Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erdoğan’dan Emek ve Dayanışma Günü mesajı
Erdoğan’dan Emek ve Dayanışma Günü mesajı
‘Patentle Türkiye’ başvuruları başladı
‘Patentle Türkiye’ başvuruları başladı
Fiyatı en fazla artan ürün kuru soğan oldu
Fiyatı en fazla artan ürün kuru soğan oldu
JASAT Mercek-6 operasyonu: 58 gözaltı
JASAT Mercek-6 operasyonu: 58 gözaltı
Ayı saldırısına uğrayan 1 kişi yaralandı
Ayı saldırısına uğrayan 1 kişi yaralandı
HABERLER>GUNCEL
9 Ekim 2016 Pazar - 08:16

’15 Temmuz’da bir destan yazdık’

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle din görevlileriyle bir araya geldi.

’15 Temmuz’da bir destan yazdık’

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle din görevlileriyle bir araya geldi.

Tarihi Müceldili Konağı’nda düzenlenen yemeğe Erzurum İl Müftü Vekili Celal Büyük, İl Müftü Yardımcısı Abdurrahman Kotan, Yakutiye İlçe Müftüsü Osman Yazıcı, Aziziye İlçe Müftüsü Nurettin Akgül, Lala Paşa Cami İmam Hatibi Emrullah Kaçar ve çok sayıda din görevlisi katıldı. Başkan Sekmen, burada yaptığı konuşmada, vahdetin önemine değindi. Sekmen, şunları kaydetti: “Ülkemizin ve İslam dünyasının içinden geçtiği en zorlu süreçlerin temelinde bilgisizlik, cehalet ve taassup olduğu açıktır. Kitapla aralarına mesafe koyanlar, bir süre sonra hakikati insanların elinde görmeye başlamakta, şahısları hakikatin yerine ikame etmektedir. Genci, camiyle ve kitapla; secde etmenin tadı ve hakikati öğrenmenin lezzeti ile aynı zamanda tanıştıramayanlar, onun hain tuzaklara düşmesine ve eline silah alarak ölüm kusmasına engel olamamaktadır. Önce Kur’an-ı Kerim’i, sonra kendisini ve kâinatı okuyan; hak ve hakikatin peşinde koşan insanlar yetiştirmek adına camilerimizi ilim irfan merkezlerine çevirelim. Cami cemaatimize ve gençlerimize yönelik okuma programlarımızın sayısını artıralım. Camilerimizde çocuklarımızın ulaşabilecekleri ve dikkatlerini çekecek kütüphaneler oluşturalım.”

“15 TEMMUZ’DA BİR DESTAN YAZDIK”

“Bilindiği gibi ülkemiz son 3 yıldır çok önemli gelişmelere sahne oluyor” diyen Başkan Sekmen, şöyle devam etti: “15 Temmuz gecesi yaşadığımız silahlı darbe girişimi bu sürecin en kanlı, en cüretli boyutunu teşkil etmiştir. Devlet ve millet olarak bekamızı yakından ilgilendiren bu olayın odağında yer alan FETÖ, kendisini bir dini yapı, bir cemaat, eğitim-öğretim hizmetinde bulunan bir yapı olarak gösterdi. Bu hain yapının 40 yıldır toplumumuz içinde virüs gibi yaşayabilmesi işte bu dini değerleri kendi hain amellerine alet etmesiyle olmuştur. 15 Temmuz, milletçe maruz kaldığımız yakın tarihimizin en büyük sıkıntılarından biriydi. 79 milyon hep birlikte cesaretle, metanetle, dirayetle yürüttüğümüz mücadele ile bu sıkıntıyı defettik. 15 Temmuz gecesi ne kadar kara başladıysa, sabahı da o derece aydınlık sonuçlanmıştır. Artık, ülkemize ve milletimize yönelen bu kanlı darbe kalkışmasının müsebbiplerinden adalet önünde hesap sorulmaktadır. En büyük hırsızlık insanların dinini, inancını, ümidini çalmaktır. FETÖ, Haşhaşiler gibi eli kanlı terör örgütü olarak ülkemizin ve milletimizin geleceğine kastetmiştir. O karanlık başlayan 15 Temmuz gecesi, imam ve müezzinlerimiz camilerimizin minarelerinden okuduğu salalarla aydınlanmıştır. Bu musibet bizim için bir fırsat olmuştur. Medeniyetimizin 1400 yıllık birikimini en güzel şekilde değerlendirerek, bünyemizi kontrolden geçirecek ve hatalarımızı düzeltecek bir süreci başlatmalıyız. Bunu bugün yapmazsak, yarın yine benzer sapkınlıklarla mücadele etmek zorunda kalabiliriz. Bu millet, şanlı mazisi olan bir millettir. Ülkemizin birikimlerine sahip çıkarak, tüm tehditlere karşı vahdet olmalıyız.”

 
Aziziye'de 'AK' gündem
 
Akdağ: ’15 Temmuzu unutturmayacağız’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BEM-BİR-SEN’den Erzurum istişaresi
BEM-BİR-SEN Erzurum Şubesi Başkanlığı tarafından istişare toplantısı düzenlendi.
'Direnişten Diriliş'e KADEM
KADEM Gençlik Fuarı Erzurum’da düzenlenen törenli açıldı. Tören öncesi ...
Palandöken Belediyesinden Aşure Günü etkinliği
Palandöken Belediyesi Muharrem Ayı’nın onuncu günü olan Aşure günü münasebetiyle ...
 
Büyükşehir’den kırsal açılımı
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı İnşaat Yatırım Şube ...
15 Temmuz’un görünmeyen kahramanları: imamlar ve müezzinler
Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle, Yeni Vizyon 2071 Gençlik ...
EGC: ‘9 Kasım Ülke Gündemi Aziziye olmalı’
Erzurum Gazeteciler Cemiyeti (EGC) Başkanı Selahattin Şener, "Aziziye ...
 
ESTP önerisine destek
Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği Başkanı Murat Ertaş’tan, bir süredir ...
Büyükşehir bin750 aileyi sevindirdi
Büyükşehir Belediyesi, maddi durumdan yoksun olan vatandaşlara gıda kartı verdi.
İl Ekonomisinde “Yapılandırma” Gündemi
Yapılandırmayla, vergi dairelerine ödenmesi gereken vergi ve diğer borçların ...
 
KANAL ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri