Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da konut satışları düştü
Erzurum’da konut satışları düştü
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor 2. Yarıda 4’üncü sırada
Erzurumspor 2. Yarıda 4’üncü sırada
Türkiye 3 aday gösterdi
Türkiye 3 aday gösterdi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
HABERLER>GUNCEL
7 Temmuz 2022 Perşembe - 05:14

'Zulmün boyutları dünyadan gizleniyor'

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Urumçi Katliamı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Destici mesajında Doğu Türkistan’a destek verdi.

 Zulmün boyutları dünyadan gizleniyor

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Urumçi Katliamı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Destici mesajında Doğu Türkistan’a destek verdi.
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, 25 Haziran 2009 gecesi Çin’in Guangdong eyaletinin Shaoguan şehrinde, Han Çinlileri tarafından 2 Uygur Türkü’nün öldürülmesinin ardından çıkan olayları hatırlatarak, “Urumçi’de yapılan protesto gösterilerine, askeri bir saldırıyla müdahale eden Çin, binlerce Uygur Türkünü öldürdü, on binlercesini hapse attı, sürgüne gönderdi” dedi.
“ZULMÜN BOYUTLARI DÜNYADAN GİZLENİYOR”
Çin Halk Cumhuriyeti’nin Doğu Türkistan’da hiçbir kural tanımadan zulme devam ettiğini ve bu katliamın boyutlarının dünyadan gizlendiğini belirten Destici, “Bugün, olayların üzerinden 13 yıl geçmesine rağmen, Çin’in sivillere yönelik gerçekleştirdiği vahşi saldırısı sonucu, bölgede öldürülen, yaralanan, hapsedilen, sürgüne gönderilen, toplama kamplarında tutulan ve haber alınamayan insanların sayılarıyla ilgili, dünya kamuoyunun ve uluslararası kuruluşların elinde net bir bilgi bulunmuyor. Çin’in, tüm bölgeyi kapatması, Doğu Türkistan’da bulunan gazeteciler başta olmak üzere tüm yabancıları bölgeden çıkartması nedeniyle, bölgenin dünyayla iletişimi kesildi ve gerçekleştirilen katliam ile zulmün boyutları dünyadan gizleniyor. Çin yönetimi, hiçbir kural tanımadan, Doğu Türkistan’da, Türk kimliğini yok etmek amacıyla, Türkleri öldürüyor, hapsediyor, sayıları milyonları bulan Uygur Türkünü, Nazi taklidi toplama kamplarına gönderiyor, Türk ailelerin yanına Çinli erkekler yerleştiriyor, kadınları Çinlilerle evlenmeye zorluyor, kendince 'tehdit' olarak gördüğü her Türkü ya öldürüyor ya da hapse atıyor. Çin’le hasım olan ülkeler bile, asimilasyona, katliama, soykırıma maruz kalanlar Türk ve Müslüman olduğu için, yaşananları görmezden geliyor, Çin’le ilişkilerini, Doğu Türkistan’da yaşananlar sanki yokmuş gibi devam ettiriyor” ifadesini kullandı.
“DOĞU TÜRKİSTAN, BİNLERCE YILDIR TÜRKLERİN YURDUDUR”
Doğu Türkistan’ın esasen Türklerin yurdu olduğunu belirten Destici, “Doğu Türkistan esasen Çin toprağı da değildir. 1949 yılında, Doğu Türkistan Cumhuriyeti, haksız ve hukuksuz bir şekilde Çin tarafından işgal edilmiştir ve işgal bugün de devam etmektedir. Bu durum, aynı zamanda uluslararası toplumun ve uluslararası kuruluşların, iki yüzlülüğünün, ahlaksızlığının ve zalimliğinin yaşayan en önemli örneğidir. Rusya’nın ve Çin’in bölgenin kaynaklarına hakim olma mücadelesinin bedelini, aynı kanı taşıdığımız, aynı dili konuştuğumuz, aynı tarihe sahip olduğumuz, aynı inancı paylaştığımız kardeşlerimiz ödüyorlar. Milletimize, tarihimize, inançlarımıza karşı sorumluyuz. Gücümüz ne kadarına yetiyorsa o ölçüde kardeşlerimize destek olacağız. Asla vazgeçmeyecek, asla geri adım atmayacağız. Doğu Türkistan’daki zulüm devam ederken, Çin’le ilgili, 'dostluk', 'karşılıklı çıkarlar', 'bölgesel ve küresel dengeler' cümlelerinin yer aldığı hiçbir karara, hiçbir politikaya, hiçbir söze itibar etmeyecek, hiçbirini meşru kabul etmeyeceğiz” değerlendirmesini yaptı.

 
'Son FETÖ’cüye kadar teröristlerin kökünü kazıyacağız'
 
Uyuşturucu tacirlerine gece baskını: 7 gözaltı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Çocuklar İçin Mavi Kurdele Tak’
Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği ( UCİM) ‘in Çocuk ...
2 yıllık hasret sona erdi
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş 2 yıllık hasretten sonra yeniden ...
Başbağlar şehitleri dua ve gözyaşlarıyla anıldı
Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde 5 Temmuz 1993 tarihinde ...
 
Erzurum Milli Coşku yaşadı
Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Erzurum’a gelişinin ...
Milletvekili Aydemir: ‘Erzurum bir şehirden fazlasıdır’
Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘3 Temmuz milli kıyamın Erzurum’da tescili, ...
Erdoğan’dan asgari ücret müjdesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Asgari ücret Temmuz ayından geçerli ...
 
Haziran ayı en’leri açıklandı
Haziran ayının en çok konuşulan haber başlıkları çıkarıldı.
'Terörle mücadelede Türkiye’ye tam destek'
Stoltenberg, Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında imzalanan ortak memorandum ...
‘Kara Kuvvetleri Türk Milletinin gurur kaynağı’
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Kara Kuvvetlerinin 2231’inci kuruluş ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri