Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi Erzurum orman varlığını değerlendirdi
Çiftçi Erzurum orman varlığını değerlendirdi
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı
Nafiz Kotan’a vefa
Nafiz Kotan’a vefa
Ilıcalı Ailesi yasta
Ilıcalı Ailesi yasta
Bakan Tekin’den Diyarbakır annelerine destek
Bakan Tekin’den Diyarbakır annelerine destek
HABERLER>BÖLGEDEN
14 Şubat 2023 Salı - 11:21

'Allah bu aziz milletten razı olsun'

‘Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’ hakikatine yüreğini teslim eden vatandaşlar, Tunceli’den Kars’a, Hakkari’den Ağrı’ya, Erzurum’dan Erzincan’a depremzedelerle imkanlarını paylaşıyor, ekmeğini bölüşüyor.

 Allah bu aziz milletten razı olsun

‘Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’ hakikatine yüreğini teslim eden vatandaşlar, Tunceli’den Kars’a, Hakkari’den Ağrı’ya, Erzurum’dan Erzincan’a depremzedelerle imkanlarını paylaşıyor, ekmeğini bölüşüyor.

TEK AMAÇ ALLAH RIZASI

Onların her biri isimsiz kahraman. Tandır yakıp depremzedeler için ekmek pişiren Derecikliler, evindeki döşeğinden yün çıkarıp depremzedeler için çorap ören Bingöllü analar, evinin erzakını deprem bölgesine gönderen dadaşlar için tek amaç Allah rızası.

‘SAĞ ELİN VERDİĞİNİ, SOL EL GÖRMEMELİ’

‘Sağ elin verdiğini, sol el görmemeli’ hadisine yüreklerini ram eden, benlikten sıyrılıp biz olma şerefine eren, ‘Allah bir, kapısı bin’ düsturuna sadık milyonlar, Doğu Anadolu’dan deprem bölgesine yüreklerini gönderiyor.

AĞRI’YA GELEN DEPREMZEDELERİN YARALARI SARILIYOR

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol’un eşi ve Kızılay gönüllüsü Funda Varol, Ağrı’ya gelen depremzedelerle bir araya geldi. Merkez üssü Kahramanmaraş merkezli olan ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen ve Hatay’dan Ağrı’ya gelen 6 kişilik Güner ailesi Vali Varol’un eşi ve Kızılay gönüllüsü Funda Varol tarafından ziyaret edildi. Kızılay tarafından aileye psikososyal ve ayni yardımın yanı sıra Ağrı Valiliği tarafından nakdi destek sağlanacak.

BİNGÖL’DE DEPREMZEDELER KYK YURTLARINDA MİSAFİR EDİLİYOR

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından evleri yıkılan veya hasar gören vatandaşlar, Bingöl’deki KYK yurtlarında misafir ediliyor.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 2 büyük deprem, 10 ilde yıkıma neden oldu. Asrın felaketinde binlerce insan hayatını kaybederken, yine binlercesi yaralandı. Bir yandan deprem bölgesinde arama-kurtarma çalışmaları sürerken, bir yandan da depremin yaraları sarılıyor. Afet bölgesinde evi yıkılan veya hasar gören vatandaşlar, çevre illerdeki KYK yurtlarında misafir edilmeye başlandı. Bingöl’e de getirilen yüzlerce vatandaş, merkeze bağlı Kültür Mahallesi’ndeki Mürsel Paşa öğrenci yurdunda misafir ediliyor. Depremzedelerin günlük bütün ihtiyaçları burada karşılanırken, talepleri de valilik koordinesinde yerine getiriliyor.

“ŞU ANDA BURADAYIZ, CANIMIZ SAĞ”

12 kişilik ailesiyle Malatya’dan Bingöl’e gelen İbrahim Arslan, ilk depreme evlerinde ikinci depreme ise akrabalarının evinde yakalandıklarını söyledi. Evlerinin ağır hasarlı olduğunu belirten Arslan, “Depremden dolayı Bingöl’e geldik, burada KYK yurdundayız. Allah, devletimizden milletimizden razı olsun. Evimiz ağır hasarlı şuanda. İki tane aracımız vardı, çatı altında kaldı. Binlerce şükürler olsun şuan iyi durumdayız ama yardıma da ihtiyacımız var. Engelli abimiz var, babam rahatsız. Deprem oldu zaten evde yakalandık. Zor bela çıkabildik, üstümüze hiçbir şey alamadık. İkinci deprem olduğunda yine akrabalarımızdaydık, oradan da zor çıktık. Buraya bir arkadaşımız araba yolladı geldik. Şuan da buradayız, canımız sağ” dedi.

"DEPREMDE AKRABALARINDAN 9 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ"

İki büyük depremde akrabalarından 9 kişiyi kaybettiklerini aktaran Hayriye Tunç, “Deprem oldu biz çok korktuk. Dışarı çıkar çıkmaz geldik amcamlara onlar vefat etmişti. Bir artık bir şey görmedik. Ne yeme ne içme, çadır yoktu, cenaze çadırı getirmişlerdi bize. Cenazeler oldu, biz Bingöl’e geldik, Allah razı olsun bize de burada yer verdiler” şeklinde konuştu.

ŞERİFOĞULLARI, “YARALARIN EN HIZLI ŞEKİLDE SARILMASI İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ”

Deprem bölgesi Malatya’da incelemelerde bulunan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Yaraların en hızlı şekilde sarılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve toplam 10 ili etkileyen 7.7 ile 7.6 büyüklüğündeki deprem felaketinin 8'inci gününde de depremin en fazla etkilediği illerden biri olan Malatya’da incelemelerini ve çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede depremin ilk dakikalarından itibaren depremzede vatandaşlar için çalışmalara başlayan Başkan Şerifoğulları, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile birlikte depremde yıkılan ve hasar gören binaları inceledi.

Devletin tüm varlığı ile bölgede çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem felaketinin ilk dakikalarından itibaren yaraların en hızlı şekilde sarılması için personellerimizle birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Devletimizin tüm birimleri vatandaşlarımız için seferber olmuş durumda. Bizler de Elazığ Belediyesi olarak tüm gücümüzle kardeş şehir Malatya’mızın yanındayız. Yıkımın boyutu ne yazık ki çok ağır. Devlet millet kaynaşmasının çok güzel sergilendiği bu ortamda yaralarımızı hep birlikte saracağız. Bir kez daha depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralı vatandaşlarımıza ise acil şifalar diliyorum. Tüm Türkiye’nin başı sağ olsun. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın” dedi.

DERECİK DEPREMZEDELER İLE EKMEĞİNİ BÖLÜŞÜYOR

Hakkari’nin Derecik ilçesindeki başlatılan 'Derecik ekmeğini bölüşüyor' kampanyası vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından başlatılan yardım seferberliği tüm Türkiye’de olduğu gibi Irak sınırında bulunan Hakkari’nin Derecik ilçesinde de yardımlar aralıksız bir şekilde devam ediyor. Derecik Kaymakamlığı ile Derecik Müftülüğü tarafından başlatılan 'Derecik ekmeğini bölüşüyor' kampanyasına vatandaşlardan yoğun ilgi. Kadınların evlerinde bu sefer depremzedeler için tandır ekmeği pişirdi. Pişirilen ekmekle birlikte değişik ürünlerin yer aldığı malzemeleri çuvala dolduran vatandaşlar, Derecik Kaymakamlığı koordinesinde yardım toplama merkezine götürülüyor.

Yardımlarla ilgili bilgi veren Derecik İlçe Müftüsü Hakkı Demirel, "Ülkemizin belli bir bölgesinde yüzyılın afeti yaşandı. Tabii ateş düştüğü yeri yakıyor derler ama sadece düştüğü yeri değil en uzak noktada olan Derecik'teki halkımızın da yüreklerini yaktı. Kaymakamımızın koordinasyonunda bütün kurum ve kuruluşlarımız, halkımızın yoğun katılımı ve ciddi bir yardım kampanyası başlattık. Derecik İlçe Müftülüğü olarak tüm personelimizle sahadayız 'Derecik ekmeğini bölüşüyor' adı altında bir yardım kampanyası başlattık. Tüm köylerimizi gördüm her hanede kadınlarımız tandırlarını yakmışlar gece gündüz ekmek pişirmişler. Şu anda ortalama teslim aldığımız ekmek sayısı 80 bin civarında. Allah herkesten razı olsun. Tabii acılar paylaşıldıkça hafifliyor. Biz gidenleri geri getiremeyeceğiz ama oradaki insanlarımızın acılarını bir nebze de olsa giderirsek bizi mutlu eder" dedi.

HAKKARİLİ KADINLAR DEPREM BÖLGESİ İÇİN TANDIR BAŞINDAN AYRILMIYOR

Hakkarili kadınlar, deprem bölgesinin ekmek ihtiyacının giderilmesi için tandırlar yakarak bayatlama süresi uzun olan tandır ekmeği pişirmeye devam ediyor.

Hakkari il merkezi ve ilçelerinden deprem bölgesine yardımlar gönderilmeye devam ederken, sabahın ilk saatlerinden itibaren tandır başına geçen kadınlar ise bayatlama süresi uzun olan tandır ekmeği pişirip göndermeyi sürdürüyor.

Gazi Mahallesi’nde ikamet eden Zeki Ertuş’un ailesi, deprem bölgesinde en çok ihtiyaç duyulan ekmek için kolları sıvadı. Sabah saatlerinde tandır başına geçen anneler bir taraftan ekmek pişirdiler diğer taraftan da dua ettiler. Anneler, “Allah'ım deprem olduğu günden beri hiç uyumadık. Hayatını kaybedenlerin üzüntüsünü yaşıyoruz. Allah'tan dileğimiz bir daha depremlerin yaşanmamasıdır. Allah başka acı göstermesin" dediler.

Büyük bir özenle pişirilen ekmekler aynı gün valilik koordinasyon merkezine ulaştırılarak deprem bölgesine gönderiliyor.

KARS’TAN DEPREM BÖLGESİNE 91 TIR YARDIM GÖNDERİLDİ

Kars’tan deprem bölgesine toplam 91 tır yardım gönderildi. Gönderilen yardımlar deprem bölgesine ulaştı.

Kars Valisi/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün çağrısıyla başlatılan yardım kampanyası çığ gibi büyümeye devam ediyor. Vali Öksüz’ün çağrısı üzerine harekete geçen Karslılar, deprem bölgesine yardımda bulunmak üzere adeta birbirleriyle yarıştı.

Kars Valiliği öncülüğünde deprem bölgesine depremzedelerin ısınma ihtiyacını karşılamak üzere 1 tır soba ile birlikte 2 tır hayvan yemi, 1 tır çadır ve 5 tır konteyner gönderilirken, Kars’tan deprem bölgesine bugüne kadar toplam 91 tır yardım gönderildi.

Kars Valiliği öncülüğünde başlatılan yardım kampanyası tüm hızıyla devam ederken, vatandaşların yardım kolileri ise AFAD koordinasyon merkezi ile Kars Belediye Başkanlığında toplanıyor. Toplanan yardımlar daha sonra ihtiyaca göre depremden etkilenen illere gönderiliyor.

Konuyla ilgili olarak Kars Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Kars'tan kurduğumuz gönül köprüsüyle dayanışmamız devam ediyor. Hayırsever vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz" denildi.

SARIGÜL NİNE’DEN BİR BÜYÜK HAREKET DAHA

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin vurduğu 10 ile ülke genelinde yardım seferberliği başlatıldı. Kars’ın Akyaka ilçesi Karahan Köyünde yaşayan 70 yaşındaki Sarıgül nine, yardım seferberliğini öğrenince, düvesini satarak depremzedelere bağışladı. Düveyi 13 bin TL'ye satan Sarıgül nine, karşılığında aldığı parayı da depremzedelere bağışlamak üzere köy muhtarı oğlu Selahattin Kaçan'la Akyaka Kaymakamlığına gönderdi.

Doğu Anadolu Bölgesi’ne elektrik dağıtım hizmeti veren Aras EDAŞ Genel Müdürü Fikret Akbaş, yaşlı kadının bu anlamlı yardımına duyarsız kalmayarak, yeni bir düve satın alıp Sarıgül Nineyi ziyaret etti.

Satılan düvenin alan kişi tarafından il dışına gönderildiği için yeni bir düve alan Fikret Akbaş, Sarıgül Ninenin evinde bu düveyi de depremzedelere bağışlanmasını istediğini duyduğunda “Biz size sürpriz yapalım dedik ama siz bize sürpriz yaptınız” dedi.

Sarıgül nine yaptığı bağış için, “Ben çok bir şey vermedim, Allah ölenlere rahmet, kalanlara sabır versin. Cumhurbaşkanımızı, askerimizi, milletimizi, tüm devlet büyüklerimizi üzerimizden eksik etmesin” diye konuştu.

Gelen hediyeyi de depremzedelere bağışlayan Sarıgül Nine, Fikret Akbaş’tan bir istekte bulunarak, “Sabah ezanda sokaktaki çeşmeden abdest alıyorum, sokak karanlık olduğu için bir adet sokak lambası istiyorum” dedi. Fikret Aktaş yanında bulunan Aras EDAŞ Kars Koordinatörü Ahmet İsabeyoğlu’na ilgili direğe armatürün hemen yapılması talimatını verdi ve kısa sürede armatür montajı yapıldı.

ACIYI PAYLAŞMAK GÖREVİMİZ

Depremin ilk anından bu yana hizmet bölgelerinde bulunan 7 ilden afet bölgesine destek ekip ve ekipman yönlendirdikleri söyleyen Aras EDAŞ Genel Müdürü Fikret Akbaş ise, “Kardeşlerimizin acısını paylaşmak zorundayız, onlara destek olmak boynumuzun borcu. Afet bölgesinde ekiplerimiz canla başla mücadele ediyor. Enerjisi olmayan bölgelere enerji sağlıyor. İnanıyorum ki bu acılı günler geride kalacak ve ülkemiz bununda üstesinden gelecek. Ben tekrar felakette yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

IĞDIR'DA 'DEPREMZEDE İRTİBAT OFİSİ' KURULDU

Iğdır Valiliği tarafından depremden etkilenerek evlerine giremeyen, çeşitli yollarla şehre gelen depremzede vatandaşlar için Iğdır Belediyesi alt katında 'Depremzede İrtibat Ofisi' kurdu.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan depremlerin ardından depremden etkilenenler için çalışmalar devam ediyor. Iğdır Valiliği tarafından depremden etkilenerek evlerine giremeyen, çeşitli yollarla şehre gelen depremzede vatandaşlar için irtibat ofisi kuruldu.

Iğdır Belediyesi alt katında kurulan 'Depremzede İrtibat Ofisi'nde depremden etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarına cevap veriliyor.

MALATYA'YA İLK ETAPTA 2 BİN 100 KONTEYNER KURULACAK

Malatya'da 180 bin metrekare arazi üzerinde oluşturulan ve ilk etapta 2 bin 100 konteynerin kurulacağı alanda, dolgu ve altyapı çalışmaları başladı.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremin ardından evleri yıkılan ya da hasar gören depremzedelerin mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışmalar hızla devam ediyor. Bu çerçevede depremden hemen sonra başlatılan geçici barınma imkanı sağlayan konteyner kentin kurulum çalışması, Malatya Teknopark alanının yanındaki 180 bin metrekare alan üzerinde başladı. İlk etapta 2 bin 100 konteyner kurulması planlanan bölgede zemin ve altyapı çalışması hızlı bir şekilde sürürken, en geç 1 ay içerisinde konteyner kentin bitmesinin planlandığı belirtildi.

VAN POLİSİNDEN DEPREMZEDE ÇOCUKLAR İÇİN ETKİNLİK

Van Emniyet Müdürlüğü görevlileri, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da çocuklar için etkinlik düzenleyerek oyuncak dağıtımı yaptı.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 ilde büyük yıkımlara neden olan depremlerin ardından yaraların sarılması için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Van Emniyet Müdürlüğünden Malatya’ya giden polisler de yaraların sarılmasına yönelik çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Van Emniyet Müdürlüğü görevlileri de kentte asayişin sağlanması, arama kurtarma ve yardım dağıtımının yanı sıra depremzedelerin yaşadıkları travmadan bir süre de uzaklaşabilmeleri adına çocuklar için etkinlik düzenleyerek oyuncak dağıtımı yaptı.

VANLI KADINLAR DEPREMZEDELER İÇİN SEFERBER OLDU

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili vuran 7.7 ile 7.6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından Vanlı kadınlar depremzedeler için seferber oldu.

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen yıkıcı depremlerin ardından enkazlarda arama kurtarma çalışmaları devam ederken, depremzedeler için yapılan yardım çağrıları da karşılıksız kalmıyor. Tüm ülkede olduğu gibi Van’da da deprem bölgesine yardımların ulaşması için gerekli tüm çalışmalar devam ederken, Mimoza Kadın Kooperatifi öncülüğünde bir araya gelen kadınlar ise depremzedeler için bere, atkı ve çorap örüp elbise dikiyor.

Van’ın yıllar önce iki büyük deprem yaşadığını ve bu nedenle yaşanan acının farkında olup bu çerçevede çalışmalara başladıklarını ifade eden Mimoza Kadın Kooperatifi Başkanı ve aynı zamanda Kavurma Mahalle Muhtarı Melek Kına, “Depremi duyar duymaz acaba ne yapabiliriz diye yönetim kurulu arkadaşlarımızla, üyelerimizle konuştuk. Televizyon karşısında oturup ağlamaktansa, deprem bölgesine destek çıkmamız gerektiğini söyledik. İlk olarak yönetim kurulumuzla, üyelerimizle, öğrencilerimizle birlikte aramızda para toplayıp kumaş aldık. Sonra bu kumaşlardan 2-14 yaş arası eşofman takımları, boğazlı penyeler diktik. Bunun yanında bere, atkı, çorap ve eldivenler ördük. Buraya gelemeyen ve dikime yardımcı olamayan arkadaşlarımız evlerinde kurabiye, pasta ve çörekler yaptı. Eli makas, iğne tutan herkes destek verdi” dedi.

Yardımların iki vardiya şeklinde hazırlandığını belirten Kına, “Çok yorulan arkadaşlarımız gidip dinleniyor. Diğer vardiyadaki arkadaşımız geliyor. Küçük olan bir şey çok büyüdü. Kadınlar koşa koşa geldiler. Burada canla başla çalışıyorlar. Ben bu manada kendilerine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Dikilen ve örülen giyim malzemelerinin daha sonra paketlendiğini belirten Muhtar Kına, yardımların kurumlar vasıtasıyla deprem bölgelerine ulaştırıldığını söyledi.

Çalışmalarda yer almanın gururunu yaşadığını belirten Usta Öğretici Neşe Aydın ise “Acıları acımızdır. Biz yıllar önce bunu yaşadık. Biz de iki yıkıcı deprem oldu. Onun için onları çok çok iyi anlıyoruz. Belki orada değiliz ama onlar için elimizden geleni yapıyoruz. Kim ne yapabiliyorsa, hiç kimse bir şey yapamıyorsa dua etsin. Bizde kendimizce bir şeyler yapmaya çalıştık. Memleketçe, ülkece nasıl seferber olduysak, biz de burada öyle seferber olduk” diye konuştu.

 
Vali Memiş koordinatör vali olarak görevlendirildi
 
Çinli arama kurtarma personeli Müslüman oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Askeri helikopterle yüzey kırığı araştırma çalışması
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki ikinci büyük depremin ...
Dadaşlar destekte yarışıyor
Asrın felaketinde afetzedelerin yaralarına merhem olmak için Erzurum İş ...
Nahçıvan’dan Türkiye’ye 38 yardım tırı
Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremin ardından afet ...
 
Erzurum’dan deprem bölgesine destek köprüsü
Erzurum’da deprem bölgesine yardımlar çığ gibi büyüyor. Toplanan yardımlar ...
‘Onlar açken biz tok yatamadık’
Narman ilçesi Başkale köyünde gönüllü olarak bir araya gelen kadınlar, ...
Boğasını sattı, parasını deprem bölgesine gönderdi
Narman’da 67 yaşındaki Nazime Kılıç isimli bir nine, beslediği boğasını ...
 
113 saat sonra enkazdan sağ kurtarıldı
ntakya ilçesi Güzelburç Mahallesi’de bulunan 600 Evler Sitesi’nde Erzurum AFAD ...
Kırıkhan’da depremzedelerin yardım teşekkürü
Erzurum İspir Belediyesi ve MHP İl Başkanlığınca depremzedeler için hazırlanan ...
Karayazılı Analar depremzedeler için seferber oldu
Erzurum’un Karayazı ilçesinde fırınlar afetzede vatandaşlar için yakıldı.
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri