kaymakamlık ile ev sahibi arasında “Ödünç Sözleşmesi” imzalanacak. Belirlenen depremzede aile eve kaymakamlık tarafından yerleştirilecek. 3 aylık süre yardımsever ev sahibinin isteğiyle 12 aya kadar uzatılabilecek.
BİR YIL İNDİRİMLİ KİRA
“Evimi İndirimli Bedelle 1 Yıl Süre İle Kiraya Vermek İstiyorum” diyenlerin başvuruları da yine evin bulunduğu kaymakamlık tarafından yerinde incelenecek. Kaymakamlık, istenen kira bedelinin evin gerçek ederinin belirgin bir şekilde altında olmasına bakacak. Kaymakamlığın evin uygunluğunu ve kira bedelinin indirimli olduğunu teyit etmesinin ardından ev, kampanyaya dahil edilecek. Kaymakamlık ile ev sahibi arasında “kira sözleşmesi” imzalanacak. Belirlenen depremzede aile eve kaymakamlık tarafından yerleştirilir. Ev için belirlenen kira bedeli, AFAD hesabında toplanan kira bağışlarından karşılanacak.
KİRA BAĞIŞI
Kampanyanın yürütüldüğü internet adresinde “Depremzede Ailelere Kira Desteğinde Bulunmak İstiyorum” seçeneği de yer alıyor. Burada toplanan bağışlar, kampanya çerçevesinde indirimli olarak kiralanacak evlerin ödemelerinde kullanılacak.
DEPREMZEDELER NASIL SEÇİLECEK?
Depremzede aileler, AFAD ve İçişleri Bakanlığı birimleri tarafından belirlenecek. Evlere yerleştirme yapılırken engelli, yaşlı, düzenli tedavi gerektiren kronik hastalığı bulunan gibi dezavantajlı bireylerin bulunduğu aileler ile depremde aile fertlerini kaybetmiş çocuklu ailelere öncelik verilecek.
FATURALARI KİM ÖDEYECEK?
Evlerin; elektrik, su, doğalgaz faturaları, kaymakamlık tarafından karşılanacak. Ev sahiplerine ilave bir gider doğmayacak.
TÜRKİYE SİGORTA DEVREDE
Depremzedelerin kullandığı evin veya evdeki eşyanın zarar görmesi ihtimaline karşılık Türkiye Sigorta devrede olacak. Bu evlerin sigorta primleri, “Tek Yürek Bina” ve “Eşya Sigortası” Türkiye Sigorta tarafından karşılanacak.
SİTELERDEN BAŞVURU YAPILIYOR
Türkiye’nin en büyük emlak listeleme platformlarından emlakjet.com, hepsiemlak.com ve sahibinden.com, zingat.com sahip oldukları müşteri portföyünü kampanyaya yönlendirecek. Evini depremzedelere açmak isteyenler, istedikleri bir platformdan başvuru formu doldurarak kampanyaya katılabilecek. Bu platformlarda doldurulan başvuru formları, kurulan entegrasyon ile İçişleri Bakanlığının sistemlerine iletilecek.

 
Yanık: 'Bin 314 çocuk ailelerine teslim edildi'
 
Deprem soruşturmasında tutuklu sayısı 160'a yükseldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Orhan: ‘Hepimizin sol yanında bir kent var artık’
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ‘Hepimizin sol yanında ...
Anadolu: Kardeşlik Coğrafyası
Üç Ayları tutan nineler, Pazartesi – Perşembe oruçlarıyla yürekleri durulanan ...
Dadaşlar bağışta yarışıyor
Depremin ilk gününden bu yana önce Adıyaman’da sonrada Malatya’da sahada ...
 
Erzurum’dan Adıyaman’a kardeşlik köprüsü
Sekmen, “Büyükşehir Belediyemizin tüm ağır iş makineleri, alt ve üstyapı ...
'Evim Yuvan Olsun' kampanyası detayları açıklandı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Evim Yuvan Olsun kampanyası ile hayırseverlerin ...
Erzurum’dan dayanışma örneği
Erzurum’da kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri, iş dünyası ...
 
Dadaş anasından örnek yaklaşım
Aşkale ilçesinde yaşayan İmran teyze, depremzedeler için birikimini hediye etti.
Depremzedelere destek ödemesi 
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), merkez üssü Kahramanmaraş ...
‘Gün bugündür’
Asrın Felaketinde yaraları sarmak, depremzedelere destek sunmayı öncelik ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri